تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۸۷ - ۱۲:۵۵  ، 
کد خبر : ۵۷۵۶۱
دنیا بعد از جنگ جهانی دوم به سیاستمداران جوان اعتماد می‌کند

رهبران جوان جهان


ماههای گذشته در سراسر جهان فصل انتخابات بوده است. جدیدترین این انتخابات روز یکشنبه در روسیه برگزار شد که آن دیمیتری مدودف 42 ساله قدرت را از پوتین تحویل گرفت.

او از جوان‌ترین رهبران روسیه در تاریخ این کشور و جوان‌ترین رهبر روسیه از زمان تزار نیکولای دوم است. این رهبر جوان صبح و شب هر نوبت یک ساعت شنا می‌کند و بسیار سرزنده و سرحال به نظر می‌رسد.

انتخاب مدودف در روسیه، ‌یک رهبر دیگر به فهرست رهبران جوان دنیا اضافه کرد. جهان امروز با گذشته بسیار متفاوت است. در گذشته رهبرانی برای هدایت کشورها مناسب انتخاب می‌شدند که تجربه و موی سپید داشتند. اما فهرست رهبرانی که در سال‌های گذشته قدرت را در کشورهای مختلف جهان به دست گرفته‌اند. نشان می‌دهد که در جهان امروز، ‌جوانی با اهمیت‌تر از تجربه است.

رهبران چین، اسپانیا و آلمان در سال‌های اخیر جوان‌ترین رهبران کشورهایشان از زمان جنگ جهانی دوم به بعد بوده‌اند. تونی بلر جوان‌ترین نخست‌وزیر انگلستان بود که البته سال گذشته از این سمت استعفا داد و قدرت را به گوردون براون سپرد. این رهبران جوان اغلب با رای بالای مردم کشورها به این سمت انتخاب شده‌اند. البته در این میان استثناهایی هم وجود دارد.

در ‌آمریکا سال آینده انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود که یکی از نامزدهای اصلی آن پیرترین نامزد انتخاباتی در سال‌های گذشته در آمریکاست. جان مک‌کین نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که تاکنون با شکست همه رقبای درون حزبی‌اش، جایگاه خود را در انتخابات پایان سال 2008 تثبیت کرده، در آخرین سال‌های دهه 70 زندگی‌اش به سر می‌برد.

به دلیل سن بالای مک‌کین، جمهوری‌خواهان به دنبال فردی جوان می‌گردند تا به عنوان معاون اول رئیس‌جمهوری در این انتخابات او را همراهی کند. در آمریکا معاونان رئیس‌جمهوری شخص دوم قدرت هستند و در مواقع اضطراری در صورت ناتوانی رئیس‌جمهوری قدرت را به دست می‌گیرند.

آمریکا اما در دهه 1960 شاهد رئیس‌جمهوری جوانی بود که البته ترور شد و در ادامه کار خود ناکام ماند. اما این رهبران جوان با به قدرت رسیدن خود مفاهیم و سیاست‌های جدیدی را در کشورهایشان به اجرا می‌گذارند.

مثلا والری ژیسکار دیستن در فرانسه رویکردی لیبرال در قبال مسائل اجتماعی را وارد حکومت کرد و مفاهیمی مانند طلاق و سقط‌جنین را در این کشور متحول نمود. این رئیس‌جمهوری جوان همچنین فطار سریع‌السیر موسوم به TVG را به راه انداخت و انرژی هسته‌ای را به اصلی‌ترین منبع انرژی در کشور فرانسه تبدیل کرد.

زاپاترو نخست‌وزیر اسپانیا نیز با به قدرت رسیدن، در سیاست خارجی کشورش تغییر عمده‌ای ایجاد نمود و با بیرون کشیدن نیروهای نظامی اسپانیا از عراق و افغانستان فاصله خود را با آمریکا به رخ جهان کشید و اینها اقداماتی است که رهبران پیرو محافظه‌کار اغلب از آن ‌دوری می‌کنند.

شینزوآبه نخست‌وزیر جوان ژاپن در همین مدت کوتاه یک ساله نخست‌وزیری قصد داشت سیاست‌های جدیدی را در حوزه اقتصاد و سیاست به اجرا بگذارد.  اما افزایش فساد در نظام اداری و به ویژه تامین اجتماعی کشور ژاپن، دولت او را به فروپاشی کشاند. او بعد از کناره‌گیری از قدرت در بیمارستان بستری شد و قدرت را به سیاستمدار سالمند دیگری در این کشور سپرد. عده‌ای از جوان‌ترین رهبران جهان از زمان پایان جنگ جهانی دوم تاکنون در فهرست پیش‌رو و به نقل از نشریه آکونومیست سوم مارس 2008 دیده می‌شوند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات