صبح صادق >>  صفحه آخر >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۰  ، 
کد خبر : ۳۵۵۷۸۰

چقدر برنج بخوریم؟

پایگاه بصیرت / محبوبه‌سادات رضوی/ گروه جوان

در رژیم غذایی ایرانی‌ها، خوردن برنج جایگاه ویژه‌ای دارد و در وعده‌های اصلی خود از برنج استفاده می‌کنند. زیاد خوردن برنج سفید برای سلامتی افراد مضر است. برنج طبع سردی دارد و خوردن زیاد آن برای افراد دیابتی مضر است. ارزش غذایی برنج کمتر از نان است، برای حفظ سلامت بدن بهتر است دو وعده در هفته برنج مصرف شود. مصرف نان، به ویژه نان‌های سبوس‌دار، برای حفظ سلامت بدن و کارکرد مناسب آنزیم‌های گوارشی بهتر است. مصرف برنج ساده بهتر از نوع دودی است. در فرآیند دود اندود کردن برنج، دودی که در اثر سوختن چوب‌های نامناسب تولید می‌شود حاوی ترکیبات سرطان‌زاست. بنابراین، مصرف بیش از یک بار در هفته، مواد غذایی دودی توصیه نمی‌شود. چربی شکم و اضافه وزن با مصرف برنج سفید یا نان سفید ایجاد می‌شود. بلافاصله بعد از خوردن این مواد، قند خون افزایش می‌یابد. وقتی قند خون بالا می‌رود، انسولین از پانکراس ترشح می‌شود. وظیفه انسولین گرفتن گلوکز  از جریان خون و آوردن آن به درون سلول‌های بدن به منظور انرژی یا ذخیره است. اگر شما یک بشقاب برنج بخورید و پشت کامپیوتر بنشینید، عضلات‌تان محروم از گلوکز نخواهند ماند، بلکه گلوکز وارد سلول‌های عضله می‌شوند، تا ذخیره و همچنین به عنوان چربی انبار می‌شوند. خوردن مقادیر زیاد از غذاهای پرکربوهیدرات، ترشح انسولین را افزایش می‌دهد. انسولین، ذخیره گلوکز و همچنین اندوخته چربی را بیشتر می‌کند. بنابراین، خوردن غذایی پر از کربوهیدرات‌های تصفیه شده که ترشح انسولین را افزایش می‌دهند، می‌تواند ذخیره چربی را هم افزایش دهد. افرادی که در روز سه وعده یا بیشتر از غلات سبوس‌دار تغذیه می‌کنند و کمتر از یک وعده کربوهیدرات تصفیه شده مثل برنج سفید می‌خورند، چربی شکم‌شان به اندازه چشمگیری کمتر از آنهایی است که بیشتر از کربوهیدرات‌های تصفیه شده مصرف می‌کنند. به طور کلی، خوردن غلات سبوس‌دار به جای کربوهیدرات‌های تصفیه شده توصیه می‌شود. غلات ویتامین و فیبر بیشتری دارند و همچنین در کنترل قند خون مؤثرند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات