تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۸۷ - ۱۳:۱۴  ، 
کد خبر : ۳۷۹۲۹
درباره رئیس دیوان محاسبات

رحیمی در راه وزارت کشور


فرناز حسنعلی‌زاده

با بسته شدن پرونده انتخابات مجلس هشتم، پرونده وزارت «مصطفی پورمحمدی» در دولت نهم بسته می شود. بنا بر گزارش های رسیده پورمحمدی در ساعات پایانی جمعه شب دفتر خود در خیابان فاطمی را جمع و جور می کند تا ساختمان بلند وزارت کشور و کرسی وزارت را به سرپرست جدید پیشکش کند. اگرچه سیاسی ترین وزارتخانه کشور از همان ابتدای روی کار آمدن دولت نهم با ترافیک مقامات مسئول و معاونان روبه رو بوده است، اما تغییر و تحولات این بار بالاترین مقام این ساختمان را خانه نشین خواهد کرد. اما آنچه پیش از خبر خداحافظی پورمحمدی از کابینه حساسیت هایی را برانگیخته است انتشار نام سرپرست احتمالی این وزارتخانه است. بنابر گزارش هایی که تاکنون به تایید مقامات مسئول نرسیده است حکم سرپرستی وزارت کشور به نام «محمدرضا رحیمی» امضا شده است. اگرچه این نام چندان در محافل عمومی شناخته شده نیست اما برای محافل سیاسی و رسانه یی یادآور اظهارنظر جنجال برانگیز او پیرامون احمدی‌نژاد و دولت نهم است. نام محمدرضا رحیمی رئیس دیوان محاسبات کشور آن هنگام در صدر اخبارهای داخلی و خارجی قرار گرفت که وی در سال 85 در یک مجلس سخنرانی به نقل از یک مسلمان سوری مدعی شد؛ «اگر بنا بود بعد از پیامبر پیامبری دیگر بیاید، آن احمدی‌نژاد بود.» اظهاراتی که همان موقع واکنش های تندی را برانگیخت تا آنجا که هفتاد نفر از نمایندگان نامه درخواست عزل وی را برای رئیس مجلس فرستادند. اگرچه آن نامه هرگز به سرانجام نرسید اما گویا رحیمی در تغییر و تحول فزاینده کابینه دولت نهم به سرانجام رسیده و توانسته بیشترین شانس برای تصاحب کرسی وزارت کشور را از آن خود کند. چنان که اواخر این هفته اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه رحیمی اواسط هفته آینده به خیابان فاطمی نقل مکان خواهد کرد؛ فردی که نمایندگی سه دوره مجلس از زادگاه خویش سنندج و قروه را در کارنامه خود دارد چرا که رحیمی که اکنون شصتمین سال زندگی خود را می گذراند در روستای «سریش آباد» شهر قروه متولد شده است. وی که فارغ التحصیل رشته حقوق از دانشگاه تهران است پس از اتمام تحصیلاتش به سنندج بازگشت اولین پست رسمی وی در سال 72 بود، هنگامی که به عنوان استاندار کردستان منصوب شد، انتصابی که با یک جنجال همراه بود و وی را درگیر یک پرونده مالی در مورد زمین های دانشگاه آزاد کرد. انتخابات دوره هفتم ریاست جمهوری که به پیروزی سیدمحمد خاتمی منجر شد برای رحیمی نقطه پایانی بود. اگر چه بسیاری از استانداران دولت سازندگی تا ماه ها بعد از روی کار آمدن دولت اصلاحات بر سر کار بودند اما رحیمی نتوانست نظر مساعد این دولت را جلب کند و 20 روز پس از شروع به کار دولت هفتم، توسط عبدالله نوری برکنار شد.

به گفته برخی منابع آگاه وی در زمان انتخابات از ناطق نوری حمایت کرده بود و در صورت پیروزی اصولگرایان قرار بود وزارت جهاد کشاورزی را برعهده بگیرد. اما پیش بینی وی درست از آب درنیامد و وی نه تنها به وزارت نرسید بلکه ساختمان استانداری را نیز به عبدالله رمضان زاده تحویل داد. این برکناری چندان به مذاق رحیمی خوش نیامد چرا که او بلافاصله پس از عزل اتهاماتی علیه استاندار جدید مطرح و رمضان زاده را به فروش بی ضابطه آرد به ارزش یک میلیارد تومان متهم کرد. رمضان زاده نیز در مقابل از قوه قضائیه خواست به طور شفاف به این پرونده رسیدگی کند.

اما برخلاف انتخابات ریاست جمهوری هفتم انتخابات مجلس هفتم برای وی خوش یمن بود و پس از روی کار آمدن مجلسی که اکثریت آن را اصولگرایان تصاحب کرده بودند، وی رئیس دیوان محاسبات شد.

این انتصاب نیز با یک حاشیه جالب همراه شد. گفته می شود روزی رحیمی ذیحساب نهاد ریاست جمهوری در زمان خاتمی را خواست و درباره مراقبت های خود از بیت المال به او گفت؛ «یک روز مسوول دفتر من چند برگ کاغذ از بیت المال به دخترم داده بود، من او را برکنار کردم.»

اما خودستایی رئیس دیوان محاسبات با روی کار آمدن دولت نهم از همان ابتدای آغاز به کار دولت احمدی‌نژاد نیز در راس نهادی که زیر نظر قوه مقننه اداره می شود لب به تمجید دولت گشود و از هر فرصتی برای ابراز ارادت خود استفاده می کرد.

اظهارات دولت پسندانه وی در خردادماه سال 85 و در مراسم افتتاحیه همایش سراسری مدیران دیوان محاسبات به اوج رسید. وی در مراسمی که احمدی‌نژاد نیز حضور داشت خطاب به وی گفت؛ «دیوان محاسبات از تمام مدیران کل، معاونان، مستشاران و دادیاران که در آن حضور دارند از پایین به بالا و از بالا به پایین معتقدند دولت شما یک دولت خدمتگزار است و باید به آن کمک کرد. در سفر اخیرم به ترکیه و سوریه دو نکته را متوجه شدم. در یکی از این سفرها که آقای طاهری نیز با من همسفر بود وقتی که مردم با ما برخورد می کردند به وجود شما افتخار می کردند و حتی در یک جا به برکت وجود شما به ما هدیه دادند و به ما گفتند رئیس‌جمهور شما کسی است که یک تنه در برابر استکبار ایستاده است. در سوریه نیز در شهر تاریخی بصری که ممکن است خیلی ها اسم آن را نشنیده باشند، یکی از مسلمانان به من گفت؛ معتقدم که اگر بنا بود بعد از پیامبر فرد دیگری به عنوان پیامبر انتخاب می شد آن فرد احمدی‌نژاد بود.» وی دولت احمدی‌نژاد را از هرگونه فساد مبرا دانست و گفت؛ «اینها را گفتم تا مشخص شود دیوان محاسبات به چه میزان با دولت شما همکاری دارد، من سابقه دیرینه یی با شما دارم و قصد داریم با شما همکاری همه جانبه یی داشته باشیم. در سال گذشته غ1384ف همایش این دیوان با حضور دکتر حدادعادل برگزار شد و من در همان همایش عرض کردم در سال آینده در دولت جدید با تخلفات کمتری مواجه هستیم. در آن همایش، گزارش مشروحی از تخلفاتی که در سال های گذشته صورت گرفته بود، به دکتر حدادعادل دادم، ولی در خدمت شما آماری ارائه نمی دهم؛ چرا که مطمئن هستم دولت جناب عالی مملو از وزیران کارآمد، کاردان و پاکدامن است که تخلفات در آن به شدت کاهش پیدا می کند.»

اما این تنها یک پرده از رابطه گرم رحیمی با احمدی‌نژاد بود چرا که اندکی پس از این ماجرا رئیس دیوان محاسبات کشور گزارشی درباره بیمه ایران را از سوی این دیوان به محمود احمدی‌نژاد ارائه کرد؛ گزارشی که با برکناری مدیرعامل و تمام اعضای شرکت بیمه از سوی احمدی‌نژاد مواجه شد. طرح این اتهامات ناراحتی داوود دانش جعفری وزیر اخیراً برکنار شده اقتصاد را موجب شد. مدیرعامل بیمه ایران نیز با ارسال نامه یی به غلامعلی حدادعادل و وزیر اقتصاد تمام موارد اتهام گزارش دیوان محاسبات را رد کرد. وی در نامه خود به اینکه پرونده قبل از رسیدگی در مراجع قانونی از سوی رئیس این دیوان به رئیس‌جمهور ارائه شده است اعتراض و اقدام احمدی‌نژاد را شتابزده توصیف کرد چرا که بر اساس اصل 54 قانون اساسی «دیوان محاسبات» نهادی مستقیماً تحت نظر قوه مقننه است نه رئیس‌جمهور. اتخاذ مواضع اینچنینی از سوی رحیمی اگرچه با مخالفت ها و انتقادهایی همراه شد اما گویا توانسته نظر مساعد رئیس دولت نهم را به خود جلب کند و محمدرضا رحیمی نامزد «وزارت جهاد» در انتخابات سال 76 با 10 سال تاخیر به وزارت کشور دعوت شده است. اگرچه وی برای سه ماه سرپرستی این وزارتخانه را به عهده خواهد گرفت اما بنا به سنت دولت نهم گزینه پیشنهادی احمدی‌نژاد برای وزارت نیز به احتمال زیاد وی خواهد بود. 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات