ترجمه‌: کاوه شجاعی

مقدمه:

سه‌شنبه بزرگ هم گذشت و آمریکا باز نتوانست نامزدهای نهایی دموکرات‌ها و جمهوریخواهان را در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر بشناسد. در روزی که مردم 22 ایالت بزرگ آمریکا به پای صندوق‌های رای رفتند، جان مک‌کین در اردوگاه جمهوریخواهان پیروزی خیره‌کننده‌ای داشت و باعث شد یکی از رقبایش، میت رامنی، از صحنه رقابت‌های درون حزبی کنار بکشد تا رقابت‌های آینده میان او و مایک هاکبی جریان داشته باشد. اما در اردوگاه دموکرات‌ها هیلاری کلینتون برخلاف آنچه پیش‌بینی می‌شد نتوانست پیروزی خیره‌کننده‌ای به دست آورد و به نظر می‌رسد رقابت نزدیک میان او و باراک اوبامای رنگین‌پوست تا ماه‌های آینده ادامه داشته باشد. در این میان کنار آندرو کهوت رئیس موسسه نظر‌سنجی مشهور PEW در گفت‌وگویی با نشریه فارن پالسی تحلیلی دقیق از سه‌شنبه بزرگ ارائه می‌کند و در مورد آینده حدس‌هایی می‌زند. موسسه PEW در شهر واشنگتن واقع است.

"> غیرقابل پیش‌بینی‌ترین انتخابات تاریخ آمریکا
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۸۷ - ۰۷:۲۵  ، 
کد خبر : ۴۸۳۲۰
رئیس موسسه نظر‌سنجی PEW در گفت‌وگو با فارن پالسی عنوان کرد

غیرقابل پیش‌بینی‌ترین انتخابات تاریخ آمریکا

ترجمه‌: کاوه شجاعی

مقدمه:

سه‌شنبه بزرگ هم گذشت و آمریکا باز نتوانست نامزدهای نهایی دموکرات‌ها و جمهوریخواهان را در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر بشناسد. در روزی که مردم 22 ایالت بزرگ آمریکا به پای صندوق‌های رای رفتند، جان مک‌کین در اردوگاه جمهوریخواهان پیروزی خیره‌کننده‌ای داشت و باعث شد یکی از رقبایش، میت رامنی، از صحنه رقابت‌های درون حزبی کنار بکشد تا رقابت‌های آینده میان او و مایک هاکبی جریان داشته باشد. اما در اردوگاه دموکرات‌ها هیلاری کلینتون برخلاف آنچه پیش‌بینی می‌شد نتوانست پیروزی خیره‌کننده‌ای به دست آورد و به نظر می‌رسد رقابت نزدیک میان او و باراک اوبامای رنگین‌پوست تا ماه‌های آینده ادامه داشته باشد. در این میان کنار آندرو کهوت رئیس موسسه نظر‌سنجی مشهور PEW در گفت‌وگویی با نشریه فارن پالسی تحلیلی دقیق از سه‌شنبه بزرگ ارائه می‌کند و در مورد آینده حدس‌هایی می‌زند. موسسه PEW در شهر واشنگتن واقع است.


* آیا جان‌ مک‌کین با این پیروزی‌ها قطعا نامزد نهایی جمهوریخواهان در انتخابات ماه نوامبر است؟

** او پیشتاز است، اما چندین انتخابات مقدماتی مهم دیگر پیش‌رو داریم و آینده را هنوز ننوشته‌اند. به هر حال سه‌شنبه بزرگ روز پیروزی او بر دو رقیبش بود. او  حالا اوضاع خیلی بهتری دارد.

* شماری از تحلیلگران معتقدند رقابت در اردوگاه دموکرات‌ها دست کم تا بهار به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رسد. فکر می‌کنید طولانی‌تر شدن رقابت به سود باراک اوباما است یا هیلاری کلینتون؟ به نظر شما اگر رقابت تا ماه آوریل طول بکشد حزب دموکرات صدمه نمی‌خورد؟

**‌ من فکر نمی‌کنم هیچکدام از کاندیداها از یک رقابت طولانی و فرسایشی سود ببرند، مهم این است که آنها چگونه مبارزه می‌کنند. اگر در هر ایالت شخص پیروز تمامی نمایندگان را از آن خود می‌کرد،‌ این به سود هیلاری می‌شد، چرا که روز سه‌شنبه در ایالت‌های بزرگ‌تری پیروز شد، اما آیین‌نامه حزب دموکرات چیز دیگری می‌گوید و به هر نامزد با توجه به درصد آرایی که آورده نماینده تعلق می‌گیرد. البته فکر می‌کنم هرچه جلوتر برویم این عامل کم اهمیت‌تر شود.

به علاوه فکر نمی‌کنم در صورت طولانی‌تر شدن رقابت‌ میان دموکرات‌ها اوضاع به ضررشان تمام شود. هرچه مبارزات مقدماتی طولانی‌تر شود نامزد‌های دموکرات بیشتر در صفحه اول روزنامه‌ها یا اخبار تلویزیون نشان داده می‌شوند. این به ضرر آنها نیست.

* به نظر شما چرا هیلاری در ایالت‌های بزرگ بهتر نتیجه می‌گیرد؟

** چون از مدت‌ها پیش در این ایالت‌ها که به طور سنتی دموکرات هستند محبوبیت فراوانی داشت. دموکرات‌های پرنفوذ در این مناطق کلینتون‌ها را دوست دارند. البته اوباما توانست از تاثیر آنها بکاهد و تقریبا از سه‌شنبه بزرگ سربلند بیرون بیاید. روز سه‌شنبه اوضاع به نفع اوباما بود و او در هیچ ایالت بزرگی شکست بدی نخورد.

* موسسه شما نظرسنجی‌های فراوانی در مورد انتخابات برگزار کرده و تحلیل‌های فراوانی ارائه داده است. آیا اقتصاد، مهم‌ترین موضوع انتخابات امسال است؟

** مسائل زیادی مورد توجه رای‌دهندگان است و واقعا نمی‌توان همه آنها را به هم ربط داد و گفت خب، مردم به این دلیل و آن دلیل به فلان نامزد رای می‌دهند. ببینید، خیلی از دموکرات‌ها در نظرسنجی‌هایی که بعد از رای‌گیری از آنجا می‌شود می‌گویند که بیشتر خواستار عقب‌نشینی سریع از عراق هستند تا خروج زمان‌بندی شده و جالب اینجاست که مثلا نیمی از همین مردم به کلینتون رای می‌دهند و نیمی دیگر به اوباما. من فکر می‌کنم حتی مناظرات هم تاثیر خاصی در آرای مردم ندارد و به نظر نمی‌رسد اقتصاد به فاکتوری تعیین‌کننده در رقابت‌های مقدماتی تبدیل شود. البته به احتمال زیاد این روند در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر تغییر می‌کند.

* شما یک بار گفته بودید امسال نتایج نظرسنجی‌ها در مورد نامزد‌های دموکرات به سرعت تغییر می‌کند و روند پایداری را نشان نمی‌دهد. فکر نمی‌کنید رای‌دهندگان گیج شده‌اند؟

** نه گیج نشده‌اند، ‌اما درگیر تضاد‌های فراوانی هستند. بدون ‌شک آنها اوباما و کلینتون را می‌شناسند و در رفتار و گفتار آنها دقت می‌کنند، آن هم بسیار بیشتر از حد معمول. اما یک شخص هم می‌تواند به دلیلی از اوباما خوشش بیاید و هم به دلیلی دیگر از کلینتون. البته وضع بعضی گروه‌ها مشخص است. مثلا مرد‌های سفید با هیلاری مشکل دارند و سفید‌پوست‌ها هم عموما رای فراوانی را روانه سبد اوباما نمی‌کنند. وضعیت خیلی خاص است.

* اگر در انتخابات ماه نوامبر رقابت مک‌کین ـ اوباما یا مک‌کین ـ کلینتون را شاهد باشیم، فکر نمی‌کنید نقش نژاد یا جنسیت در انتخابات کلیدی شود؟

**‌ ممکن است که در انتخابات نهایی نقش نژاد و جنسیت مهم‌تر شود، اما آن موقع باید مساله «سن» را هم اضافه کنیم. فراموش نکنید مک‌کین 70 سالگی را پشت‌سر گذاشته است. انتخابات امسال به خاطر شرایط خاص نامزد‌هایش، واقعا غیرقابل پیش‌بینی است.

*‌ موسسه شما اعلام کرده که میزان علاقه مردم به اخبار عراق یا تروریسم در طول ماه‌های اخیر کاهش پیدا کرده است. عده‌ای معتقدند همین که رودی جولیانی ـ شهردار نیویورک در زمان حملات یازدهم  سپتامبر ـ نتوانست در رقابت‌های مقدماتی جمهوریخواهان نتیجه خوبی به دست آورد و مجبور به کناره‌گیری شد، نشان می‌دهد که اسطوره 11 سپتامبر هم قدرت نمادین خود را از دست داده است. شما با این نظر موافق هستید؟ در عین حال مک‌کین اعلام کرده که این انتخابات درباره شکست بنیاد‌گرایی اسلامی است. آیا این مساله می‌تواند در انتخابات ماه نوامبر نتیجه را به نفع جمهوریخواهان تمام کند؟

** به اعتقاد من افزایش نگرانی‌ها درباره اقتصاد و ماجرای رکود اخیر اقتصادی باعث نمی‌شود که یک نامزد به مساله دیگری که آن هم برای رای‌دهندگان مهم است نپردازد. اگر از مردم درباره نگرانی‌هایشان بپرسید حتما تروریسم یکی از آنهاست. اگر از مردم بپرسید حالا دلمشغول چه موضوعی هستند حتما به اقتصاد هم اشاره خواهند کرد و در مورد عراق هم فکر می‌کنم این موضوعی است که در انتخابات ماه‌ نوامبر به دموکرات‌ها کمک خواهد کرد. اما اینکه این مسائل چقدر به نفع دموکرات‌ها باشد بستگی به شرایط دارد. اگر اوضاع عراق دوباره آشفته شود، جمهوریخواهان نوامبر سختی را سپری خواهند کرد.

* طبق قانون انتخاباتی آمریکا، در هر ایالت، هر کاندیدا با توجه به میزان آرای خود در هر منطقه، نمایندگانی را از آن خود می‌کند و همین‌ها هستند که در مجمع ملی حزب که تابستان آینده برگزار می‌شود رسما نامزد نهایی برای انتخابات ریاست‌ جمهوری را برمی‌گزینند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات