تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۱۷  ، 
کد خبر : ۵۱۳۵۱
جواد وعیدی، معاون امنیت بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی:

راه مقابله با تهدیدها را می‌دانیم


معاون امنیت بین الملل شورای عالی امنیت ملی گفت: آنچه غربی ها باید به آن توجه کنند نمایش اراده و اقتدار ایرانیان در روز 22 بهمن بود و امیدواریم با توجه به مسیر برد- برد، حل موضوع هسته ای ایران را از روش های سازنده و معقول دنبال کنند تا هم ایرانیان به حقوق خود دست یابند و هم فرمولی برای اعتمادسازی برای اروپا بدست آید.
به گزارش «مهر» جواد وعیدی معاون امنیت بین الملل شورای عالی امنیت ملی در همایش دانش آموزی «دانش هسته ای تدبیر امروز نیاز فردا» که به همت اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان تهران برگزار شد، تاکید کرد: امروز محور اساسی سیاست کشور در پیگیری فعالیت های صلح آمیز هسته ای دقیقا منطبق با حفظ استقلال و حقوق ملی ایران و ایرانیان است.
وی در تشریح روند اعتمادسازی ایران افزود: از ما خواستند که پروتکل الحاقی را در نظر بگیرید. بعد گفتند کفایت نمی کند، امضا کنید، بعد خواستند اجرا کنیم و بر این اساس با هدف تعامل و برای نشان دادن حسن نیت و منطق طرف ایرانی پروتکل الحاقی بدون تصویب در مجلس اجرا شد.
وی اعلام کرد: براساس اجرای موقت، داوطلبانه و غیرالزام آور پروتکل الحاقی تاکنون بازرسان آژانس بیش از 26 بار بازرسی سر زده از مراکز کشور داشته اند. بیش از هزار و 600 نفر روز بازرسی از ایران انجام شده است و این بدان معناست که هر روز به طور متوسط در ایران سه بازرس آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات کشور بازدید کرده اند.
وی با اشاره به درخواست های مکرر و پیاپی غرب برای تعلیق غنی سازی در نطنز، فعالیت های مرتبط با غنی سازی و تحقیقات هسته ای گفت: ما مرحله به مرحله برای اعتمادسازی و تفاهم این درخواست ها را به صورت داوطلبانه، غیرالزام آور و موقت پذیرفتیم و از آنان پرسیدیم راه حل شما چیست؟
وعیدی مسیر طی شده از سوی ایران را در راستای بازی برد- برد خواند و گفت: متاسفانه در پی همه همکاری های ایران، سه کشور اروپایی در پیشنهاد 5 آگوست 2005 میلادی به ایران گفتند که برای اعتمادسازی ایران باید کلا برنامه چرخه سوخت را کنار بگذارد و این به معنای بازی برد- باخت بود.
معاون امنیت بین الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه قاعده اروپا قاعده «هل من مزید» است، گفت: این بدان معنا است که وقتی شما می خواهید تفاهم نشان دهید و اعلام کنید که در پی اعتمادسازی هستید با هر اقدام شما این توهم در طرف مقابل پیش می آید که از موضع ضعف مجبورید همه چیز را از دست بدهید. وی با بیان اینکه پیشنهاد اروپا نشان داد که به دنبال تحقیر ملی ایرانیان است، گفت: ما انقلاب کردیم که جلوی تحقیر را بگیریم.
وی با اشاره به اینکه در دور جدید مذاکرات ایران به اروپا اعلام کرد که موضوع تحقیقات حق پژوهشی، علمی و توسعه ای یک کشور است و جلوگیری از آن نهایت تحقیر محسوب می شود، گفت: تحقیقات و توسعه را مطابق با حفظ استقلال کشور شروع کردیم.
معاون امنیت بین الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: توسعه کشور براساس محور دانش، رمز پایداری ملت ها در قرن 21 خواهد بود و اصل حرف غرب این است که چون تحقیقات ایرانیان براساس تحقیقات پژوهشی، علمی و فناوری بوده است جهش استراتژیک پیدا می کند و می خواهند مانع از این جهش شوند.
وی ایران را عامل ثبات و صلح و امنیت منطقه ای خواند و گفت: اصل دعوا سر استقلال کشور ایران است و آنها می دانند که ایران هم اکنون نیز حتی بدون داستان انرژی هسته ای بواسطه سابقه تمدنی، جمعیت، وسعت و موقعیت فوق العاده حساس ژئوپلوتیکی و سرمایه اصلی نیروهای جوان و متخصص، قدرت منطقه ای است و می دانند اگر ایرانیان افزون بر این سرمایه ها به فناوری استراتژیک هسته ای دست یابند چه خواهد شد.
وی تأکید کرد: ما ضمن تلاش برای دستیابی به این حقوق کشور، امنیت و استقلال ملی را تعطیل نمی کنیم و فعالیت های صلح آمیز کشور را مطابق با حقوق خود پی می گیریم.
معاون امنیت بین الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: از غربی ها دعوت می کنیم که اشتباه تاریخی خود را در مقابله با ایران، ناکامی شان در انقلاب اسلامی و برخورد منفی شان با مقاومت مردم ایران در مقابل تجاوز صدام را تکرار نکنند.
در پایان سخنرانی، وعیدی در پاسخ به سؤال دانش آموزان مبنی بر اینکه چه تدبیری بیاندیشیم تا دشمن دست از سر موضوع هسته ای ایران بردارد، گفت: تدبیر، حفظ وحدت ملی و یکپارچگی ملی است و اینکه آنان همان صدایی را بشنوند که روز 22 بهمن شنیدند.
معاون امنیت بین الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سؤال دانش آموزی که پرسید چرا غربی ها را با سلاح نفت تهدید نمی کنید گفت: ما قصد تهدید هیچ کس را نداریم و بدون طی کردن مسیر ماجراجویی و مقابله، همه را به مذاکره و مفاهمه دعوت می کنیم اما راهکارهای جلوگیری از تهدید علیه خود را می دانیم و به موقع آنها را بکار خواهیم بست.
گفت و گو با خبرنگاران
جواد وعیدی معاون بین الملل شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد: طبق دستور رئیس جمهور و مطابق قانون مصوب مجلس، سازمان انرژی اتمی فعالیت های خود را برای غنی سازی اورانیوم از سر گرفته است.
جواد وعیدی که در حاشیه همایش دانش آموزی «دانش هسته ای، تدبیر امروز، نیاز فردا»، در جمع خبرنگاران سخن می گفت، در خصوص تزریق گاز به دستگاههای سانتریفیوژ به عنوان مرحله پایانی کار غنی سازی گفت: این موضوع از مسائل فنی است و من از پیشرفت فنی کار اطلاعات جزئی ندارم.
معاون بین الملل شورای عالی امنیت ملی در خصوص تعویق مذاکرات ایران و روسیه که قرار بود پنجشنبه این هفته (27 بهمن، 16 فوریه) در مسکو برگزار شود نیز گفت: مذاکرات با روسیه به قوت خود باقی است، تاریخ این سفر روز دوشنبه 20 فوریه (اول اسفند)تعیین شده است.
وی افزود: تاریخ قبلی اعلام شده حدود یک ماه و نیم پیش به عنوان تاریخ اولیه مقرر شده بود و این تعویق تاریخ سفر هیئت ایرانی غیر معمول نیست.
وعیدی در پاسخ به سؤال خبرنگار «مهر» مبنی بر اینکه آیا ایران طرحی تکمیلی شامل ملاحظات امنیتی و اقتصادی در مورد غنی سازی اورانیوم در سفر دکتر لاریجانی به مسکو به روسیه اعلام کرده است، گفت: همانطور که پیش تر هم گفته شده است در پیگیری طرحهای پیشنهادی از جمله طرح روسیه متقابلاً طرف ایرانی مختصاتی برای اصلاح طرح ها از جمله این طرح عنوان کرده است و طبیعی است که در سفر هیئت ایرانی به روسیه ملاحظات و پیشنهادات خود را برای تکمیل طرح روسیه ارائه خواهد کرد.
وی در پایان تأکید کرد: ایران به دلیل مصوبه مجلس منع قانونی دارد و هرگز به تعلیق باز نخواهد گشت.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات