اقتصادی >>  اقتصادی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۱ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۷  ، 
کد خبر : ۳۸۹۳۹۸

سود ۸.۷ میلیارد دلاری ایران از فروش نفت در جنگ اخیر

مؤسسه کپلر نوشت: افزایش ۴۷ دلاری قیمت نفت در جنگ اخیر، سود بالقوه ۸.۷ میلیارد دلاری از فروش نفت برای ایران رقم زد.

بر اساس داده‌های منتشرشده از سوی مؤسسه کپلر، حجم نفت ایران که هم‌اکنون روی آب و در حال ترانزیت قرار دارد، به حدود ۱۸۷ میلیون بشکه رسیده است؛ رقمی که معادل مصرف حدود یک‌ونیم روز کل جهان محسوب می‌شود.

هم‌زمان با تحولات اخیر، اختلاف قیمت نفت نسبت به دوره پیش از جنگ به حدود ۴۷ دلار افزایش یافته است. برآورد‌ها نشان می‌دهد که ایران تنها از محل افزایش قیمت همین میزان نفت موجود، حدود ۸.۷ میلیارد دلار سود بالقوه کسب کرده است.

در همین راستا، تحلیلگران به تغییر معادلات راهبردی در منطقه نیز اشاره می‌کنند. نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی ایالات متحده همواره بر این باور بودند که ایران به دلیل وابستگی به صادرات نفت، هرگز اقدام به بستن تنگه هرمز نخواهد کرد، چراکه این اقدام می‌توانست صادرات نفت خود ایران را به صفر برساند.

با این حال، به نظر می‌رسد ایران با بهره‌گیری از کنترل هوشمند و اتخاذ تدابیر خلاقانه و جدید، شرایطی ایجاد کرده که عملاً فروش نفت در منطقه تحت تأثیر مدیریت خودش قرار گرفته و سایر بازیگران بدون هماهنگی با ایران با محدودیت‌هایی مواجه هستند و فروش از طریق این تنگه منوط به مجوز ایران است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات