تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۸۷ - ۱۲:۲۸  ، 
کد خبر : ۳۴۶۲۹

اجماع ملی و همبستگی ملی


ناصر ایمانی

 کشور ما در شرایط حساس و خطیری قرار دارد و دشمنان تلاش دارند تا با برنامه‌ریزی گام به گام، یک اجماع جهانی در افکار عمومی ملل مختلف علیه جمهوری اسلامی ایران را سامان دهند. محور اروپا اکنون به دیدگاههای آمریکا در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران بسیار نزدیک شده و محور پاسیفیک نیز همین راه را طی می‌کند. باز کردن پای شورای امنیت سازمان ملل متحد به این پرونده، برای سیاسی کردن یک موضوع فنی و جهانی کردن آن بود تا پرونده ابعاد بین‌المللی یافته و بتواند با استفاده از زور، ایران را مجبور نمایند تا از حقوق قانونی خود صرفنظر کند و باید اذعان نمود که ایالات متحده آمریکا و اروپا تا حدودی به این خواسته خود جامه عمل پوشانیده‌اند.

اما ما چه اقدامات متقابلی باید انجام دهیم؟ بدون تردید جمهوری اسلامی نیز قادر است تا با استفاده از امکانات متعدد خود در صحنه بین‌المللی، راهکارهای خنثی کننده زیادی را سازماندهی کند. در عرصه‌های داخلی دیپلماتیک و حتی امنیتی قادر هستیم تا از فرصت‌های خود به خوبی بهره‌برداری نماییم. یکی از مهمترین اقدامات فعلی ما در داخل کشور، تبدیل نمودن «اجماع ملی» به «همبستگی ملی» است. بزرگ‌ترین حربه‌ای که پس از انقلاب اسلامی، دشمنان داخلی و خارجی را از اقدامات ایذایی ناامید نموده است و یا آنها را به شکست وادار نموده، همین همبستگی ملی است و هیچ سلاحی به قدرتمندی همبستگی و وحدت داخلی نتوانسته است در مقابل اغیار برای حفاظت از نظام اسلامی موثر افتد.

هم اکنون اجماع ملی در خصوص ضرورت فعالیت‌های هسته‌ای کشور و دفاع از حق قانونی ملت وجود دارد و تمامی ملت و نخبگان و گروههای سیاسی و اجتماعی،‌ به ضرورت دفاع از این حق مسلم متفق‌القول هستند. اما هنوز این اجماع ملی به طور کامل به یک همبستگی ملی تبدیل نشده است. مسلماً دولت و بالاخص شخص ریاست محترم جمهوری در این خصوص نقش مهمی را ایفا می‌نمایند. اقناع افکار عمومی صاحبنظران و نخبگان جامعه در خصوص روش‌ها و خط مشی دولت در پیگیری پرونده هسته‌ای ایران و زدودن شبهات از اذهان و استفاده از نظرات گوناگون جامعه و مشارکت دادن دیدگاههای مختلف در این خصوص، می‌تواند همبستگی کاملی در جامعه ایجاد نماید تا در زمان بحران‌های آتی‌،‌ سدی محکم در مقابل هجوم خارجی ایجاد نماید اکنون زمان آن نیست که با برخی تنگ‌نظری‌ها، دایره مشاورین و صاحبنظران را محدود نمود بلکه از این فرصت «اجماع ملی» ‌باید بهترین بهره‌برداری را برای زدودن کدورت‌ها و ایجاد همبستگی ملی استفاده کرد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات