تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۹:۲۵  ، 
کد خبر : ۵۳۸۰۷

افاضات «ربع‌ پهلوی»


حنیف غفاری
"رضا پهلوی" پسر شاه مخلوع در اظهارات اخیر خود خواستار کمک به مقاومت در برابر نظام جمهوری اسلامی ایران شده است.
به گزارش روزنامه "لس آنجلس تایمز" وی خواستار حمایت از گروه‌‌های مخالف در داخل و خارج ایران شده و تاکید کرده است که تلاش‌‌های دیپلماتیک در رابطه با تهران نتیجه‌های نخواهد داشت. به راستی مخالفان "خارج" و "داخل" کیستند و وزن آن‌ها درمعادلات سیاسی نظام جمهوری اسلامی تا چه انداز‌های است؟ اگر به صورتی واقع‌گرایانه به این موضوع بنگریم پس از کنکاشی کوتاه مدت متوجه خواهیم شد "رضا پهلوی" پس از 27 سال پرسه‌زنی در "کالیفرنیا" هنوز در عالم خیال به سر می‌برد.
"مخالفان خارجی" نظام وضعیتی به شدت بر هم ریخته دارند. در خاندان پهلوی اختلافات ناشی از میراث در میان "رضا پهلوی" و "احمد علی مسعود انصاری" و جار و جنجال‌‌های موجود میان فرح و وابستگان به "تاج الملوک آیرالملو" هنوز حرف نخست را می‌زنند.
از چریک‌‌های فدایی خلق تن‌ها نامی باقی مانده است که هیچ یک از هواداران سابق آن دیگر توان یدک کشیدن آن را ندارند. منافقین نیز در وضعیت مشابهی قراردارند. "مسعود رجوی" و "مریم قجر عضدانلو" از بلاتکلیفی خود پس از سال‌‌ها دوری از کشور و صرف هزینه‌‌های گزاف و بی‌نتیجه رنج می‌برند و به دنبال پایگاهی هستند تا باقی عمر خود را در قالب و چارچوب آن سپری کنند. اکنون مریم قجر عضدانلو برای ادامه حیات به دریوزگی افتاده است و به راهی برای ادامه حیات خود می‌اندیشد. اختلاف میان گروهک‌‌های مخالف نظام جمهوری اسلامی در خارج از کشور باعث شده است تا در روندی قابل مشاهده بر میزان نفرت آن‌ها از یکدیگر افزوده شود. برخورد خصمانه میان "سلطنت‌طلبان" و "اعضای منافقین" در کشور‌های اروپایی بسیار دیدنی است.
ایران اسلامی با اتکا بر ماهیت دینی و حمایت ملت خود هر لحظه حضور خود را به عنوان یک "قدرت" در نظام بین‌الملل تثبیت می‌کند و در رابطه‌ای معکوس هر لحظه بر شدت ضعف مخالفان داخلی و خارجی نظام افزوده می‌شود. محافل غربی نسبت به گروه‌‌های مخالف نظام جمهوری اسلامی در خارج از مرز‌های ایران به شکل پیاده نظام می‌نگرند. حتی در بسیاری از موارد نوع نگاه ابزاری غرب به این افراد باعث اختلال در حیات سیاسی و اجتماعی آنها شده است. در هر حال "رضا پهلوی" در چنین وضعیتی بهتر است مانند 27 سال گذشته ناظر درگیری‌‌های خانوادگی میان مادر خود و دیگر افراد متواری خاندان پهلوی باشد. مسلما این تنها راه چاره وی برای گذراندن عمر در ایالات متحده آمریکا به شمار می‌رود.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات