تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۸۷ - ۱۲:۵۷  ، 
کد خبر : ۶۴۰۳۸
برای استعفا

مهلت دولت سنیوره امروز به پایان می‌رسد


به‌ دنبال ادامه تظاهرات گسترده مردمی در لبنان که در اعتراض به دولت کنونی این کشور و با فراخوان حزب‌الله صورت گرفته، تظاهرکنندگان تا عصر امروز به سنیوره مهلت دادند که استعفا دهد.

به گزارش روزنامه الشرق‌الاوسط ـ‌ چاپ لندن ‌ـ یکی از معارضان شرکت‌کننده در تظاهرات‌های گسترده بیروت که پس از تجمع میلیونی روز جمعه به این روزنامه اظهار داشت: گروه‌های معارض تا عصر یکشنبه به فواد سنیوره، نخست‌وزیر لبنان مهلت داده‌اند که دولت خود را برکنار کرده و استعفا دهد.

این در حالی است که حامیان حزب‌الله لبنان دیروز در دومین روز اعتراض‌هایشان، با درخواست استعفای دولت مورد حمایت آمریکا، در مرکز بیروت چادر زده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویتر، معترضان چادرهایی را در نزدیکی میدان شهدای بیروت و خیابان‌های منتهی به مقرهای دولتی، جایی که صدها هزار تن از حامیان حزب‌الله لبنان با درخواست استعفای دولت راهپیمایی کردند، برپا کرده‌اند.

حزب‌الله لبنان سرنگونی آنچه را که دولت آمریکا در لبنان می‌خواند، خواهان است.

در همین حال سیاست‌مداران مخالف سوریه که در کابینه لبنان حاکم هستند اعلام کردند مخالفان در تلاش برای انجام یک کودتا هستند.

سنیوره: با جدیت به کار ادامه می‌دهم

فواد سنیوره نخست‌وزیر لبنان روز جمعه در گفتگوی تلفنی با دومینیک دو ویلپن همتای فرانسوی خود تاکید کرد، با وجود فشارهای مخالفان برای برکناری از قدرت، وی مصمم است با جدیت به کار خود ادامه دهد.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه از پریتوریا، یک منبع نزدیک به نخست‌وزیر فرانسه گفت: فواد سنیوره روز جمعه با دو ویلپن که در چارچوب سفر دوره‌ای خود به کشورهای آفریقایی در آفریقای جنوبی به ‌سر می‌برد، تلفنی گفت‌وگو کرد.

به گفته این منبع، سنیوره در این گفت‌وگوی تلفنی جدیدترین تحولات جاری کشور به‌ ویژه تظاهرات مخالفان دولت را در بیروت به اطلاع نخست‌وزیر فرانسه رساند.

فواد سنیوره تصریح کرد، به رغم تشدید فشارهای مخالفات دولت برای برکناری از نخست‌وزیر لبنان اما وی مصمم است با جدیت کارش را ادامه بدهد.

آمریکا تظاهرات را محکوم کرد

آمریکا تظاهرات عظیم مخالفان دولت لبنان و درخواست آنها برای تشکیل دولت وحدت ملی را محکوم کرد.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، تام کیسی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: این تظاهرات برای سنگونی دولت قانونی لبنان که از راه‌های دموکراتیک انتخاب شده صورت می‌گیرد.

کیسی همچنین گفت: تهدیدات، ایجاد رعب و خشونت راه‌های دموکراتیک برای تغییر دولت نیست.

وی ادعا کرد: ایران و سوریه تحریک‌کنندگان واقعی برای برگزاری این تظاهرات هستند و قصد دارند به این ترتیب نیروی مخالفان شیعه را نشان دهند.

حمایت عربستان از دولت

پادشاه عربستان در تماس تلفنی با نخست‌وزیر لبنان حمایت  کامل ریاض را از مواضع سیاسی سنیوره اعلام کرد.

به گزارش فارس، دفتر اطلاع‌رسانی نخست‌وزیر لبنان اعلام کرد، ملک عبدالله در  تماس تلفنی با فواد سنیوره نخست‌وزیر لبنان مختل کردن امنیت را تقبیح کرد.

این تماس پس از آن صورت گرفت که تظاهرکنندگان ضمن محاصره دفتر سنیوره خواستار برکناری وی شدند.

براساس این بیانیه، ملک عبدالله حمایت کامل عربستان‌ سعودی را از مواضع سیاسی سنیوره اعلام داشت.

در این بیانیه آمده است:  پادشاه عربستان بعد از آن با یکایک  وزیرانی که به همراه سنیوره در مقر نخست‌وزیر هستند، صحبت کرد و حمایت و پشتیبانی کامل خود را از دولت سنیوره به آنها ابلاغ کرد.

سفر بکت به لبنان

وزیر امور خارجه انگلیس که در ادامه سفرهای دوره‌ای‌اش به خاورمیانه به لبنان سفر کرده، پس از دیدار با فواد سنیوره در یک کنفرانس مطبوعاتی اجرای کامل قطعنامه 1701 شورای امنیت در خصوص لبنان را به سود همه دانست.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، مارگارت بکت، وزیر خارجه انگلیس پس از دیدار با فواد سنیوره، نخست‌وزیر لبنان در یک کنفرانس کوتاه مطبوعاتی عنوان داشت: قطعنامه 1701 شورای امنیت باید به ‌طور کامل در لبنان اجرا شود و این امر به سود همگان خواهد بود.

دیدگاه حریری

رئیس حزب مستقبل و فرزند رفیق الحریری نخست‌وزیر پیشین لبنان گفت سرنگونی دولت در خیابان صورت نمی‌گیرد و تظاهرکنندگان هر قدر در خیابان باقی بمانند این امر به وقوع نخواهد پیوست.

به گزارش فارس، سعد حریری در مصاحبه شبکه تلویزیونی الحره با وی گفت:‌ «ما دست خود را به سوی گفتگو که ثبات کشور بدون آن استقرار نمی‌یابد، دراز می‌کنیم اما مشکل اینجاست که مخالفان تنها یک خواسته دارند و گمان می‌کنند در این خواسته بر حق هستند و ممکن نیست از آن دست بردارند، اما از نگرانی‌های بزرگ طرف دیگر غافل هستند.»

پس از سخنان حریری در تلویزیون الحره، در تایید سخنانش در بیروت و طرابلس تیر هوایی و مواد منفجره به آسمان پرتاب شد.    

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات