تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۸  ، 
کد خبر : ۵۶۰۷۵

تدابیر جدید درباره اتباع افغانی مقیم ایران


مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: چنانچه افغانهای مقیم ایران تا پایان شهریور ماه 85 به کشورشان بازنگردند، برنامه های جدیدی در مورد آنان اعمال می‌شود.
«احمد حسینی» دیروز در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران از طرحهای جدید این وزارتخانه علیه حضور غیرمجاز اتباع افغان خبر داد.
وی گفت: وزارت کشور در نظر دارد اگر افغانها در پایان مهلت قانونی در طرح بازگشت شرکت نکنند در استانهایی که اجازه اقامت و زندگی ندارند، در ارودگاهها زندگی کنند.
وی افزود: اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور همچنین طرحی را در نظر دارد که مهاجرین افغانی در حاشیه شهرهای بزرگ را به اردوگاهها منتقل کند.
مشاور وزیر کشور همچنین از دستگیری 315 هزار نفر از اتباع افغان خبر داد که به صورت غیرمجاز به کشور سفر کرده بودند.
حسینی گفت: این افراد که توسط نیروی انتظامی دستگیر شده بودند از طریق اردوگاههای مراقبتی وزارت کشور به افغانستان بازگردانده شدند.
وی همچنین با یادآوری سیاستهای اتخاذ شده دولت در سال جاری در مورد دانش آموزان تبعه افغانستان گفت: سیاست دولت ادامه تحصیل آنان است، ما نمی توانیم مانع از ادامه تحصیل و ثبت نام دانش آموزان افغان شویم.
وی ادامه داد: ادامه تحصیل دانش آموزان افغان در زمان حاضر با پرداخت شهریه انجام می شود، تحصیل رایگان حق اتباع ایران است.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور افزود: برای ادامه تحصیل فرزندان خانواده های بی بضاعت افغان تخفیفهایی در نظر گرفته شده است.
حسینی در پاسخ به پرسشی در مورد وضعیت مدارس خودگردان افغانها نیز گفت: وزارت آموزش و پرورش دستور تعطیلی این مدارس را به لحاظ عدم رعایت بهداشت، بی توجهی به سلامت دانش آموزان و نبود نظارت بر کیفیت آموزشی صادر کرده است.
وی با بیان اینکه «کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل کمکهای مالی خود را در مورد اتباع افغان و عراقی مقیم در ایرانی قطع کرده است»، اظهار داشت: پیش از بسته شدن پرونده بیش از یک میلیون و 100 هزار نفر اتباع خارجی در ایران این اقدام صورت گرفته است.
وی به سفر اخیر کمیسر عالی امور پناهندگان سازمان ملل به ایران اشاره کرد و گفت: در این سفر «آنتونیو گوترس» اعلام کرد تا زمانی که آخرین پناهنده در ایران زندگی می کند، کمک سازمان ملل ادامه خواهد داشت.
مشاور وزیر کشور افزود: وی همچنین نسبت به کمک برای ترمیم اقتصادی استانهایی که به علت حضور درازمدت اتباع خارجی آسیب دیده اند، اعلام آمادگی کرد.
حسینی افزود: بر اساس اظهارات کمیسر عالی امور پناهندگان سازمان ملل، وزارت کشور طرحهایی را تهیه کرده است که برای تامین بودجه به «ژنو» ارسال می‌کند.
وی ادامه داد: کمیسر امور پناهندگان سازمان ملل در مورد دستگیری و بازگشت مهاجرت غیرقانونی افغان صریحا اعلام کرد که این حق دولت ایران است و هیچ مغایرتی با کنوانسیون ژنو ندارد.
وی در مورد شمار زنان ایرانی که با مردان افغان ازدواج کرده اند، اظهار داشت، بر اساس آمار سال 1382، 26 هزار زن ایرانی با مرد افغان ازدواج کرده اند که بسیاری از آنها به ثبت نرسیده است.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور به حضور پناهندگان عراقی در ایران اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار موجود در زمان حاضر 100 هزار پناهنده عراقی در کشور زندگی می‌کنند.
حسینی به وجود ناامنی در عراق تاکید کرد و گفت: به علت وضعیت موجود در عراق، دولت ایران سیاست تعجیلی برای بازگشت پناهندگان عراقی ندارد.
وی یادآور شد، بزودی طرح سرشماری از اتباع عراقی در ایران اجرا می شود. وی همچنین از سفر قریب الوقوع هیات وزارت کشور به عراق خبر داد و افزود: این سفر در پاسخ به سفر وزیر مهاجرت عراق و بررسی وضعیت پنج هزار ایرانی که در اوایل جنگ تحمیلی مجبور به ورود به خاک عراق شدند، صورت می‌پذیرد.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور از دیگر محورهای سفر این هیات را بررسی مشکلات حقوقی زنان ایرانی بیان کرد که همسران عراقی آنان کشور را ترک کرده‌اند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات