تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۸۷ - ۱۱:۵۱  ، 
کد خبر : ۵۴۲۸۴
واشنگتن‌پست به نقل از مقامهای آمریکایی:

مذاکره با ایران «در چند هفته آینده» انجام می‌شود


یکی از مشاوران ارشد وزیر خارجه آمریکا با تکرار اتهامات واشنگتن مبنی بر حمایت ایران از شورشیان عراق، مدعی شد که دولت تهران تصمیم گرفته است، حمایت خود را از شبه‌نظامیان عراق محدود کند که این اقدام در کاهش حملات با استفاده از بمبهای جاده‌ای نفوذگر در چند ماه اخیر جلوه‌گر شده است.

به گزارش ایسنا، «دیوید ساترفیلد»، هماهنگ‌کننده امور ایران در وزارت خارجه آمریکا و مشاور ارشد کاندولیزا رایس، وزیر خارجه این کشور در گفتگو با روزنامه واشنگتن پست با تکرار اتهامات آمریکا مبنی بر تأمین سلاح از جانب ایران برای شورشیان عراق مدعی شد که این تصمیم تهران الزاماً به این مفهوم نیست که آنچه وی ورود تسلیحات از ایران به عراق خواند متوقف شده است، اما کاهش استفاده از آنها و تعداد کلی حملات به تصمیم سیاسی ایران ربط دارد.

«رایان کروکر»، سفیر آمریکا در عراق نیز گفت که در صورتی که تهران به طور قاطعانه این تصمیم را تحکیم بخشد، این امر آغاز خوبی برای چهارمین دور مذاکرات بین کروکر و همتای ایرانی‌اش در بغداد خواهد بود.

در ادامه این گزارش آمده است: اگر چه زمان تعیین شده در اواسط ماه دسامبر به تعویق افتاده است، کروکر تأکید کرد که انتظار دارد دو طرف در چند هفته آینده با یکدیگر دیدار کنند.

در ادامه این گزارش، با اشاره به ادعاهای مقامات آمریکا مبنی بر دخالت ایران در امور داخلی عراق آمده است: پنتاگون در تعبیر نقش ایران در تغییرات داخلی عراق محتاط بوده است.

«رابرت گیتس»، وزیر دفاع آمریکا روز جمعه گفت که هنوز تصمیم قاطعی در زمینه این که آیا آنچه وی نقش تخریب‌کننده ایران در عراق خواند کاهش یافته است یا خیر، گرفته نشده است.

وی گفت: از میزان حملات کم شده است، اما هنوز مشخص نیست که کاهش این حملات نتیجه فعالیتهای عراق و آمریکا است و یا این که ایران از سطح حمایتهای خود کاسته است. ما نمی‌توانیم با اطمینان درباره تغییر اوضاع تصمیم بگیریم.

یکی از مقامات آمریکایی آشنا با گزارشات اطلاعاتی درباره عراق که خواست نامش فاش نشود، با تکرار اتهامات غرب مبنی بر دخالت ایران در شورشهای عراق مدعی شد که ایران به جای کاهش نفوذ خود در عراق، یک تغییر مبتکرانه را در تاکتیکهای خود به وجود آورده است.

ساترفیلد نیز مدعی شد:‌ تغییر رفتار ایران به خاطر نگرانی از آنچه گروههای مورد حمایت تهران ممکن است در زمینه منافع درازمدت خود انجام دهند، صورت گرفته است.

وی ادعا کرد: ما شاهد کاهش مداوم و منسجم برخی اعمال خشونت‌آمیز توسط برخی گروههای خاص بوده‌ایم که نمی‌توانیم آن را به عوامل داخلی در عراق نسبت دهیم. مجبوریم نتیجه بگیریم که ایران در این زمینه نقش داشته است!

در ادامه این گزارش آمده است:‌ ساترفیلد از گفتگو درباره مدارک خاص خودداری کرد.

کروکر در یک گفتگوی تلفنی با روزنامه واشنگتن‌پست گفت:‌ایران دولت، جامعه و کشور بسیار پیچیده‌ای است و ما در آنجا حضور نداریم. من درباره آنچه فکر می‌کنم، درباره اعمال، تصمیمات و انگیزه‌های ایرانیها می‌توانم درک کنم بسیار فروتن هستند.

وی در ادامه، با تکرار اتهامات غرب مبنی بردخالتهای ایران در امور داخلی عراق گفت: با توجه به نفوذ ایران در عراق، کاهش عملیاتهای شبه‌نظامیان این کشور که از چهار ماه پیش آغاز شد، بدون اجازه ایران امکان‌پذیر نبود. وی گفت که در گفتگوهای آینده با همتای ایرانی خود حاضر است به این نتیجه‌گیری اشاره کند.

آمریکا مدعی است، ایران با حمایتهای مالی و نظامی از شورشیان عراق، علیه نیروهای نظامی آمریکا در بغداد فعالیت می‌کند.

تهران بارها تأکید کرده است که دخالتی در ناآرامیهای عراق ندارد و خواستار برقراری ثبات و آرامش در این کشور است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات