تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۸۸ - ۱۱:۲۸  ، 
کد خبر : ۴۸۸۰۷

واکنش آمریکا به انتخابات نیکاراگوئه


"تام کیسی" یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا در واکنش به انتخابات نیکاراگوئه و احتمال پیروزی دنیل اورتگا می‌گوید: نتیجه انتخابات تاکنون توسط کمیسیون انتخاباتی آن کشور اعلام نشده و بنابراین باید صبر کرد.
وی افزود: البته مسائلی مثل صفوف طولانی و تاخیر در شروع رای‌گیری در برخی از مناطق و برخی از صندوقهای رای‌گیری بوده است مانند اینکه مردم هنوز در صف بوده‌اند، اما صندوقها تعطیل شده و از پذیرش رای آنها سرباززده شده است.
کیسی که روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ می‌گفت، در خصوص مسایل مختلفی چون حکم اعدام صدام، وضعیت عراق و تایوان صحبت کرد.
وی در جواب این سوال که آیا این خبر را شنیده‌اید به افرادی که قبلا در حزب بعث ستمی‌ داشته‌اند همان ستمها را می‌خواهند بدهند؟ این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا جواب داد: خیر؛ مالکی نخست‌وزیر عراق طرح آشتی ملی را دارد و ما قطعا از این طرح حمایت می‌کنیم.
کیسی در مورد حکم اعدام صدام نیز گفت: طبق بیانیه‌های رئیس‌جمهوری و خلیل‌زاد سفیر ما در عراق این حکم یک مرحله مهم است که دستگاه قضایی عراق کسانی را که در رژیم قبلی مرتکب جنایت شده‌اند، به سزای اعمالشان برساند.
وی افزود: در مورد حکم اعدام، باید بگویم که این نوع حکم در قانون قضایی عراق از قبل بوده و این تصمیم عراقی‌هاست و بستگی به آنها دارد که چه مجازاتی برای او تعیین کنند.
از کیسی سوال شد: آیا در صورت اجرای حکم مرگ امکان افزایش خشونتها وجود دارد؟
کیسی جواب داد: مهم این است که قانون با توجه به معیارهای عراق و جهان اجرا شود به نظر ما این روند با عدالت و روشن بوده است.
خبرنگاری پرسید: نظر شما در مورد دو شبکه تلویزیونی عراق که از این حکم انتقاد کرده‌اند چیست؟
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پاسخ داد: این را به عراقی‌ها واگذار می‌کنیم تا در مورد دلیل آن صحبت کنند تا جایی که من می‌دانم این شبکه‌ها حتی خشونت را هم تشدید کرده‌اند البته ما خواهان آزادی مطبوعات در عراق و جاهای دیگر هستیم.
وی درباره زمان شروع مذاکرات شش جانبه با کره شمالی نیز گفت: فکر می‌کنم که شما از نتایج ملاقاتهای دو معاون وزیر خارجه با مقامهای ژاپنی آگاه باشید آنها با تعدادی از مقامات ژاپن ملاقات داشتند و البته درباره گفت‌وگوهای شش جانبه در حال بررسی هستیم که چه زمانی شروع شود.
از وی سوال شد: ژاپن گفته که آمریکا نباید از همان ابتدای شروع گفت‌وگوهای شش جانبه تقاضای خلع سلاح هسته‌ای را داشته باشد تا گفت‌وگوها به نتیجه برسد.
کیسی پاسخ داد: هدف از گفت‌وگوها بیانیه 19 سپتامبر است که در پایان این گفت‌وگوها منتشر شده و هدف نهایی این بیانیه خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره است.
خبرنگاری پرسید: کره شمالی گفته که ژاپن نباید در دور بعدی گفت‌وگوهای شش جانبه شرکت کند نظر شما چیست؟
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: امکان گفت‌وگوهای شش جانبه بدون حضور ژاپن وجود ندارد.
از کیسی سوال شد: لیبرمن معاون نخست‌وزیر اسرائیل گفت که اسرائیل باید از نمونه تقسیم قبرس یاد بگیرد و مشکل اقلیت عرب را حل کند، اقلیتها مشکل هستند و قبرس بهترین نمونه است آمریکا چه نظری دارد؟
وی جواب داد: نظرات معاون نخست‌وزیر را باید از خود او پرسید البته اولمرت نخست‌وزیر اسرائیل گفته که این نظرات شخصی او و نه نظر دولت است.
کیسی درباره تظاهرات در تایوان علیه چن شویی بیان گفت: در این مورد هفته قبل صحبت کردیم و نظر ما همان است این مسئله داخلی تایوان است و دستگاه قضایی و حقوقی آن باید به آن رسیدگی کند.
خبرنگاری سوال کرد: کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی بیانیه‌ای را مبنی بر توقف استفاده از بمبهای خوشه‌ای منتشر کرده است نظر شما چیست؟
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: نظر آمریکا تغییری نکرده و در صورتی که با دقت از آن استفاده شود این سلاحها از نظر قانونی قابل استفاده است.
وی افزود: البته در هر عملیات نظامی ‌نیابد غیرنظامیان عمدا مورد حمله قرار بگیرند و تمام تلاشها را باید به کار گرفت تا تلفات غیرنظامیان کاهش یابد.
خبرنگاری پرسید: آیا در مورد تحقیقات آمریکا درباره استفاده اسرائیل از بمبهای خوشه‌ای در لبنان گزارشی دارید؟
کیسی جواب داد: هنوز مشغول جمع‌آوری اطلاعات هستیم.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات