تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۷:۴۱  ، 
کد خبر : ۵۲۰۵۰

قرن بیداری ملت‌ها


بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
این روزها که سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را در سایه پیروی از نهضت ظلم ستیرانه امام حسین(ع) به نظاره نشسته ایم، بیش از هر زمان دیگر عبارت «پیروزی خون بر شمشیر» برای ما واژه ای عینی و ملموس است. آنگاه که سرور آزادگان جهان برای احیا دین پیامبر اسلام با همه موجودیت خویش در مقابل موجودیت حکام سلطه گر و عوامفریب بنی امیه ایستاد، کسی گمان نمی کرد روزگاری نهضت حسینی و منطق شهادت بر شمشیرهای آخته و بران دشمنان انسانیت به پیروزی برسد ولی اکنون می بینیم هر جا که سخن از آزادی و آزادگی است، نام امام حسین علیه السلام بر تارک آن می‌درخشد.
بیست و هشت سال پیش در چنین روزهایی هیچیک از سیاستمداران و تحلیلگران تصور نمی کردند نهضت خونین ملت ایران بتواند به این سرعت به پیروزی رسیده و در فاصله زمانی کوتاهی منطق سلطه گران بین المللی را به چالش بکشاند ولی امروز همگان شاهد آنند که این مسائل فراتر از حد تصور کارشناسان و ناظران بین المللی محقق شده است.
مروری کوتاه بر موقعیت قیام ملت مسلمان ایران در مقابل رژیم ستم شاهی طاغوت و ژاندارم آمریکا در منطقه این نکته را بخوبی عیان می سازد که اجماع جهانی متشکل از قدرتهای سلطه گر غرب و شرق برای حفظ رژیم شاهنشاهی در ایران به توافق رسیده و ارتش تا بن دندان مسلح شاه نیز مجری سیاستهای امپریالیستها در ایران بود.
در آن دوران، کشورهای استکباری و در راس آنها آمریکای جهانخوار معتقد بودند نهضت ملت ایران پس از قرار گرفتن در مقابل مانعی به نام «حمایت جهانی از رژیم پهلوی» و «کشتارهای خیابانی»، زمین گیر شده و موتور محرکه خود را از دست خواهد داد ولی دیدیم که در مدت زمان کوتاهی عنایات الهی آنچنان شامل حال ملت نستوه و مقاوم ایران و رهبری قاطع آن شد که تومار 2500 سال حکومت شاهان و سلطه یکصد ساله استعمارگران را بر ایران درهم پیچید.
روزهای نخست پیروزی انقلاب، دشمنان در همه تحلیل های خود، نفس های انقلاب اسلامی ایران را در تابلویی از شمارش های معکوس به نمایش می گذاشتند و حیات آنرا زودگذر می دانستند. در آن ایام که شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر استکبار» در ایران طنین انداز بود، همه آنرا یک تب زودگذر ایرانی معرفی می کردند که پس از رویارویی با واقعیت های بین المللی، سیاسی، اقتصادی و مردمی رنگ خواهد باخت و به فراموشی سپرده خواهد شد.
بیست و هشت سال پیش وقتی پا را از ایران بیرون می گذاشتی نه تنها دولت ها، بلکه ملتها نیز با سیاست استکبارستیزانه ملت بیگانه بوده و بعضا یا در مقابل آن جبهه گرفته و آنرا سیاستی بومی و ایرانی دانسته و یا اگر برای آن اعتباری قائل می شدند به صراحت آنرا غیرقابل عمل تلقی می کردند. آن زمانها ملت مسلمان و نظام اسلامی ایران از مظلوم ترین و بی حامی ترین ملتها و دولتها به شمار می رفتند و در مقابل اجماع جهانی، همه آنرا تحلیل پذیر و بازنده اصلی این رقابت بزرگ در عرصه بین المللی به حساب می آوردند، ولی اکنون که بیش از یک ربع قرن از آن روزها سپری شده، واقعیت ها رنگ دیگری به خود گرفته و نکات زیادی آشکار گردیده است.
برجسته ترین واقعیت هایی که امروز در جهان خودنمایی می کند و قطعا سردمداران کاخ سفید نیز آنرا دریافته اند، اینست که انقلاب اسلامی ایران آنچنان ریشه دار شده که نه تنها تضعیف نگردیده بلکه آنچنان در میان ملتهای جهان ریشه دوانده که استکبارستیزی را تا همسایگی آمریکا و بیخ گوش سردمداران کاخ سفید توسعه داده است.
امروز «شعار مرگ بر آمریکا» و مقابله با سیاستهای استکباری کاخ سفید آنچنان ریشه دار شده که نه تنها کشورهای اسلامی بویژه در آمریکای لاتین، جنوب شرقی آسیا، خاور دور، افریقا و حتی اروپا نیز به وضوح شنیده می شود و سرپوش های خبری نیز از کارآیی لازم برای مقابله با این خیزش عمومی برخوردار نیست. امروزه کشوری که خود را همه کاره جهان می دانست آنچنان در موضعی تدافعی قرار گرفته که همه ملتهای جهان آنرا مظهر تروریسم دولتی دانسته و امپریالیسم آمریکا را نیز مانند امپیرالیسم شوروی درحال انحطاط می‌دانند.
رشد انقلابی مردم ایران که محصول بی نظیر مقاومت ملت ایران و رهبری مثال زدنی امام خمینی است آنچنان در جهان کارساز افتاده که در جان ملتها ریشه دوانده و ملتها بدون اینکه ذره ای هراس از آمریکا به خود راه دهند، در برابر امپریالیسم جهانی ایستاده و آنرا متزلزل و منزوی کرده‌اند.
شاید این وضعیت بهترین درس برای آمریکائیها باشد و بتواند آنان را به این نقطه از شعور برساند که نفرت از آمریکا و سیاستهای استکباری کاخ سفید اکنون مختص ملت ایران نیست بلکه این شعار آنچنان فراگیر شده که حرکتهای ضدآمریکایی یکی پس از دیگری در مناطق سنتی تحت نفوذ آمریکا به پیروزی می رسد و آمریکا به عنوان بازنده اصلی این نبرد باید از این پس به دنبال بازگشت به داخل ایالات متحده و قبول شکستهای پی در پی خود باشد.
امروز در بیست و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به اعتراف یک مقام آمریکایی «شعار مرگ بر آمریکا» که پیش از این در 10 هزار کیلومتری کاخ سفید رسیده و از این رو قرن اخیر را باید به حق، قرن بیداری ملتها لقب داد. شاید از این روست که وزیر دفاع انگلیس صراحتا اعلام می کند کشورهای عضو پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو) و در راس آن آمریکا باید خود را برای رویارویی با چالش های بزرگ در قرن حاضر آماده کند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات