تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۸۷ - ۱۱:۴۶  ، 
کد خبر : ۳۷۲۴۶

نگاه بوش به پوتین و مدودف‌


مترجم: علی کسمایی‌

جورج بوش و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه در اجلاس یکشنبه خود نتوانستند اختلافات‌شان را درباره سیستم دفاع موشکی آمریکا حل کنند اگرچه بوش گفت هدف این سیستم نه روسیه بلکه رژیم‌هایی است که ممکن است بخواهند ما را گروگان بگیرند.

بوش و پوتین در آخرین دیدار به عنوان روسای کشورهای خود دست و دلبازانه از یکدیگر تمجید کردند اما اذعان کردند که درباره بعضی از مسائل مهم، از جمله سیستم دفاع موشکی و گسترش ناتو به شرق، اختلاف دارند.

پوتین طرح موشکی آمریکا را که خواهان نصب موشک‌های رهگیر در لهستان و ایستگاه‌های راداری در جمهوری چک است جدی‌ترین علت اختلاف بین روسیه و آمریکا دانست که توافق بر سر آن از همه چیز دشوارتر است. وی گفت: نظر اصلی ما درباره این طرح آمریکا تغییر نکرده است. اما وی گفت: «بهترین اقدام این است که درباره چنین چیزهایی مشترکا کار کنیم.» بوش نیز اذعان کرد: ما راه درازی در پیش داریم.

بوش گفت: از نظر او برنامه آمریکا تدافعی است نه تهاجمی، و مسلما کار زیادی داریم تا کارشناسان را متقاعد کنیم که هدف این سیستم دفاعی روسیه نیست.

بوش همچنین گفت این سیستم برای برخورد با «رژیم‌هایی که ممکن است بکوشند ما را گروگان بگیرند»، طراحی شده است.

بوش وجود تفکرات مربوط به دوره جنگ سرد در روسیه و آمریکا را علت دشواری حصول به توافق درباره سیستم دفاع موشکی دانست.

رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: «ما وقت زیادی را در روابط خود صرف تلاش برای خلاص شدن از جنگ سرد می‌کنیم. جنگ سرد تمام شد. خاتمه یافت.»

بوش و پوتین در اعلامیه‌ای مشترک گفتند: «طرف روسی این موضوع را آشکار کرده است که با تصمیم ایجاد جایگاه‌های نظامی در لهستان و جمهوری چک موافق نیست و پیشنهاد متقابل خود را تکرار می‌کند.

با این حال تدابیری را که آمریکا پیشنهاد کرده درک می‌کند و اگر درباره آن توافق شود و به اجرا درآیند چنین تدابیری در برطرف کردن نگرانی‌های روسیه مهم و مفید خواهند بود.»

با این حال دو طرف موافقت کردند به دنبال انقضای معاهده محدودیت سلاح‌های استراتژیک (استارت) در دسامبر 2009، ترتیباتی که از نظر حقوقی الزام‌آور باشد،‌ تدوین و اتخاذ کنند.

در اعلامیه مشترک دو کشور به «کاهش‌های اساسی که تاکنون» براساس این معاهده انجام شده اشاره و گفته شده این گامی مهم در کاهش تعداد کلاهک‌های هسته‌ای نصب شده بوده است.

درباره گسترش ناتو، روسیه سرسختانه با گسترش این پیمان نظامی به حیاط خلوت خود مخالف است و بوش نیز برخلاف نظر پوتین اظهار عقیده کرده است.

اجلاس سوچی چند روز پس از مخالفت ناتو با پیوستن اوکراین و گرجستان به این سازمان برپا شد اگرچه پیوستن نهایی این دو کشور به آن محتمل به نظر می‌رسد.

بوش و پوتین با «چهارچوبی استراتژیک» برای هدایت روابط آتی آمریکا روسیه موافقت کردند.

ژوئن هفت سال پیش بود که بوش اعلام کرد در نخستین دیدار رودررو با پوتین به چشمان او نگریسته و توانسته روح او را درک کند و او را مردی درست، روراست و قابل اعتماد تشخیص داده است.

روابط این دو پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر گرم‌تر شد اما با مخالفت روسیه با حمله آمریکا به عراق و تحکیم موقعیت پوتین در روسیه، دوره همکاری بین آنان به سرعت رو به افول نهاد.

بوش روز یکشنبه در پاسخ به سخنان 7 سال پیش خود درباره روح پوتین گفت باور اولیه او این بود که «پوتین فردی است که آنچه را که در مغزش دارد به من خواهد گفت و همین طور هم بود.» بوش درباره مدودف نیز گفت: من فقط 20 دقیقه با او دیدار کردم. با این حال بوش گفت: «او فردی بسیار صریح به نظرم آمد و تصور من درباره او بسیار مساعد است.»

بوش که شب قبل از او خواسته شده بود در یک رقص سنتی روسی شریک شود، گفت خوشحالم که خبرنگاران شاهد رقص من نبودند. پوتین نیز به شوخی جواب داد: ولی ما توانستیم ببینیم که شما رقاصی ماهر هستید.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات