تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۸۷ - ۱۰:۳۵  ، 
کد خبر : ۶۶۸۲۱

هیچ مدرک مستندی علیه دیپلماتهای ایرانی وجود ندارد


دو دیپلمات ایرانی آزادشده از بند نیروهای آمریکایی در عراق روز جمعه وارد کشور شدند و مورد استقبال خانواده‌ها و مقامات کشورمان قرار گرفتند.

به گزارش خبرنگار سیاسی - خارجی خبرگزاری دانشجیوان ایران (ایسنا)، هواپیمای حامل دو دیپلمات ایرانی که حدود 11 ماه پیش در اربیل عراق ربوده شده بودند، ساعت 15 روز جمعه در فرودگاه امام خمینی(ره) به زمین نشست و این دیپلمات‌ها به همراه 7 تبعه دیگر ایران با همراهی سفیر کشورمان در عراق و با استقبال شهیدی، معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه وارد تهران شدند.

موسی چگینی یکی از این دیپلمات‌های ربوده شده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با ابراز خوشحالی از بازگشت به میهن در پاسخ به پرسشی درباره اعمال شکنجه توسط نیروهای آمریکایی گفت: در این مدت شکنجه جسمی خاصی نشدم؛ اما آمریکایی‌ها مرتبا به ما بی‌احترامی می‌کردند و تهمت می‌زدند. آمریکایی‌ها از لحاظ معیشتی به ما نمی‌رسیدند.

وی در مورد اتهاماتی که از سوی آمریکایی‌ها عنوان می‌شد نیز گفت: هر گونه انتظاری از این افراد می‌رود و هموراره سخن‌های دورغی را علیه ایران مطرح می‌کنند.

«حمیدرضا عسگری شکوه» دیگر دیپلمات ایرانی نیز در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با ابراز خوشحالی از آزادی‌اش گفت: جا دارد از مقامات مسوول کشور و سفیر ایران در عراق به خاطر تلاش‌هایشان تشکر کنیم.

وی افزود: هم‌اکنون احساس غرور می‌کنم که به میهنم بازگشته‌ام؛ چرا که این بازداشت اشتباه، مایه سرافکندگی آمریکا و عزت و افتخار ما بوده است.

وی درباره ادامه بازداشتش با وجود این که هیچ گونه مدرک مستندی علیه وی و همکارش وجود نداشته تصریح کرد: آمریکایی‌ها در عراق شکست خورده‌اند و جوابی برای ملتشان ندارند؛ از این رو برای فرافکنی مسائلی را به ایران نسبت می‌دهند.

عسگری شکوه ادامه داد: اقدام آمریکایی‌ها بر خلاف کنوانسیون‌های بین‌المللی بوده و ما را در سلول‌های انفرادی نگهداری می‌کردند.

عسگری درباره سرنوشت سایر دیپلمات‌ها نیز تصریح کرد: غیر از سه ماه اول، ما روزانه هشت ساعت هواخوری داشتیم و می‌توانستیم دیپلماتها را ببینیم. وضعیت جسمی آنها خوب است و آرزو می‌کنیم هر چه سریع‌تر نیز به میهن‌مان بازگردند.

با فرود هواپیمای خطوط هوایی العراقیه در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) تهران، 9 تبعه‌ی ایرانی که در بین آنها دو دیپلمات از پنج دیپلمات دستگیر شده در کنسولگری ایران در اربیل عراق نیز حضور دارند امروز(جمعه) به کشورمان بازگشتند.

به گزارش خبرنگار سیاسی - خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) تاکنون هیچ اخباری در خصوص آزادی سه دیپلمات دیگر ربوده شده در اربیل منتشر نشده است.

سفیر کشورمان درعراق که به همراه اتباع کشورمان به تهران آمده بود، از قول مساعد مقامات عراقی برای آزادی مابقی دیپلمات‌های دربند آمریکایی‌ها خبر داد.

«محمدحسن کاظمی قمی» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی - خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در حاشیه مراسم استقبال از دو دیپلمات‌ ایرانی ربوده شده در اربیل گفت: غیر از سه نفر دیپلمات ربوده شده در اربیل، سه نفر دیگر از دیپلمات‌ها نیز که دو نفرشان کارکنان سفارت در بغداد و یک نفرشان مشاور اقتصادی استاندار کرمانشاه که در سلیمانیه بازداشت شده هنوز در بندند که برای آزادی آنها قول مساعد داده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان دیدار فرهادی برای سفارت کشورمان محیا شده است یا خیر گفت: ما درخواست داده‌ایم که با همه دیپلمات ها دیدار داشته باشیم.

وی ادامه داد: در مورد دیدار خانواده ها و دیپلمات ها با معاون وزیر خارجه عراق صحبت کرده‌ام و قرار است تاریخ انجام این دیدار با هماهنگی آمریکایی‌ها تعیین شود.

معاون کنسولی و پارلمانی وزیر امور خارجه‌ی کشورمان نیز که برای استقبال از اتباع کشورمان به فرودگاه امام(ره) خمینی آمده بود، در گفت‌گوبا خبرنگار ایسنا از پیگیری سرنوشت دیگر اتباع ایرانی که به دست نیروهای آمریکایی در عراق دستگیر شده‌اند خبر داد.

سید محمدعلی شهیدی معاون کنسولی و پارلمانی وزیر امور خارجه‌ی کشورمان با اعلام این خبر و با اشاره به آزادی 9 تبعه‌ ایرانی از بند نیروهای آمریکایی، اظهار داشت:« امروز شاهدیم که 9 تن از این اتباع ایرانی شامل دو دیپلمات و هفت زائر که به دست نیروهای آمریکایی دستگیر شده بودند به کشورمان بازمی‌گردند و وزارت امور خارجه و سفارت ایران در بغداد کماکان پیگیر آزادی دیگر اتباع ایرانی که در اختیار نیروهای آمریکایی هستند.»

همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره آزادی دو کارمند کنسول‌گری ایران در اربیل و هفت زائر ایرانی توسط نیروهای آمریکایی در عراق، اظهار داشت: مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها بر بی‌گناهی و بازداشت بدون دلیل و مدرک ماموران کنسولی جمهوری اسلامی ‌ایران در اربیل تاکید کرده و آزادی سریع و بدون قید و شرط آنان را خواستار شده بودند.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد علی حسینی افزود: اینک پس از گذشت چندین ماه از این اقدام غیر قانونی، سخنگوی نظامیان آمریکا در عراق با اذعان به بی‌گناهی ایشان و این که هیچ نقشی در ناآرامی‌های عراق نداشته‌اند، تصمیم دولت آمریکا را برای آزادی آنان اعلام کرده است.

وی تصریح کرد: آزادی دو تن از ماموران کنسولی کشورمان این حقیقت را روشن ساخت که آمریکایی‌ها در تعامل و حل مسائل عراق باید یکجانبه‌گرایی را کنار بگذارند و مصالح ملت و دولت عراق را ملاک و اولویت راهبردهای خویش قرار دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران تسریع در آزادی مابقی کارمندان کنسولی و ایرانیان دستگیرشده را از طریق مقامات عراقی و مجامع بین‌المللی به طور جدی در دستور کار دارد و به مسوولان آمریکایی نیز توصیه می‌کند با محترم‌شمردن اصول و موازین کنوانسیون‌های کنسولی و حقوق بشری بدون وقفه نسبت به آزادی بقیه ایرانیان اقدام کند.

پیش از این سفیر ایران در بغداد تعداد اتباع ایرانی که به دست آمریکایی‌ها در عراق دستگیر شده‌اند را بین 20 تا 25 نفر عنوان کرده بود.

محمد حسن کاظمی قمی سفیر ایران در بغداد صبح روز جمعه با اعلام خبر آزادی و تحویل گرفتن 9 ایرانی از بند آمریکایی‌ها، به خبرنگار ایسنا گفت:« هم اکنون در مسیر فرودگاه بغداد هستیم و قرار است امروز(جمعه) این افراد با پرواز العراقیه وارد تهران شوند.»

وی دیپلمات های آزاد شده را موسی چگینی و حمیدرضا عسگری شکوه عنوان کرد و افزود:«‌ هفت زائر ایرانی نیز که به مدت شش ماه تا دو سال در اختیار نیروهای آمریکایی بوده‌اند شامل عادل مرادی، فرزند حسین و محمد علی احمدی امین، فرزند عباس و ابراهیم مولایی، فرزند محمود و رائد سعیدی، فرزند حسین، اعظم کرمی، فرزند حسن، حبیب قربانی، فرزند محمد و محمد جعفر مکی، فرزند حبیب‌الله می‌باشند.»

کاظمی قمی در مورد آزادی 9 تبعه ایرانی که دو دیپلمات ربوده شده در اربیل نیز در بین آنها هستند اظهارداشت:« این افراد را امروز تحویل گرفته‌ایم و هم اکنون در مسیر فرودگاه بغداد هستیم و نامه نگاری‌های لازم در مورد مشکل مدارک آنها انجام شده که امیدواریم بتوانیم پس از حل این مشکلات آنها را امروز راهی ایران کنیم.»

سفیر کشورمان در بغداد همچنین قبل از این و در حالی که در محل تحویل دو دیپلمات ایرانی آزاد شده - بغداد - حضور داشت به خبرنگار ایسنا گفته بود:« 9 شهروند ایرانی که روز جمعه آزاد می‌شوند، دو تن از آنها از کارکنان سرکنسولگری ایران در اربیل عراق هستند.»

کاظمی قمی افزود:« هم اکنون حال همه‌ی این افراد و نیز دیپلمات‌ها خوب است و امیدواریم بتوانیم آنها را امروز به ایران منتقل کنیم.»

وی در مورد گزینش این دو دیپلمات از بین پنج دیپلمات دیگر به خبرنگار ایسنا گفت:« من این مساله را از دوستان عراقی‌مان پرسیدم که آیا گزینش این افراد دلیل خاصی داشته است یا خیر؟ که آنها گفتند این مساله هیچ دلیل خاصی نداشته است و فقط آمریکایی‌ها می‌خواستند حسن نیت خود را نشان دهند.»

سفیر ایران در عراق ادامه داد:« غیر از این سه دیپلمات باقی مانده، دو دیپلمات دیگر نیز در مکان‌های دیگر دستگیر شده‌اند اما همگی هم اکنون در یک محل نگهداری می‌شوند و امیدواریم این افراد نیز هر چه زودتر آزاد شوند.»

به گفته‌ی کاظمی قمی مجموعا بین 20 تا 25 نفر از ایرانیان در اختیار نیروهای آمریکایی هستند که هفت نفر از آنها زوار غیر مجاز و چند نفر نیز از افرادی هستند که در عراق از مدتها پیش زندگی می‌کردند.

وی یادآور شد، تمامی این افراد از شهروندان عادی ایران هستند که حتی یکی از آنها دارای پاسپورت و ویزا بوده است و ما بقی دارای ورود غیر مجاز بودند که امیدوار است با تلاش‌هایی که دولت عراق انجام می‌دهد این افراد نیز هر چه زودتر آزاد شوند.

به گزارش ایسنا، پنچ دیپلمات از کارکنان کنسولگری ایران در اربیل عراق بیش از یازده ماه پیش طی یک عملیات هلی‌برد از سوی نیروهای آمریکایی ربوده شدند.

پیش از این رییس دفتر مجلس اعلای اسلامی عراق در تهران، آزادی دو دیپلمات ایرانی در آینده نزدیک را در اثر تلاش‌های ائتلاف یکپارچه عراقی و عبدالعزیزحکیم عنوان کرده بود.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات