تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۸۸ - ۰۸:۴۰  ، 
کد خبر : ۵۱۷۱۹
وزیر خارجه فرانسه:

ایران غنی‌سازی را متوقف کند


گروه بین‌الملل ـ مانیا عرشی: فیلیپ دوست بلازی وزیر امور خارجه فرانسه از ایران خواست تا برای ممانعت از اعمال تحریم‌های سازمان ملل به دلیل برنامه هسته‌ای خود در ایران غنی‌سازی اورانیوم را به حال تعلیق در آورد. به گزارش برگزاری فرانسه، دوست بلازی در جریان دیدار از قطر گفت: در پی پیشنهاد قدرت‌های بزرگ دنیا برای حل و فصل این مناقشه، ایران باید به درخواست‌های مکرر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ویژه شورای امنیت درباره تعلیق فعالیت‌های حساس هسته‌ای پاسخ بدهد. وزیر امور خارجه فرانسه اظهار داشت: این اقدام از سرگیری مذاکرات را میسر می‌کند و دیگر اقدام شورای امنیت سازمان ملل لازم نیست اما در صورت امتناع ایران وضعیت به این شکل نخواهد بود.
وی افزود: ایرانی‌ها همچنین در صورت پاسخ مثبت می‌توانند از دسترسی به تکنولوژی‌های جدید هسته‌ای و غیرنظامی بهره بگیرند. دوست بلازی تصریح کرد پیشنهاد به ایران به معنای تضمین امنیت و ثبات در منطقه خلیج فارس به ویژه برای قطر است که دولت فرانسه نگرانی‌هایش را به طور کامل درک می‌کند. وزیر امور خارجه فرانسه در حضور شیخ حمد بن جاسم آل ثانی همتای قطری خود گفت که فرانسه هم مانند قطر خواستار یک راه حل دیپلماتیک برای مناقشه هسته‌ای ایران است. وی از تهران خواست که در جهت همکاری و مسئولیت پذیری اقدام کند.
دوست بلازی همچنین از سوریه خواست تا برای تعیین کردن مرزها با لبنان و برقراری روابط کامل دیپلماتیک با همسایه خود دست لبنانی‌ها را که به نشانه دوستی دراز شده بگیرد. وزیر امور خارجه قطر نیز گفت: قطر هیچ گونه روش نظامی را برای حل این مساله نخواهد پذیرفت. وی افزود که ایران قدرت مهمی در منطقه مهمی در منطقه است و کشور‌های منطقه باید گفت و گو‌های سیاسی و اقتصادی بیشتری با تهران داشته باشند. شیخ حمد بن جاسم آل ثانی گفت که قطر از همه طرف‌های مربوطه در برنامه هسته‌ای ایران خواسته است تا راهی را در چارچوب قطعنامه‌های سازمان ملل و حقوق بین‌الملی برای حل مشکل هسته‌ای ایران بیابند.
وزیر امور خارجه قطر در کنفرانس خبری مشترک با همتای فرانسوی‌اش بیم‌ها را نسبت به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با تهدید برنامه هسته‌ای ایران روبرو هستند کاهش داده و تاکید کرد: ما هیچ گونه تهدیدی را شاهد نیستیم و مذاکرات با برادران ایرانی دوستانه است و هدف از آن تقویت روابط دو جانبه است. وی اظهار داشت: روزنامه‌ها باید حرفه‌ای‌تر به این مسائل بپردازند.
وزیر امور خارجه قطر نسبت به گزارشی که برنامه ی هسته‌ای ایران را تهدیدی برای منطقه خلیج فارس خوانده بود ابراز حیرت کرده و افزود: پیشنهادی مطرح شده مبنی بر این که کنفرانس منطقه‌ای درباره مساله هسته‌ای برگزار شود که ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس در آن حضور داشته باشند. هم چنین شیخ حمد بن جاسم آل ثانی بر مخالفت کشورش با توسط به زور علیه ایران تاکید کرد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات