تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۸:۳۹  ، 
کد خبر : ۵۲۵۴۱

ضرورت افشای خط تبلیغی غرب


علیرضا جباری
یکی از اهداف مهم کشورهای غربی به‌خصوص آمریکا و انگلیس و تلاش آنان برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت، ایجاد "بار روانی" و تشویش اذهان عمومی کشور در شرایط حاضر می‌باشد.
غرب با استفاده از نفوذ رسانه‌ها و تاثیر آنها بر افکار عمومی برنامه‌های خود را عملیاتی می‌کنند.
به عنوان مثال در خصوص برنامه‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، هر چند که هیچ ‌استدلال حقوقی برای اتخاذ مواضع خصمانه غرب در این امر نمی‌توان یافت، اما غرب با "هجمه رسانه‌ای تلاش می‌کند افکار عمومی غرب را به سمتی هدایت کند که آنها حتی زیر پا گذاشتن اصول اولیه و حقوق اثبات شده ایران در دستیابی به دانش هسته‌ای را نیز حق دولت‌های خود فرض کنند.
"محمود احمدی‌نژاد" رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در یکی از سخنرانی‌های خود اعلام کرد که آنها (غربی‌ها) در مذاکراتشان با ما حرف‌هایی می‌زنند و در تبلیغاتشان حرف‌هایی دیگر.
غرب تلاش می‌کند تا افکار عمومی را علیه برنامه‌های هسته‌ای ایران به سمتی که خود می‌خواهند هدایت کند.
به ‌عنوان مثال تنها سه روز قبل از تصمیم‌شورای حکام در خصوص ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای‌ تامنیت، خبرگزاری فرانسه از واشنگتن خبر داد که "جرج واکربوش" رییس جمهوری آمریکا گفته است که اطمینان دارد در صورتی که ایران به تعهدات هسته‌ای خود احترام نگذارد! پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت ارجاع خواهد شد.
این خبرگزاری تصریح کرد: بوش در پایان دیدار با "ولادیمیر پوتین" همتای روسی خود در جمع خبرنگاران گفت که من در این‌باره اطمینان دارم که جهان ارزیابی خواهد کرد که پرونده ایران ـ اگر به تعهداتش عمل ـ نکند باید به شورای امنیت ارجاع شود.
خبرگزاری فرانسه درصدد القای این پیام بود که پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت ارجاع می‌شود.
در این راستا برخی از رسانه‌های آمریکایی برای آنکه دولت متبوعشان متهم به "دسیسه چینی" و نیز "توطئه" نشود و از سوی دیگر به طور تلویحی استقلال اروپاییان نیز با عملکرد کاخ سفید زیر سئوال نرود، همزمان با خبر فرانس‌پرس به طور ساختگی اعلام کردند که اروپا با آمریکا بر سر پرونده هسته‌ای ایران اختلاف‌نظر دارند.
روزنامه "واشنگتن پست" در همان روز نوشت: آمریکا و اتحادیه اروپا به دلیل مخالفت شدید با هم، ناگزیر شدند در تلاش خود برای ارجاع فوری پرونده ایران به شورای امنیت عقب‌نشینی کنند.
واشنگتن‌پست اینگونه القا کرد که اروپا می‌کوشد در ماجرای ایران، استقلال رای خود را حفظ کند! و به همین منظور به نقل از دیپلمات‌هایی که نامشان را ذکر نکرد، افزود: دیپلمات‌ها معتقدند که اختلاف‌های موجود میان اروپا و آمریکا! مانع از دستیابی زودرس به یک تصمیم نهایی درباره ایران می‌شود.
برخلاف واشنگتن پست همزمان روزنامه پرتیراژ و وابسته به جمهوری‌خواهان آمریکا گزارش داد که اروپا با آمریکا به توافق رسیده‌اند و پیش نویس جدید قطعنامه‌ای را تنظیم کرده‌اند که در آن اشاره شده موضوع برنامه هسته‌ای تهران، در نهایت به شورای امنیت ارجاع داده خواهد شد.
همچنین یک مقام ارشد اروپایی (بدون ذکر نام ) با اشاره به فقدان اجماع بین اعضای شورای‌حکام، به روزنامه ‌نیویورک تایمز گفت،"هنوز تصمیم نگرفته‌ایم چه کاری انجام خواهیم داد اما فکر می‌کنم به نتیجه دلخواه برسیم." پس از این جریان‌سازی خبری، ماموریت بعدی رسانه‌های غربی بر "خاطی" جلوه دادن ایران و ستیزه‌جویی این کشور با دنیای مدرن! در دستور کار قرار گرفت. در همین راستا همزمان با تصمیم شورای حکام و به‌منظور هدایت افکار عمومی به‌سمت حقانیت رای شورای حکام! روزنامه دست راستی انگلیس "فایننشال تایمز" نوشت: "ایران موضعی ستیزه‌جویانه در پیش گرفته است." این روزنامه افزود: ایران در برابر تصمیم روز شنبه شورای حکام مبنی بر اعلام عدم پایبندی این کشور به پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی، موضعی ستیزه‌جویانه در پیش گرفته و تصمیم یک نهاد معتبر بین‌المللی را به سخره گرفته است.
ایرانیان می‌گویند: این قطعنامه غیرقانونی و غیرمنطقی بوده و بر مبنای سناریویی از پیش طراحی شده توسط آمریکا به تصویب رسیده است.
از دیدگاه کارشناسان رسانه‌های ایران می‌توانند با برنامه ریزی منسجم خط خبری رسانه‌های غربی را برای مردم افشا کنند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات