تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۸۷ - ۱۰:۰۱  ، 
کد خبر : ۵۶۱۴۴

خاتمی‌ مبانی‌ اصلاحات را تبیین کرد


نشست تبیین مبانی‌ اصلاحات در محل‌ دایره‌ المعارف اسلامی‌ با حضور رئیس‌ و اعضای‌ بنیاد باران برخی‌ فعالان سیاسی‌ و جمعی‌ از روحانیان استادان محققان هنرمندان و روزنامه‌ نگاران برگزار شد به‌ گزارش‌ روابط عمومی‌ بنیاد باران سید محمد خاتمی‌ در این نشست گفت از رویکردهای‌ مهم‌ اصلاح‌ طلبی‌ احترام‌ به‌ گشادگی‌ در فضای‌ بحث و گفتگو و ازادی‌ در ابراز نظر و اندیشه‌ ورزی‌ و هزینه‌ ندادن برای‌ ان است وی‌ با یاداوری‌ اینکه‌ اصلاحات در دو دوره‌ از انتخابات ریاست جمهوری‌ به‌ رای‌ مردم‌ گذاشته‌ شد و مورد استقبال‌ قرار گرفت افزود فعالیت های‌ بسیاری‌ براساس‌ اصول‌ اصلاحات در این دو دوره‌ با موفقیت انجام‌ شد اما هدف از تبیین کنونی‌ اصول‌ اصلاحات انسجام‌ بیشتر نیروهای‌ اصلاح‌ طلب و راهبرد فعالیت ها در شرایط جدید کشور است.
خاتمی‌ اضافه‌ کرد تحقق‌ مردمسالاری‌ جامعه‌ مدنی‌ پیشرفت و توسعه‌ فقط و فقط از راه‌ دین امکان پذیر است و این اصلاحاتی‌ است که‌ ما به‌ ان معتقدیم‌ وی‌ گفت در اصلاحات مورد نظر ما هم‌ به‌ لحاظ ماهیت و هم‌ از نظر پایبندی‌ fه‌ موازین دینی‌ که‌ اخلاق‌ از مهمترین انهاست و هم‌ با توجه‌ به‌ هویت فرهنگی‌ ملت ایران که‌ جنبه‌ اخلاقی‌ دارد محور اصلی‌ اخلاق‌ است خاتمی‌ افزود یکی‌ از اصول‌ مهم‌ اصلاح‌ طلبی‌ از نظر ما احترام‌ به‌ باز بودن فضای‌ بحث و نظر و بی‌ هزینه‌ بودن اظهارنظر کردن و ازادی‌ بیان و فکر است حتی‌ اگر با ان فکر مخالف باشیم‌ وی‌ ابراز عقیده‌ کرد ان چیزی‌ که‌ به‌ نام‌ اصلاحات مطرح‌ شد و اکنون نیز مطرح‌ است مناسب ترین راه‌ برون رفت از بحران است و مناسب ترین و اسان ترین راه‌ دستیابی‌ به‌ منافع‌ مادی‌ و معنوی‌ حیات جامعه‌ ایرانی‌ و نیز جوامعی‌ است که‌ در وضع‌ تاریخی‌ اجتماعی‌ و فرهنگی‌ ما زندگی‌ می‌ کنند خاتمی‌ اظهار داشت اگر یک حرکت که‌ ریشه‌ های‌ تاریخی‌ و اجتماعی‌ دارد از حیث هدف و مضمون به‌ بخش‌ خوداگاه‌ وجدان جامعه‌ امد ان حرکت اسیب ناپذیرتر خواهد بود وی‌ با بیان اینکه‌ اصلاحات دارای‌ رسالت های‌ نظری‌ و عملی‌ است افزود اصلاحات عبارت است از بازسازی‌ ذهن اجتماعی‌ و تاریخی‌ جامعه‌ به‌ گونه‌ ای‌ که‌ به‌ عنوان ملت بتواند خود را بازیابد و بتواند در عرصه‌ حیات سرزمینی‌ منطقه‌ ای‌ و جهانی‌ به‌ طور فعال‌ حضور داشته‌ باشد.
رئیس‌ بنیاد باران گفت اصلاحات به‌ دین و مقتضیات زمان اهتمام‌ فراوان دارد چرا که‌ معتقدیم‌ دین مهمترین عامل‌ هویت بخش‌ فرد و جامعه‌ و مبنای‌ مهم‌ خاطره‌ مشترک جمعی‌ و مهم‌ ترین نقطه‌ اشتراک انسانها اقوام‌ و جوامع‌ خاطره‌ مشترک است وی‌ با اشاره‌ به‌ اینکه‌ اصلاحات حرکتی‌ در جهت درمان دردهای‌ مزمن و کهنه‌ جامعه‌ از یکسو و دردهای‌ جدید و تازه‌ ان از سوی‌ دیگر است اضافه‌ کرد دردهای‌ مزمن و کهنه‌ ما ریشه‌ تاریخی‌ دارد و انها را باید شناخت سپس‌ درمان کرد بخشی‌ از دردهای‌ جدید نیز به‌ دلیل‌ شرایط داخلی‌ خارجی‌ و تحمیل‌ هایی‌ است که‌ بر جامعه‌ شده‌ و می‌ شود خاتمی‌ اظهار داشت ازادیخواهی‌ استقلال‌ طلبی‌ و پیشرفت سه‌ خواست تاریخی‌ ملت ایران بوده‌ است رئیس‌ بنیاد باران با بیان اینکه‌ مردم‌ ما عدالت می‌ خواهند اما عدالت برایند حل‌ مشکلات و موضوعی‌ ترکیبی‌ است گفت بی‌ عدالتی‌ بر اثر جهل‌ و نادانی‌ مردم‌ به‌ ویژه‌ مدیران و کارگزاران جامعه‌ و نیز سیاستهای‌ نادرست انها و استبداد فاسد و سیاستهای‌ بیگانه‌ و براثر وابستگی‌ تحمیلی‌ است.
وی‌ با اشاره‌ به‌ اینکه‌ درون مایه‌ فرهنگ ما دینی‌ است افزود اگر اصلاحات با دین سازگار باشد خیلی‌ راحت در متن وجدان جامعه‌ ما جا می‌ افتد رئیس‌ موسسه‌ بین المللی‌ گفتگوی‌ فرهنگها و تمدنها با بیان اینکه‌ بنده‌ معتقدم‌ که‌ فرهنگ غرب موارد منحط و امور خوب بطور توام‌ دارد اظهار داشت اینکه‌ ما مهندسی‌ اجتماعی‌ کنیم‌ تا احساس‌ کنیم‌ معمار جامعه‌ هستیم‌ و جان مردم‌ فکر مردم‌ روح‌ مردم‌ عاطفه‌ مردم‌ و ذهن و عقل‌ مردم‌ در دست ماست اصولا از نظر علمی‌ نادرست است البته‌ هدایت جامعه‌ از جانب مربیان صالح‌ امر دیگری‌ است خاتمی‌ یکی‌ از رموز ناکامی‌ روشنفکران بریده‌ از دین را ناتوانی‌ انها در ارتباط برقرار کردن با مردم‌ دانست و گفت هر حرکت اجتماعی‌ که‌ بتواند با وجدان اجتماعی‌ ارتباط برقرار کند و با ان تفاهم‌ یابد و مطالب برای‌ ان قابل‌ درک و لمس‌ باشد ان حرکت پایدار اصیل‌ و حقیقی‌ است رئیس‌ بنیاد باران درباره‌ مشکلات جریان اصلاحات افزود یک تفکر می‌ گوید برای‌ به‌ دست اوردن ازادی‌ راهی‌ جز ایجاد جامعه‌ سکولار لیبرال‌ دموکرات یا سوسیال‌ دموکرات نداریم‌ اما جریان دیگری‌ می‌ گوید برای‌ اینکه‌ دین مان محفوظ بماند نیازمند حکومتهای‌ اقتدارگرا و بی‌ توجه‌ به‌ مردم‌ هستیم‌ خاتمی‌ اضافه‌ کرد این دو جریان که‌ در همه‌ چیز با یکدیگر در تضاد هستند مانند دو لبه‌ یک قیچی‌ بزرگترین فشار را بر جریان اصلاحات می‌ اوردند وی‌ گفت من انقلاب اسلامی‌ را بزرگترین فراز اصلاحات در ایران می‌ دانم‌ با یک امتیاز نسبت به‌ همه‌ جنبش‌ های‌ 150 سال‌ گذشته‌ و ان اینکه‌ خواست تاریخی‌ مردم‌ را که‌ استقلال‌ ازادی‌ پیشرفت و عدالت بود با هویت تاریخی‌ و فرهنگی‌ انها همسو کرد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات