صبح صادق >>  صفحه آخر >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۸  ، 
کد خبر : ۳۴۱۲۸۸

ب12 کجاست؟

پایگاه بصیرت / احمد مزینانی

ویتامین B12 برای سالم نگه‌داشتن اعصاب و حمایت از DNA و گلبول‌های قرمز و همچنین حفظ عملکرد طبیعی مغز ضروری است. دل و قلوه معروف، از مغذی‌ترین مواد غذایی سرشار از ویتامین B12 هستند. غلظت‌های بالاتر ویتامین B12 در برش‌های کم چربی گوشت گاو موجود است. همچنین بهتر است به جای سرخ کردن، آن را به صورت کبابی استفاده کنید یا با کمی روغن تفت دهید. این نوع روش پخت علاوه برای سلامت بودن به حفظ ویتامین B12 کمک می‌کند. غلات غنی شده سرشار از ویتامین B12 هستند که برای گیاه‌خواران بسیار مناسبند تا دچار کمبود ویتامین B12 نشوند. ماهی قزل‌آلا منبع خوبی از پروتئین، چربی‌های سالم و ویتامین‌های گروه B است. شیر و فرآورده‌های لبنی هم، مانند ماست و پنیر منابع بسیار خوبی از پروتئین و چندین مواد معدنی مهم و همچنین انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین B12 هستند. پنیر نیز منبع غنی ویتامین B12 است. تخم‌مرغ نیز منبع خوبی از پروتئین کامل و ویتامین‌های گروه B، به ویژه B2 و B12 است. تحقیقات نشان داده است، میزان ویتامین B12 در زرده تخم‌مرغ بیشتر از سفیده است و همچنین جذب ویتامین B12 موجود در زرده تخم‌مرغ آسان‌تر است. در هر حال، مکمل‌های ویتامین B12 برای افرادی که به هر دلیلی در معرض کمبود ویتامین B12 هستند، توصیه می‌شود. این گروه شامل افراد مسن، زنان باردار یا شیرده، گیاه‌خواران و افرادی می‌شوند که مشکلات رود‌ه‌ای دارند و کسانی که جراحی معده انجام داده‌اند.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات