صبح صادق >>  صفحه آخر >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۱  ، 
کد خبر : ۳۵۶۸۸۰

آجیل داغ ندیده!‌

پایگاه بصیرت / محبوبه‌سادات رضوی/ گروه جوان

دانه‌ها منابع خوب پروتئین، اسیدهای چرب غیر اشباع و انواع مواد معدنی و ویتامین‌ها بوده و ارزش تغذیه‌ای بالایی دارند، اما دارای کالری بالایی هستند و بنابراین برای جلوگیری از افزایش وزن در خوردن آن باید اعتدال رعایت شود. معمولاً آجیل‌ها را برای بهبود طعم، عطر و ایجاد بافتی تُرد، بو می‌دهند. بو دادن به معنای قرار دادن مواد در معرض حرارت است. چربی موجود در آجیل خام از نوع اسیدهای چرب غیراشباع است؛ هنگامی که چربی‌های غیر اشباع در معرض گرما قرار می‌گیرد، بیشتر آسیب دیده و اکسید می‌شوند. این می‌تواند به تشکیل رادیکال‌های آزاد در بدن و آسیب سلول‌های سالم منجر شود. آجیل منبع خوبی از مواد مغذی، از جمله ویتامین E، منیزیم، فسفر و آنتی اکسیدان‌هاست. بعضی از این مواد مغذی به ویژه آنتی‌اکسیدان‌ها به گرما حساس هستند و ممکن است در طول فرآیند برشته شدن از بین بروند. درجه حرارت بالا در فرآیند برشته کردن آجیل‌ها یکی از عوامل تأثیرگذار در تشکیل آکریل‌آمید به شمار می‌آید. بادام به دلیل مقادیر بالای اسیدآمینه آسپارژین که دارد، میزان بیشتری آکریل‌آمید را می‌تواند ایجاد کند. اگر به پرفشاری خون مبتلا هستید، به محتوای نمک آجیل‌های بو داده توجه داشته باشید، چون به راحتی می‌‌توانند فشار خون شما را بالا ببرند. آجیل را از مراكز معتبر آجیل‌فروشی خریداری كنید و به رنگ، طعم و تازگی آن دقت كنید. به یاد داشته باشید که بوی ماندگی و مزه تند نشانه ناسالم بودن آجیل است.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات