بین الملل >>  بین الملل >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۴۹  ، 
کد خبر : ۳۹۲۷۶۱

عطوان: ایران نقشه جدید منطقه را ترسیم می‌کند

سردبیر روزنامه رای‌الیوم با اشاره به شکست علنی ترامپ گفت ایران است که نقشه منطقه را از نو ترسیم می‌کند.

عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم و تحلیلگر برجسته فلسطینی در سرمقاله جدید خود برای این روزنامه الکترونیکی به تحولات اخیر منطقه بعد از حصول توافق میان ایران و آمریکا پرداخته و نوشت: کسانی که طی چهار ماه گذشته تهدیدات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا علیه ایران را دنبال می‌کردند شاید انتظار این پیروزی بزرگ ایران و این شکست تحقیرآمیز برای دولت آمریکا را نداشتند.

وضعیت پریشان صهیونیست‌ها بیانگر پیروزی ایران است

عطوان افزود: آنچه که صحت این گفته‌های ما را تایید می‌کند وضعیت پریشان صهیونیست‌ها و ناله و خشم آنهاست. تا چند ماه قبل چه کسی می‌توانست باور کند ترامپ که هدف اصلی‌اش سرنگونی نظام ایران بود، با این کشور سر میز مذاکره بنشیند و به همه شرایط آنها، به ویژه به تعویق انداختن بحث‌ها در مورد برنامه هسته‌ای برای بیش از 60 روز، تن دهد و داشتن صنعت موشک‌های بالستیک بسیار پیشرفته توسط ایران را بپذیرد؟

وی تاکید کرد: دفاع و توجیه ترامپ برای این اقدام خود و گفتن این جمله که ایران حق دارد مانند سایر کشورها موشک بالستیک داشته باشد، بیانگر عمق شکست اوست. مطبوعات رژیم صهیونیستی این توافق را یک شکست استراتژیک بزرگ برای ایالات متحده و خیانت به اسرائیل دانسته و اعلام کردند که آمریکا، اسرائیل را با قیمت پایینی فروخت.

در ادامه این مقاله آمده است: تیم رسانه‌ای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر حتی پا را فراتر از این‌ها گذاشته و رکیک‌ترین توهین‌ها را به جی دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا انجام داد که ما از تکرار آن در اینجا خودداری می‌کنیم. رسانه‌های حامی نتانیاهو و سایر رسانه‌های صهیونیستی همچنین هجمه‌های تندی علیه جرد کوشنر، دست نشانده نتانیاهو و استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ که یک صهیونیست متعصب است انجام داده و آنها را به خیانت به اسرائیل در راستای منافع مالی شخصی متهم کردند.

وحدت و قدرت نظامی رمز پیروزی ایران بر استکبار بود

سردبیر روزنامه رای الیوم تصریح کرد: آمریکا تسلیم شده، در حالی که دولت و نظام ایران همچنان پابرجاست، قابلیت‌های موشکی و ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا از بین نرفته است و لغو کامل تحریم‌های آمریکا بر بنادر ایران و لغو اکثر تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور هم تضمین شده است. علاوه بر همه اینها، 300 میلیارد دلار بودجه برای پوشش هزینه‌های بازسازی به این کشور اعطا شده است که احتمالاً از خزانه کشورهای خلیج فارس تأمین خواهد شد.

در ادامه این یادداشت آمده است: تمام این دستاوردهای ایران به لطف امتناع دولت و رهبری آن از تسلیم شدن در برابر تهدیدات آمریکا یا تسلیم شدن در برابر تجاوز مشترک آمریکا و اسرائیل امکان‌پذیر شد. این دستاوردها همچنین به لطف قدرت نظامی عظیم ایران و پاسخ سریع و قاطع به تجاوزات آمریکایی- صهیونیستی از جمله حملات کوبنده به کشتی‌های جنگی، پایگاه‌های آمریکا در کشورهای خلیج فارس، موشک باران گسترده و مداوم تل‌آویو و سایر مناطق فلسطین اشغالی توسط ایران حاصل شد.

عبدالباری عطوان تصریح کرد: دستاوردهای نظامی ایران بسیار زیاد است، که مهمترین آنها تخریب پایگاه‌های آمریکایی در قطر، کویت، امارات متحده عربی و بحرین و سرنگونی بیش از 35 هواپیمای جنگی آمریکایی، از جمله هواپیماهایی مانند جنگنده رادارگریز F-35، بمب‌افکن F-15 و هواپیمای هشدار اولیه AWACS است. همچنین باید به سرنگونی بیش از چهار تانکر سوخت‌رسانی هوایی مورد استفاده هواپیماهای جنگی اسرائیل نیز اشاره کنیم.

این نویسنده فلسطینی خاطرنشان کرد: شاید قاطع‌ترین موضع ایران در این زمینه از زبان آقای اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور بیان شده باشد که به بهترین شکل این واقعیت را خلاصه کرد: "موشک‌های ایران برای حمله به دشمن ساخته شده‌اند، نه برای مذاکره."

بر اساس این مقاله، روحیه بالای مبارزه، آمادگی حساب‌شده برای مقابله با تجاوز، مدیریت هوشمندانه مذاکرات، تعهد به وحدت میدان‌های نبرد و حمایت بی‌دریغ از متحدان در محور مقاومت - همه این عوامل نقش مهمی در دستیابی به این پیروزی‌های ایران داشتند.

نقشه جدید منطقه توسط ایران ترسیم می‌شود

سردبیر روزنامه رای الیوم ادامه داد: بله، احتیاط لازم است و بی‌اعتمادی به دشمن آمریکایی یک اصل اساسی رهبری ایران است. با این حال، این مانع از جشن گرفتن این پیروزی‌ها در جنگ 40 روزه نمی‌شود، به ویژه با توجه به پایداری ایران در طول بیش از دو سال مذاکرات هسته‌ای بدون هیچ گونه عقب‌نشینی و تبدیل اکثر محله‌های تل‌آویو به ویرانه. ایران در مذاکرات 60 روزه آینده هم به همین منوال ادامه خواهد داد و در برابر هرگونه خیانت یا از سرگیری تجاوز آمریکایی- صهیونیستی با قدرت مقاومت می‌کند.

عبدالباری عطوان خاطرنشان کرد: بله، ترامپ پس از پی بردن به فریب بزرگ نتانیاهو و گرفتاری او در این جنگ، او را به بهایی ناچیز فروخت و خرید، فروش و سود بردن از ویژگی‌های بارز دلالان املاک و مستغلات است. روزهای آینده پر از شگفتی و شاید شوک برای برخی از رهبران عرب است که تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ترامپ و امپراتوری در حال فروپاشی او گذاشتند، امپراتوری‌ای که پایگاه‌هایش نه از خودش محافظت کردند و نه از رژیم‌های عربی.

در پایان این یادداشت آمده است: کشوری که در حال حاضر نقشه منطقه را از نو ترسیم می‌کند، کشوری به نام ایران است و اگر در روزهای آینده شاهد هجوم هیئت‌های عربی به تهران باشیم، تعجب نخواهیم کرد و زمان همه چیز را روشن می‌کند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات