«سمنو» یکی از پبش غذاهای معروف و مغذی ایرانی است که طبخ آن در این روزها رواج بسیاری دارد و برای عید نوروز یکی از مواردی است که هم به عنوان خوراکی خوشمزه و هم برای سفره هفتسین استفاده میشود. اما در این چند خط قصد داریم به طور مختصر به خواص سمنو اشاره کنیم. سمنو فیبر زیادی دارد و به همین دلیل باعث کاهش اشتها میشود. از پرخوری جلوگیری میکند. از بروز اشتهای کاذب جلوگیری میکند. چون به صورت طولانی مدت شما را سیر نگه میدارد، در نتیجه از روزهخواری جلوگیری میکند. ویتامین E موجود در سمنو به عنوان اکسیر جوانی مطرح و معرفی میشود و از بروز جوش و آکنه جلوگیری میکند. سمنو سرشار از اسید فولیک، آهن و ویتامینB است. بنابراین نقش مکمل و مؤثر در برطرف کردن کمبود آهن را دارد. سمنو مقادیر زیادی کلسیم دار که نقش مهمی در افزایش استحکام استخوانها ایفا میکند. ویتامین B9 و B12 نقش مؤثری در خونسازی دارند و از آنجایی که سمنو سرشار از اسیدفولیک، آهن، روی، مس و انواع ویتامین B هست، به راحتی در بدن کار خونسازی را انجام میدهد. قند موجود در سمنو یک قند کاملاً طبیعی است که شیرینی و مضرات ساکاروز را ندارد. این قند با عنوان مالتوز معرفی و شناخته میشود. افراد دیابتی میتوانند به راحتی از این دسر مقوی و حاوی قند طبیعی استفاده کنند. سمنو نقش محافظ و جلوگیری از ابتلا به سرطان را نیز دارد؛ زیرا سرشار از آنتی اکسیدان است که از بروز سرطان جلوگیری و از بدن در برابر رادیکالهای آزاد موجود محافظت میکند.