تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۳:۱۷  ، 
کد خبر : ۳۸۵۸۴
گفتگو با مهدی کوچک‌زاده نماینده مجلس شورای اسلامی

پرونده هسته‌ای مختومه است

اشاره‌: معاندان و مخالفان فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و در راس آنها دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی هنوز در شوک گزارش آقای البرادعی به‌سر می‌برند و به شدت از اقدام دبیرکل خشمیگن‌اند و چه‌بسا سازمان‌های جاسوسی موساد و سیا در حال طراحی نقشه حذف وی از این سمت باشند. بسان تجربه‌های 28 سال گذشته یک‌بار دیگر مقاومت ملت ایران در مقابل سلطه‌طلبی و زیاده‌خواهی استکبار جهانی نتیجه داد و حقانیت ملت و مسئولان نظام به اثبات رسید. در گفتگو با مهدی کوچک‌زاده نماینده مجلس هفتم به بررسی ابعاد و بازتاب‌های این گزارش پرداخته‌ایم.

*بازتاب گزارش البرادعی پیرامون فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان هنوز در سطح بین‌الملل ادامه دارد و کارشناسان و صاحب‌نظران سیاسی به اظهارنظر در خصوص مفاد آن می‌پردازند. به نظر شما این گزارش حاوی چه نکات برجسته‌ای است؟

**اولین پیامی که بهتر است ملت ما از گزارش البرادعی بگیرد این است که ایستادگی و مقاومت در هر عرصه‌ای منجر به عقب‌نشینی دشمنان ملت و همه کسانی که قصد تعدی به حقوق ملت ایران را دارند خواهد شد. نکته دیگر اینکه آقای البرادعی با گزارش نسبتا منصفانه‌ای که تنظیم کرد در راستای اعتباربخشی و افزایش آبروی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حرکت کرد. این سازمان‌های بین‌المللی وظیفه دفاع از حقوق کشورهای دنیا را دارند و می‌بایست از اعضای خود جهت دستیابی به حقوق مسلمشان دفاع کنند. در بخش اول این گزارش می‌توان علائم ایستادگی ملت ایران جهت رسیدن به حقوق خود را دید. آژانس هم در این گزارش اعلام کرده که اطلاعات به دست آمده با اطلاعاتی که ایران به آنها داده مطابقت داشته لذا ما هیچ‌گونه انحرافی در فعالیت‌های خود نداشته‌ایم و این سازمان هم به این موضوع اذعان کرده است و بر درستی و صداقت مسئولان و ملت ایران در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای صحه گذاشته است. اما یک بخش دیگری هم در این گزارش قابل مشاهده است و آن استناد کردن آژانس به دو قطعنامه قبلی شورای امنیت است. در این گزارش ذکر شده که ایران پروتکل الحاقی را آن‌طور که در قطعنامه‌ها آمده نپذیرفته است. در اینجا لازم است عرض کنم همه امور طبق قانون و ضوابط عادلانه و قانونی پیگیری شود. پذیرش پروتکل الحاقی از سوی دولت و ملت ایران هم دارای ضوابط و شرایط خاص خود است که اصلی‌ترین آن تصویب مجلس شورای اسلامی است. چه خوب بود که آقای البرادعی این مطلب را در این گزارش ذکر نمی‌کرد زیرا این نکته مغایر با استقلال ایران است. ما امیدواریم که آقای البرادعی به تلاش خود برای اعاده حیثیت و آبروی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی ادامه دهد و تحت‌تاثیر قدرت‌های بزرگ عمل نکند و سعی کند طبق قوانین بین‌الملل و طبق هر آنچه را که آژانس آن را قبول دارد با ملت‌ها برخورد کند و از تبدیل شدن آژانس به ابزاری برای پیشبرد اهداف قدرت‌های بزرگ تبدیل نشود. او با این گزارش سعی کرده در این راستا گام بردارد اما فشارهای وارده بر او بسیار زیاد است. این حرکت او نیز با مخالفت و ناراحتی آمریکا و اسرائیل و برخی دول اروپایی روبرو شده است.

*به نظر شما گزارش البرادعی چه پیام روشنی برای غرب داشت؟

**مهمترین مطلب این است که وضعیت دنیا فرق کرده است. جهان غرب و بخصوص آمریکایی‌ها باید بفهمند که دوران زورگویی و سلطه‌طلبی و یا اعمال نفوذ و فشار بر سازمان‌های بین‌المللی و ملت‌های دنیا تمام شده است و باید از آن احساس قلدری و زورگویی خود فاصله بگیرند و مسیر تعامل و احترام متقابل با کشورهای دنیا را در پیش بگیرند و حقوق ملت‌ها را محترم بشمارند. آن دوران گذشت که آمریکایی‌ها هر آنچه را که می‌خواستند بر ملت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی تحمیل می‌کردند و آنها هم دیکته‌های آنها را اجرا کنند. ملت‌های دنیا نیز به حدی از آگاهی رسیده‌اند که حاضر به پذیرش سلطه بیگانگان نیستند و خواستار استقلال خود هستند.

*با توجه به گزارش آقای البرادعی که مهمترین دستاویز آمریکا یعنی احتمال انحراف ایران از مسیر قانونی در فعالیت‌های هسته‌ای را از آنان گرفته است ادامه لجاجت‌های غرب و مخالفت‌های آنان با فعالیت‌های هسته‌ای ایران چه توجیهی می‌تواند داشته باشد؟

**همان‌طور که مخالفت‌های غرب و سنگ‌اندازی‌ها مداوم آنان بر سر راه پیشرفت و اعتلای ملت ایران سال‌هاست که هیچ دلیل و توجیه منطقی و قانونی نداشته است بعد از این هم هیچ توجیهی نخواهد داشت. به نظر من آمریکایی‌ها و مخالفان پیشرفت ملت ایران با اعلام این گزارش یک عذرخواهی به ملت ما بدهکارند و باید از گذشته خود اعلام پشیمانی کند. ما به دلیل مخالفت‌های بی‌مبنای غرب سال‌ها از دستیابی به دانش هسته‌ای بازمانده بودیم و هزینه‌های زیادی را بابت اتهامات غرب متحمل شدیم. حال که دنیا فهمیده است ما انحرافی نداشته‌ایم و تمام فرضیات آنان که مبنای فشار بر ما بوده غلط از آب در آمده است می‌بایست از ملت ما عذرخواهی کند.

آمریکا به دلیل دروغ‌پردازی‌هایی که در سطح بین‌الملل داشته و توانسته بسیاری از افکار عمومی جهان را با خود همراه کند اینک با روشن شدن حقایق به شدت در نزد افکار عمومی جهان بی‌اعتماد شده است. توصیه ما این است که آمریکا با اظهار ندامت و پشیمانی از رفتار گذشته خود در خصوص کشورمان بخشی از آبروی بر باد رفته خود را به دست آورد.

*احتمال خروج پرونده هسته‌ای کشورمان از شورای امنیت را با توجه به این گزارش چطور ارزیابی می‌کنید؟

**البته این گزارش نمی‌تواند ماهیت سلطه‌طلبان غرب را از بین ببرد و یا حتی آن را تعدیل کند. حتی بعد از این گزارش هم شاهد مواضع تند برخی کشورهای غربی علیه ایران و آقای البرادعی بودیم. لذا با این گزارش نمی‌توان به تغییر رفتار ماهوی غرب بخصوص آمریکا امیدوار بود. با این گزارش و ارائه آن به افکار عمومی جهان و رفع ابهامات عمده در پرونده هسته‌ای ایران بخصوص سانتریفیوژهای 1p و 2p دیگر دلیلی برای ماندن پرونده در شورای امنیت نیست.

در حال حاضر هجمه زیادی علیه گزارش نسبتا منصفانه آقای البرادعی وجود دارد. کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی نمی‌توانند خود را راضی به پذیرش این گزارش کنند. هر چند که در این گزارش همه حق ملت ایران مورد توجه و رسمیت قرار نگرفته است اما نسبتا به گزارش‌های قبلی قابل قبول‌تر است. این گزارش به هیچ‌ وجه و برای جهان سلطه قابل پذیرش نیست. اساسا حیات آنها در پایمال کردن حقوق ملت‌های دیگر است. طبیعی است که آ‌نها زبانی جز زبان زور ندارند و زبانی هم غیر از زبان زور نمی‌فهمند. این گزارش مانع از آن شد که آمریکایی‌ها برای توجیه افکار عمومی دنیا به گزارش‌های آژانس استناد کنند. امروز غرب دیگر بهانه‌ای برای غیرصلح‌آمیز معرفی کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران ندارد.

*به نظر شما گزارش البرادعی چه تاثیری بر تصمیم گروه 1+5 جهت صدور تحریم‌های جدید خواهد داشت؟

**البته آنها هرگز از تلاش جهت ایجاد مانع بر سر راه ملت ما دست بر نخواهد داشت. آمریکایی‌ها به این تلاش ادامه می‌دهند اما این گزارش به مثابه یک سرعت‌گیر عمل می‌کند و هزینه‌های تحریم ایران را برای آمریکا به شدت بالا می‌برد. از آنجایی که دیگر هیچ دلیل حقوقی و قانونی برای تحریم ایران وجود ندارد کشورهایی مثل چین و روسیه تمایلی برای همراهی با سیاست‌های یکجانبه آمریکا ندارند و لذا این کشور راه سخت و دشواری را باید برای تحریم ایران بپیماید. البته ما نباید از این نکته غافل باشیم که ملت ما در پاسخگویی به تحریم‌های آمریکا دست خالی نیست. آمریکایی‌ها باید بدانند که اگر بنا باشد آنها شرایط را به جایی برسانند که در جریان اقتصادی ملت ما اختلال ایجاد شود ما هم می‌توانیم جریان صدور نفت به غرب را دچار اختلال کنیم. این به معنای این نیست که ما اهل درگیری و مشکل‌آفرینی هستیم اما ما به شدت از حقوق خود دفاع می‌کنیم. یک تجربه شیرین دیگر بر ما تجربه شده و ما فهمیدیم که آنچه که باعث احقاق حقوق ما از قدرتمندان می‌شود ایستادگی است و نه کوتاه آمدن. ما اگر یک قدم عقب بنشینیم به فرمایش حضرت امام(ره) آنها ده قدم به جلو حرکت خواهند کرد.

*آقای رئیس‌جمهور از مختومه شدن پرونده هسته‌ای ایران خبر داده است. به نظر شما با گزارش البرادعی پرونده ایران مختومه است؟

**از نظر من هم پرونده هسته‌ای کشورمان مختومه است. همین گزارش صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ما را تائید کرده است. اما در این گزارش آمده که ایران به خواسته‌های مندرج در قطعنامه‌های قبلی توجهی نکرده است. ما هم از ابتدا گفتیم که به خواسته‌های نامشروع و غیرقانونی آنها عمل نخواهیم کرد و این را صراحتا هم گفتیم. این‌گونه قطعنامه‌هایی که حقوق ملت ما را زیر پا می‌گذارد ارزش یک ورق پاره را هم ندارد و ما به مفاد این قطعنامه‌ها گردن نمی‌نهمیم. از نظر حقوقی و فنی پرونده ما هیچ مشکلی ندارد و لذا مختومه است. این گزارش  به دنیا اعلام کرد که ایران به سمت ساخت سلاح حرکت نمی‌کند و لذا هیچ دلیلی ندارد که غرب بر سر آن هیاهو به راه بیندازد. پرونده ما باید هرچه زودتر از شورای امنیت خارج و روال عادی خود را در آژانس دنبال کند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات