سبزی خوردن یکی از واجبترین مواد خوراکی در وعدههای غذایی است که برای سلامت بدن به ویژه سلامت دستگاه گوارش ضروری است. پزشکان توصیه اکید دارند که افراد سبزی خوردن را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهند. سبزیهای معطر و اشتهاآوری، مانند شاهی، ریحان، تره، نعنا، جعفری، ترخون، مرزه و تربچه پای ثابت سفره بسیاری از خانوادههای ایرانی است و هر یک ویژگیهای تغذیهای و درمانی خاص خودشان را دارند. تمام گیاهان معطر یا مانند ریحان، نعناع، مرزه در چهار خاصیت ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب مشترک هستند، اما جدا از این خواص مشترک، هر کدامشان ویژگیهای خاص خود را دارند. ریحان خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و در نتیجه ضد سرطان بوده و اشتهاآور، خلط آور (برای درمان سرفه) و ضد تهوع است، سبب تحریک ترشح شیر در مادران شیرده میشود و در از بین بردن انگل رودهای و در درمان کرامپ معده، ورم معده، یبوست و التهاب روده هم کاربرد دارد.
همچنین ریحان بر روی سیستم عصبی تأثیر میگذارد و در درمان تحریکهای عصبی، خستگی، افسردگی، اضطراب و بیخوابی نقش قابل توجهی دارد. تره نیز تا حدی قادر است بیماری آسم را تسکین دهد و در جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی نقش دارد و برای بهبود بواسیر هم به کار میرود. با افزودن تره به غذاهایی مانند گوشت و ماهی میتوان بوی بد آنها را کاهش داد. مصرف سبزیجات برای همه ضروری است. تازهترین تحقیقات نشان میدهد، مردان باید بیشتر میوه و سبزی بخورند، چرا که مردان در مقابل برخی از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی آسیبپذیرترند و به همین دلیل باید تا میتوانند میوه و سبزیجات مصرف کنند.