تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۸۸ - ۰۸:۴۵  ، 
کد خبر : ۴۲۹۲۶

فرار از حقیقت


بروجردی
فراکسیون موسوم به اصلاح‌طلب مجلس در اولین نشست خود در سال جدید با تبیین دیدگاه‌های خویش در خصوص مسائل هسته‌ای خواستار نجات ایران از بحران به وجود آمده در این زمینه شد. این گروه شرایط کنونی را که ایران با آن مواجه شده برگشت‌ناپذی دانسته، هشدار داد جبران دیر هنگام آن خسارت‌های سنگین و غیرقابل انکاری را بر کشور تحمیل خواهد کرد. همچنین شکل‌گیری اجماع جهانی علیه ایران و کشاندن کشور به کارزاری نابرابر، ناعادلانه و نابخردانه را نتیجه سیاست‌های اتخاذ شده در طول چند ماه گذشته دانسته است. (1)
در مورد موضع‌گیری اخیر فراکسیون اصلاح‌طلب مجلس هفتم یادآوری چند نکته ضروری است:
1. فراکسیون اصلاح‌طلب مجلس هفتم که فراکسیون خط امام(ره) نام دارد، باقیمانده اصلاح‌طلبانی است که در طول چند سال گذشته مدیریت اصلی کشور را در دست داشتند و پس از این که مردم به برنامه‌ها و عملکرد اجرایی آن‌ها پشت کردند علی‌رغم میل‌شان آرام آرام مجبور به واگذاری قدرت شدند. اکنون این فراکسیون تنها گروهی است که به نمایندگی از اصلاح‌طلبان در نهادهای تصمیم‌گیری نظام اسلامی حضور دارد.
فراکسیون مذکور طی دو سال گذشته هر چند از سوی برخی گروه‌ها به موضع‌گیری‌های جناحی ترغیب می شد اما به دلیل این که فضا را برای پیشبرد برنامه های اصلاح‌طلبی مناسب نمی دید تحرک چندانی از خود نشان نداد. هم اکنون نیز برخی جریانات سعی دارند تا این گروه را وادار به عملکرد جناحی نموده و آنان را در انجام وظایف اصلی خود که حل مشکلات مردم و ارتقاء نظام اسلامی است دچار غفلت نمایند.
روزنامه شرق در مقاله ای با عنوان «خروج از سکوت، فرار از رکود» (2) به این موضوع دامن زده و می‌نویسد: «پس از گذشت نزدیک به دو سال و خروج تدریجی گروه های چپ از فضای شکست اینک آنان تصمیم گرفته‌اند از حداکثر ظرفیت خود استفاده کنند و با استفاده از اختلافی که این بار دامنگیر اردوگاه رقیب آنان شده و به باز پس گیری سنگرهای از دست رفته از همان جایی آغاز کنند که از دست دادند. بر این مبنا پیمان نانوشته جدید بین اصلاح‌طلبان در هر منصب رسمی و غیر رسمی بر آن است تا با نقد دولت و مجلس اصول گرا و اعلام نتایج سیاست های اجرا شده توسط آنان طی دو سال گذشته به ترمیم وجهه خود نزد افکار عمومی و التیام زخم‌های ناشی از اختلافات درون جبهه ای همت گمارند.»
و به این ترتیب خط مشی جدید اصلاح‌طلبان درون حاکمیت را افشاء می‌نماید و از این رهگذر می‌توان نوع موضع‌گیری‌های آنان را در برخورد با مسائل مختلف از جمله موضوع انرژی هسته ای پیش‌بینی نمود. جایگاه یک مسؤول در نظام اسلامی در هر سطحی که باشد عمل به قانون اساسی است. نمایندگان مجلس که با رأی مردم وارد این نهاد قانون گذاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی شده اند، در چارچوب قانون باید به مطالبات حقیقی مردم بپردازند و مشکلات آنان را رفع نمایند، به ارزش ها اهتمام ورزند و احکام اسلامی را احیاء کنند، آرمان های والای انقلاب را در نظر گیرند و راه امام(ره) و رهبر معظم انقلاب را سرلوحه حرکت خود قرار دهند؛ نگرش‌هایی که متأسفانه در دوران حاکمیت اصلاح‌طلبان به فراموشی سپرده شده بود.
اکنون نیز که مجلس هفتم اصول و ارزش های اسلامی را اساس حرکت خود قرار داده، اندک گروه اصلاح‌طلبان درون حاکمیت، به جای آن که نگاهی به پشت سر انداخته و از گذشته خود عبرت گیرند، در جایگاهی که باید به مردم خدمت کنند بعضاً موضع گیری هایی می‌کنند که نه تنها بویی از خدمت به مردم و ارتقاء نظام اسلامی از آن به مشام نمی رسد بلکه خوراکی برای تبلیغات چی های غربی و دشمنان نظام اسلامی فراهم می‌آورد.
اصلاح‌طلبان باید نگرش خود را نسبت به موضوع حاکمیت اصلاح کنند،... حکومت تنها وسیله‌ای است برای اجرای احکام اسلامی و احیای عدالت اسلامی و سطح زندگی یک مسؤول در نظام اسلامی باید در سطح زندگی پایین دست ترین افراد جامعه باشد و هدف او از تصدی یک مسؤولیت انجام خدمت خالصانه باشد و... اما هنگامی که به ادبیات اصلاح‌طلبان در این زمینه‌ها می‌نگریم با فضایی متفاوت رو به رو می شویم و اذهان مان با عبارات دیگری آشنا می شود؛ عباراتی همچون «استفاده از اختلافات اردوگاه رقیب برای بازپس گیری سنگرهای از دست رفته» (3) نه رسیدن به مناصب حکومتی به منظور خدمت بیش‌تر، «نقد دولت و مجلس اصولگرا جهت ترمیم وجهه خود نزد افکار‌عمومی» (4) نه یاری و همراهی دولت و مجلس به منظور رسیدن به قله های عزت و افتخار و یا لااقل نقد مجلس و دولت به جهت پرکردن خلاءهای موجود. اصلاح‌طلبان هنوز هم دنیا را از سوراخ یک سوزن می‌بینند.
اخیراً فراکسیون اقلیت مجلس اعلام کرده که بعد از گذشت مدت دو سال بنا دارد از انفعال خارج شده و تحرک بیش تری از خود نشان دهد، باید از آن ها پرسید مگر راه خدمت رسانی بسته بوده که شما در این مدت در انفعال بودید؟ مگر خدمت به مردم و انقلاب و نظام اسلامی نیاز به اجازه گرفتن از کسی دارد که شما تاکنون معطل مانده اید؟ و بعد از در سال تازه می خواهید از سکوت خارج شوید؟ به مردم چه جوابی خواهید داد؟ اکنون می توان دلیل موضع گیری اخیر فراکسیون اصلاح‌طلب در موضوع انرژی هسته ای و سایر موضوعات دیگر را پروژه‌ای از قبل تعریف شده دانست که به زعم خود «التیام زخم‌های ناشی از اختلافات درون جبهه ای» است، نه حقیقاً خروج کشور از بحران هسته ای، به تعبیری دیگر این گروه که با رأی مردم بر سر کار آمده و باید پیگیر مطالبات آنان باشد، اکنون از سوی برخی جریانات مأموریت یافته تا مطالبه «بازپس گیری سنگرهای از دست رفته» آنان را ... دنبال کند؛ همان هایی که مردم در انتخابات های گذشته به آن ها «نه» گفتند و آغازگر اعتراض هایی باشند «اعتراض هایی که به عنوان نشانه های خروج از رکود اما با نتایج نامعلوم» نه اعتراض هایی که نتیجه آن خروج از بحران هسته ای و نجات کشور باشد.
فراکسیون اصلاح‌طلب مجلس یا باید راه خود را درست انتخاب کند و همگام ملت باشد و بر سر راه رسیدن به عزت و افتخار سنگ‌اندازی نکند و یا لااقل به سنت حسنه خود یعنی «سکوت» ادامه دهد.
2. این روزها در جای جای میهن اسلامی این شعار به وفور شنیده می‌شود «انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست» و ندا دهنده این شعار کسی نیست جز ملت غیور ایران که از دستاوردهای علمی فرزندان خود حمایت می‌کنند، جالب این که در بعضی از برنامه های تفریحی تلویزیون از جمله مسابقات فکری، رمز مسابقه شعار مذکور است. باید از نمایندگان محترم فراکسیون اقلیت مجلس پرسید آیا این شعار را می‌شنوید؟ و اگر می‌شنوید پس مطابق اصول دموکراسی به خواسته ملت احترام گزارید و خود را در مقابل آنان قرار ندهید. چگونه است که ملت انرژی هسته ای را در شرایط کنونی که همه بوق‌های تبلیغاتی علیه آنان است و مدام از سوی مستکبرین عالم تهدید به حمله نظامی و... می‌شوند «حق مسلم» خود می دانند، اما شما آن را «بحران» می‌دانید؟
3. نمایندگان اصول گرا و ارزش مدار مجلس نیز به جای پرداختن به مسائل جزئی در زمینه‌های مختلف و اختلاف پیدا کردن بر سر آن به گونه‌ای باید حرکت کنند که وحدت خود را حفظ کرده و بهانه را از دست دشمنان نظام و دنباله های داخلی آنان بگیرد و همچنان که تاکنون کارنامه نسبتاً قابل قبولی از خود ارائه داده اند از این پس نیز شعار خدمت‌رسانی را در پرتو وحدت تحقق بیش تری بخشند.
4. دست آخر این که «نقد دولت و مجلس اصولگرا» حرکت خوبی است و موجب پرشدن خلاءهای موجود می‌شود و در نهایت به رشد و بالندگی کشور کمک می کند اما به شرطی که صادقانه باشد و ملاحظات سیاسی و جناحی در پس آن نباشد. اما متأسفانه آن گونه که از سخنان دبیر فراکسیون اصلاح‌طلب (5) برمی‌آید با رویکرد ملاحظات سیاسی از این پس باید شاهد حمله به مجلس و دولت اصول گرا در «عرصه های سیاست خارجی»، «سفرهای استانی رئیس جمهور» و... باشیم که البته... چیز نیست.  

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات