تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۸۸ - ۱۱:۲۲  ، 
کد خبر : ۴۲۵۰۴
کج‌فهمی‌های کاخ سفید در برخورد با مسلمانان

با یک دعوت به شام مشکلی حل نمی‌شود


مترجم: صدیقه دولتی
در بحبوحه جنگ عراق و هراس از تروریست‌های افراطی، سران دولت‌های غربی در پی راهی برای نزدیک شدن به اقلیت شهروندان مسلمان خود و جهان عرب هستند.
‌هادی امر لابی‌گر ارشد که در دولت کلینتون از بالاترین جایگاه یک مسلمان آمریکایی‌تبار بهره‌مند بود، طی سال‌های گذشته تمام تلاش خود را در جهت یافتن راه‌حلی برای ایجاد گفتمان میان دولت آمریکا و مسلمانان به کار بسته است.
هفته گذشته این تحلیلگر سیاسی متولد لبنان برای مذاکره با «حلقه شهری» وارد لندن شد.«حلقه شهری» سازمان‌های مستقر در لندن است که تاکنون در جهت بهبود وضعیت مسلمانان در کشور انگلیس فعالیت‌های زیادی داشته است.
‌هادی امر بزرگترین دغدغه مسلمانان را در کشورهای غربی وارد شدن در عرصه سیاست نمی‌داند. او معتقد است مسلمانان در دنیای غرب در پی سازماندهی هرچه سریعتر خود هستند. وی نزدیک شدن به جوامع محافظه‌کار را راهی برای ایجاد پل‌های ارتباطی با مسلمانان می‌داند.
‌هادی امر روند سیاستگذاری در آمریکا را به بازی بزرگ و مهیج راکبی تشبیه می‌کند که رقابت در آن فقط میان دو تیم نیست. ما شاهد رقابت میان 100 تیم هستیم که همه آنها در این بازی منتهای تلاش خود را به کار بسته‌اند.
طی سرشماری‌های صورت گرفته در کشورهای آمریکایی و اروپایی مشخص شد که تعداد شرکت کنندگان در عرصه سیاست در کشورهای اروپایی در مقایسه با کشورهای آمریکایی بسیار کمتر است. مسلمانان آمریکایی تبار نسبت به هم‌کیشان خود در کشورهای اروپایی تمایل بیشتری نسبت به تحصیل و کسب مدرک در زمینه سیاست از خود نشان می‌دهند و می‌توان گفت از هر 10 نفر 6 نفر علاقه‌مند به این رشته می‌باشند. در کشور آمریکا معمولا 80 درصد افراد در رای‌گیری‌ها شرکت می‌کنند.
آمار رای‌دهندگان مسلمان در کشور آمریکا
1996 ـ 56 درصد به کلینتون
2000 ـ 46 درصد به بوش
2004 ـ 63 درصد به کری (اعراب آمریکایی)
2004 ـ 76 درصد به کری (تمامی ‌مسلمانان)
منبع: موسسه زاگبی
در دهه اخیر مسلمانان مقیم آمریکا همچون سایر شهروندان در انتخابات ریاست جمهوری همواره از وضعیت سیاسی حاکم در کشور پیروی کردند. آنها ابتدا به کلینتون رای دادند و در حاشیه از بوش حمایت کردند و در سال 2004 تمایل خود را به حمایت از جان کری مغلوب نشان دادند.
امر می‌گوید با قراردادن این واقعیت‌ها در کنار هم، سیاستمداران واشنگتن متوجه اشتباهات موجود در قانون اساسی که با شکست مواجه شده است خواهند شد. او گفت: «آماری که بیانگر حضور مسلمانان عرب مقیم آمریکا در رای‌گیری‌های کشور است نشان می‌دهد که تا سال 2004 آنها تا چه اندازه نقش خود را مانند هر شهروند آمریکایی در کشور ایفا می‌کردند، اما از سال 2004 به بعد با حمله آمریکا به عراق و اقدامات سختگیرانه دولت میزان این آمار و حضور مسلمانان در عرصه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی به شدت کاهش یافت.»
امر می‌گوید: «ما با جامعه‌ای روبه‌رو هستیم که از یک طرف افراد آن به سوی یکپارچگی و سبک زندگی آمریکایی پیش می‌روند و از طرف دیگر با بحران‌های شدید سیاست خارجی آن روبه‌رو هستند. مسلمانان مقیم آمریکا به غیر از مساله مهم عراق با دیگر سیاست‌های آمریکا موافق هستند و در راستای آن حرکت می‌کنند.»
‌هادی امر، بعد از کناره‌گیری از زندگی سیاسی حالا توجه خود را معطوف به نظرخواهی از جهان عرب در مورد آمریکا کرده است. وی طی بررسی‌های خود اعلام کرد که جهان عرب به سیستم آموزشی و علم و فناوری آمریکا احترام زیادی قائل است اما دموکراسی و سیاست‌های خارجی آن را مورد انتقاد شدید قرار می‌دهد. او معتقد است این نوع دیدگاه‌ها راجع به آمریکا نشانگر نبود ارتباط کافی میان مسلمانان و غربیان در طول تاریخ است نه جنگ تمدن‌ها. به اعتقاد امر عراق دارای مشکل بزرگی است و پایان خوشی را برایش انتظار ندارد.
‌هادی امر معتقد است بعد از واقعه 11 سپتامبر شماری به سیاستی روی آوردند که طبق آن باید با مسلمانان مدارا می‌شد زیرا آنها متحدان آمریکا علیه افراط‌گرایان هستند. وی با این سیاست مخالف است و می‌گوید:«باید گفت‌وگویی کامل و همه جانبه صورت بگیرد. دولت‌های غربی برای ایجاد پل‌های ارتباطی با این ملت‌ها باید از کمک جوامع محافظه‌کار بهره گیرند.»
امر می‌افزاید:«ملت‌های مسلمان باید با هویت و اهداف کشورهای غربی به خوبی آشنا شوند و پرداخت 100 میلیون دلار به دوستان آمریکا کاری از پیش نمی‌برد.»این تحلیلگر سیاسی می‌پرسد«ارزش‌های بنیادین و غربی چیست؟ شرکت‌گرایی و گفت‌وگو. افرادی که دستی در سیاست دارند به خوبی می‌دانند که سریعترین راه برای متحد کردن افراد دعوت آنها به صرف شام نیست.»
او تاکید می‌کند:«افراطی‌گران همواره افراطی باقی می‌مانند اگر ما از آنها متنفر باشیم. این تنفر همواره در ما است و مهم نیست چه بر سر دنیا خواهد آمد.»

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات