تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۸۷ - ۱۱:۱۵  ، 
کد خبر : ۵۳۶۱۰
انتخابات لبنان برای ششمین بار به تاخیر افتاد

فرمانده ارتش، گزینه اصلی


انتخابات ریاست ‌جمهوری لبنان بار دیگر به تاخیر افتاد تا به این ترتیب بحران سیاسی در این کشور باز هم ادامه پیدا کند. دفتر رئیس مجلس لبنان روز گذشته پس از آنکه نمایندگان در موعد مقرر در پارلمان جهت رای‌گیری حاضر نشدند، در بیانیه‌ای انتخاب رئیس‌جمهور این کشور را یک هفته دیگر به تاخیر انداخت تا به گفته رئیس پارلمان، احزاب و گروه‌های لبنانی فرصت بیشتری جهت رایزنی برای توافق بر سر یک فرد مشترک پیدا کنند.

در این بیانیه آمده است، نمایندگان پارلمان لبنان جمعه این هفته (16 آذرماه) گردهم خواهند آمد تا به این ترتیب در فرصتی دیگر برای انتخاب رئیس‌جمهور تصمیم بگیرند.

فرمانده ارتش، نامزد همه

در حالی که طی سه ماه گذشته نمایندگان پارلمان لبنان نتوانسته‌اند بر سر فرد واحدی جهت ریاست‌ جمهوری آینده این کشور به توافق برسند، گزارش‌های رسیده از بیروت حکایت از آن دارد گروه‌های مخالف و موافق دولت بر سر انتخاب ژنرال میشل سلیمان فرمانده ارتش، دیدگاه واحدی دارند و احتمال اینکه این ژنرال که تاکنون موفق شده است ارتش را از جناح‌بندی‌های سیاسی به دور نگه دارد، به ریاست‌ جمهوری برسد، بسیار زیاد است.

به نوشته روزنامه‌السفیر چاپ بیروت، میشل عون رهبر مارونی‌های لبنان موافقت خود را با انتخاب سلیمان جهت ریاست‌ جمهوری آینده اعلام و برای تسریع در کار خواستار تعدیل در قانون ‌اساسی این کشور شده است. این رهبر مخالف دولت در حالی موافقت خود را با انتخاب فرمانده ارتش لبنان اعلام کرده است که پیش از این، وی خود را محق‌ترین فرد برای به دست گرفتن منصب ریاست‌ جمهوری می‌دید. به نوشته ‌السفیر، عون در یک کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرده است مصالح ملی لبنان را برخلاف عده‌ای بر منافع شخصی خود ترجیح داده و با این امر موافقت کرده است.

در همین حال روزنامه‌ الحیات چاپ لندن نیز نوشت، جریان حاکم موسوم به 14 مارس، به صورت ضمنی موافقت خود را با نامزدی سلیمان اعلام کرده‌اند. مروان حماده وزیر مخابرات لبنان در همین رابطه گفت: ما از این نامزدی حمایت می‌کنیم. ولید جنبلاط از رهبران جریان 14 مارس نیز گفت، به زودی این جریان جلسه‌ای را برای توافق در این مورد تشکیل می‌دهد.

الحیات همچنین نوشت، میشل‌ عون در جلسه روز پنجشنبه با هم حزبی‌های خود به آنها گفته بود که از ژنرال سلیمان به عنوان نامزد توافقی حمایت خواهد کرد.

برخی از ناظران می‌گویند اینکه عون از نامزدی فرمانده ارتش حمایت می‌کند، به این امر بر‌می‌گردد که برای انتخاب سلیمان به ریاست ‌جمهوری باید در قانون ‌اساسی لبنان تغییراتی ایجاد شود و حزب حاکم نیز در حال حاضر انگیزه‌ این کار را ندارد، بنابراین عون با در بن‌بست قرار دادن جریان حاکم، آنها را مجبور خواهد کرد تا تسلیم تصمیم سیاست وی شوند. در همین حال حزب‌الله لبنان به عنوان ستون فقرات جریان مخالف دولت در بیانیه‌ای اعلام کرد، هر تصمیمی که ژنرال عون در مورد نامزد ریاست ‌جمهوری بگیرد، مورد توافق ما نیز می‌باشد. سعدالحریری رهبر حزب المستقبل نیز در مصاحبه با السفیر گفت: ما در تلاش هستیم تا جلساتی را برای بررسی چگونگی تعدیل در قانون اساسی جهت انتخاب ریاست‌ جمهوری لبنان برگزار کنیم. در همین حال برخی از نزدیکان حریری از تماس‌های دو روز گذشته میان وی و نبیه ‌بری خبر دادند. به گفته این منابع، حریری در این گفت‌وگو از آقای بری خواسته بود تا به هر ترتیب ممکن جلسه پارلمان را روز جمعه برگزار کند؛ امری که بری به دلیل عدم موافقت بر سر فرد توافقی میان احزاب و گروه‌های لبنانی از پذیرش آن سرباز زده است.

از جانب دیگر فواد سنیوره نخست‌وزیر لبنان نیز در جمع وزرای خود در سرای نخست‌وزیری گفت: اخبار نسبت داده شده به وی در مورد نامزدی ژنرال سلیمان دروغ است و وی این موضوع را به مشورت خواهد گذاشت تا به نتیجه‌ای که به نفع لبنانی‌ها و مصالح لبنان باشد، برسند.

مخالفان دولت سنیوره در حالی از ژنرال سلیمان حمایت می‌کنند که قصد دارند این هفته در سالگرد تحصن خود علیه دولت، بار دیگر تجمعی را در مقابل سرای نخست‌وزیری تشکیل دهند.

لازم به یادآوری است، براساس قانون ‌اساسی لبنان، فردی که‌ می‌خواهد نامزد پست ریاست‌ جمهوری باشد، باید در هیچیک از پست‌های وزارتی و کلیدی نظامی و سیاسی نبوده و در صورت داشتن مسئولیتی اینچنینی و به قصد نامزدی در انتخابات می‌بایست 6 ماه پیش از رای‌گیری از سمت خود استعفا دهد. بر همین اساس است که میشل‌ عون خواستار تعدیل در قانون ‌اساسی جهت انتخاب فرمانده ارتش به عنوان رئیس‌جمهور آینده شده است. ژنرال میشل سلیمان در طول سال‌های گذشته موفق شده است تا بار دیگر سازمان ارتش لبنان را احیا و از ارتش به عنوان تامین‌کننده امنیت در کشور استفاده کند. وی که عملکردش در ماجرای نهرالبارد از وی چهره‌ای ملی ساخته است، پیش از این در بیانیه‌ها و سخنرانی‌هایش از رسانه‌ها و سیاستمداران خواسته بود تا وی را وارد بازی‌های سیاسی و جناحی نکنند. سلیمان بارها ارتش لبنان را از هرگونه موضعگیری بر حذر داشته و خواستار بی‌طرفی آنها شده است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات