تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۸۷ - ۱۳:۳۷  ، 
کد خبر : ۶۰۷۹۳

جاسوس بازی


پس از انتشار گزارش 16 نهاد امنیتی ـ اطلاعاتی آمریکا در خصوص برنامه هسته‌ای ایران، اطلاعات به دست آمده حاکی از آن است که این دستگاهها در جذب ایرانیان برای کسب اطلاعات هسته‌ای از آنان، چندان توفیقی نداشته‌اند و بیشتر اطلاعات مورد نظر خود را از طریق شنود ماهواره‌ای تلفن به‌ دست آورده‌اند.

به گزارش تابناک به نقل از «لوس‌ آنجلس‌ تامیز»، مقامات اطلاعاتی کنونی و سابق آمریکا که به عملیاتهای «سیا» آشنایی دارند، اعلام کردند: این سازمان، سال 2005 برنامه‌ای سری را برای اختلال در برنامه‌های اتمی ایران به اجرا در آورده بود که موضوع آن، ترغیب مقامات کلیدی ایرانی به پناهنده‌شدن به آمریکا بوده که چند تن از این افراد را نیز متقاعد به این کار کرده‌اند.

این برنامه تا پیش از این فاش نشده بود، بخشی از فشارهای اطلاعاتی علیه ایران بوده که دستور آن دو سال پیش از کاخ سفید صادر شده بود.

همچنین اطلاعات به دست آمده از این مسیر، بخش مهمی از گزارش اخیر سازمانهای اطلاعاتی آمریکا را در مورد توقف برنامه هسته‌ای ایران در سال 2003 شامل می‌شده است.

مقامات اعلام نکرده‌اند که چه مقدار از این اطلاعات از این افراد به دست آمده است. هر چند تلاشهای «سیا» برای فراری دادن این افراد از ایران برای دستیابی به اطلاعات بوده، اما هدف دیگری نیز داشته که همان اختلال در تواناییهای اتمی ایران با گلچین کردن دانشمندان، مهره‌ای نظامی و دیگر پرسنل چرخه اتمی این کشور بوده است.

مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند: این برنامه موفقیتهای کمی داشته است، به گونه‌ای که تنها موفق به جذب شش مقام برجسته ایران شده‌اند که هیچ ‌کدام از آنان نیز در مقامی نبوده‌اند که اطلاعات پیشرفته و ارزشمندی را درباره برنامه هسته‌ای ایران در اختیارشان قرار دهند.

کاخ سفید به این امید این تلاشها را انجام داد که شواهد متقنی از پیشرفتهای ایران برای دستیابی به بمب اتم جمع‌آوری کند و حتی فکر این را هم‌ نمی‌کرد با اطلاعاتی درباره توقف برنامه سلاحهای اتمی ایران روبرو شود. تصمیم کاخ سفید برای جمع‌آوری اطلاعات از ایران در سال 2005، چرخشی نسبت به موضع پیشین کاخ سفید در این‌ باره پس از روی کار آمدن بوش بود.

یکی از مقامات سابق سیا در این باره می‌گوید: با آمدن بوش، تمرکز اصلی روی عراق قرار گرفت، اما تلاشها درباره ایران متوقف نشد و در سازمانها و نهادهای متفاوت ادامه یافت. تا این‌ که سرانجام، طرح ترغیب مهره‌های ایرانی به خارج شدن از ایران در زمان «پورتر گاس»، رئیس سیا در دستور کار قرار گرفت. به این ترتیب که سیا لیستی از اهداف این طرح را تهیه کرد که در صورت خارج کردن آنها از این برنامه، می‌توانست تأثیر بسیاری در پییشرفت برنامه اتمی ایران داشته باشد. امتیازات این افراد نیز بسیار مهم بود، به گونه‌ای که اقامت دایم در کشوری دیگر و حمایت مالی همیشگی، جزو این امتیازات بود. در مدت دو سال اجرای این برنامه، تمرکز بر مقامات متوسط و رده ‌بالای برنامه اتمی ایران بود، اما هیچ‌ کدام از کسانی که پیشنهاد آمریکا را پذیرفتند، نقشی اساسی در برنامه اتمی ایران نداشته و اطلاعات ارزشمندی از این موضوع در اختیار نداشتند.

هویت این افراد به شدت محرمانه نگه داشته شده بود؛ هر چند گمانه‌زنیهایی درباره نقش سیا در پناهندگی احتمالی علیرضا عسگری، وزیر دفاع سابق ایران در فوریه گذشته و در جریان سفری به ترکیه موجود است. وی اصلاعات خوبی از سلاحهای کنوانسیونی ایران، سایتهای مهم نظامی و... داشت، اما در برنامه اتمی ایران نقشی نداشت و زمانی هم که کنگره آمریکا بر سیا فشار آورد که در این باره توضیح دهد، آنها هرگونه ایفای نقش در ناپدید شدن این ژنرال ایرانی را تکذیب کردند.

این گزارش می‌افزاید: مقامات اطلاعاتی آمریکا، جزییات مکان کنونی این افراد و روشهای دستیابی به آنها را فاش نکردند، اما اعلام نمودند که برقراری ارتباط با آنها مستقیماً توسط سیا نبوده و با قرار دادن واسطه‌هایی در داخل ایران، انجام شده است.

برقراری ارتباط با هر کدام از این افراد، با طرح‌ریزی دقیق و تصویب قبلی سیا انجام می‌شده و افرادی که ایران را در نتیجه این طرح ترک کردند، از سوی سیا یا سازمانهای اطلاعاتی متحد آمریکا در مناطق گوناگون، اسکان داده شده‌اند.

گفتنی است، یکی از مقامات اطلاعاتی آمریکا که در تهیه گزارش اخیر نیز مشارکت داشته است، ایران را یکی از سخت‌ترین اهداف در فعالیتهای اطلاعاتی نامیده است.

مقام فراری ایران، سیا را فریب داد!

مقامهای جاسوسی انگلیس با ابراز تردید نسبت به نتایج گزارش اخیر شورای اطلاعات ملی آمریکا در خصوص غیر نظامی بودند برنامه هسته‌ای ایران ادعا کردند: سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در تدوین گزارش اخیر از ایران فریب خورده است.

به گزارش عصر ایران، روزنامه دیلی‌ تلگراف چاپ لندن با بیان این مطلب نوشت: سرویسهای امنیتی انگلیس نسبت به گزارش اخیر شورای اطلاعات ملی آمریکا با دیده تردید می‌نگرند و معتقدند، ایران سازمان سیا را فریب داده است.

شورای اطلاعات ملی آمریکا گزارش خود را بر مبنای اطلاعات بدست آمده از منابع فردی، شنود مکالمات مقامات ایرانی و مدارک به دست آمده از یک مقام فراری ایران قرار داده و نتیجه گرفته که تهران در سال 2003 وجه نظامی برنامه هسته‌ای خود را متوقف ساخته است.

به نوشته دیلی تلگراف، یک مقام ارشد انگلیسی ادعا کرد: تحلیلگران انگلیسی معتقدند، پرسنل هسته‌ای ایران از کنترل مکالمات خود با خبر بودند و از این رو، اطلاعات غلط را منتقل کرده‌اند.

این مقام انگلیسی خاطر نشان کرد: ما می‌خواهیم بدانیم اساس این گزارش از کجاست؟ بر اساس اطلاعات یک مقام فراری بوده یا این که بر مبنای مکالمات تلفنی تنظیم شده است؟ آنها (ایرانیها) می‌دانند که ارتباطاتشان تحت کنترل است! بنابراین می‌گویند: سیاه، سفید است. آنها هر چیزی می‌گویند تا ما را گمراه کنند!

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات