گوردون براون که سال گذشته در همین مواقع اعلام کرد مشغول خواندن آخرین رمان «هرى پاتر» است، با بهبود اوضاع در انگلیس و افزایش محبوبیت حزب متبوعش بازهم به چنین فراغتى دست یافته است. جدیدترین نظرسنجى هاى انجام شده در انگلیس از بهبود وضعیت نخست وزیر این کشور به دلیل اتخاذ سیاست هاى اقتصادى مناسب حکایت دارد.
به گزارش دیپلماسى ایران نظرسنجى اخیر را روزنامه تایمز به صورت تلفنى و در میان هزار و ۵۰۳ شهروند انگلیسى انجام داده است. بر اساس این گزارش محبوبیت گوردون براون و حزب کارگر انگلیس افزایش یافته و روند صعودى دارد. محبوبیت حزب کارگر در مقایسه با آخرین نظرسنجى هاى انجام شده با پنج درصد رشد به ۳۵ درصد رسیده است. از سوى دیگر محبوبیت حزب محافظه کار انگلیس به رهبرى «دیوید کمرون» که مهم ترین رقیب سیاسى حزب حاکم این کشور محسوب مى شود با ۴ درصد کاهش به ۴۱ درصد رسیده است. مى توان گفت این میزان محبوبیت بیشترین محبوبیت حزب کارگر از ژوئن سال ۲۰۰۷ میلادى تا کنون است که اغلب کارشناسان دلیل آن را اتخاذ سیاست هاى اقتصادى کارآمد از سوى دولت دانسته اند. بر اساس نظرسنجى جدید، محبوبیت براون در مقیاس صفر تا ۱۰ از 38/4 درصد به 04/5 درصد و محبوبیت دیوید کمرون از 24/5 درصد به 94/4 درصد رسیده است. حزب کارگر در ماه هاى گذشته وضعیت نامساعد و رو به سقوطى داشت؛ به گونه اى که حتى طرح کنار رفتن گوردون براون از نخست وزیرى انگلیس نیز مطرح شده بود. براون در هفته هاى گذشته تلاش زیادى براى حل بحران هاى اقتصادى انگلیس و نیز بحران بازارهاى جهانى صورت داد. او همچنین در سفرى به خاورمیانه از کشورهاى صاحب نفت و ثروتمندى چون عربستان خواست که نسبت به بحران ایجاد شده بى تفاوت نباشند و جهان را در این امر همراهى کنند. یکى از شاخص هاى واضح وضعیت اقتصادى در انگلیس سقوط بازار مسکن در این کشور بود. طى ماه هاى گذشته قیمت مسکن در انگلیس با وجود همه تدابیرى که اندیشیده شد، به شدت در حال سقوط بود و نگرانى بابت ایجاد موج گسترده بازپس گیرى خانه ها توسط بانک هایى که وام خرید آنها را تامین کردند، در میان طبقه متوسط این کشور افزایش یافته بود. اما دولت انگلیس خیلى زود چاره هایى براى مقابله با این روند اندیشید و قوانین جدیدى را براى تقویت بازار وضع کرد. همچنین در این مدت شرکت هاى ساختمانى و فروشگاه ها، نگران وخیم تر شدن وضعیت اقتصادى بودند و به همین دلیل هزاران نفر از کارکنان خود را اخراج کردند. مى توان این مشکلات را بخشى از رکود بى سابقه بازارهاى جهانى دانست.
منتقدان براون که تلاش مى کردند در صورت ادامه بحران، طرح برکنارى نخست وزیر را پیاده کنند معتقد بودند که حزب کارگر نیاز به تجدیدنظر در برنامه هاى خود دارد تا اعتماد مردم را به برنامه هایش جلب کند. آنها همچنین تاکید داشتند که این تجدیدنظر نباید فقط به تغییر برخى سیاست ها منحصر شود بلکه باید چارچوب جدیدى را براى خروج انگلیس از بحران اقتصادى ارائه کند. در این مدت همچنین شایعات زیادى در مورد آمادگى برخى اعضاى حزب کارگر از جمله دیوید میلیبند وزیر خارجه انگلیس براى به چالش کشیدن رهبرى براون در حزب کارگر، در رسانه ها و محافل سیاسى این کشور مطرح شد تا جایى که برخى تحلیلگران مسائل سیاسى، گوردون براون و شکست هاى اخیرش را با خلع مارگارت تاچر نخست وزیر اسبق انگلیس تنها یک ماه پس از انتخابات میان دوره اى در سال ۱۹۹۰ مقایسه کردند. اما یکى از کسانى که در انگلیس به گوردون براون آرامش مى دهد همان خانم جى کى رولینگ نویسنده مشهور هرى پاتر است که با درآمد حاصل از رمان هاى جادو محورش، کمک هاى مالى شایان توجهى هم به حزب کارگر کرده است. او که ۳۲۰ میلیون دلار درآمد سالانه دارد و در فاصله سال هاى ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ به طور متوسط هر دقیقه ۵۷۱ دلار درآمد داشته، چند ماه پیش و در شرایط بحرانى حزب مورد علاقه اش یک میلیون پوند به حساب حزب کارگز واریز و اهدا کرد. در آن زمان بى. بى. سى گزارش داد رولینگ با اعطاى این کمک بلاعوض به حزب کارگر موجودى صندوق آنها را بهبود بخشیده است. به گفته سخنگوى حزب، آنها با این کمک مالى و نیز حمایت معنوى رولینگ به عنوان یکى از سرشناس ترین نویسنده هاى انگلستان مى توانند در عرصه سیاسى چهره قوى تر و موثرترى از خود ارائه کنند.
این اقدام رولینگ در پى بروز بحران هاى سیاسى جدید در انگلستان به نوعى حمایت از گوردون براون نخست وزیر این کشور محسوب مى شد. به ویژه که براون طى فراخوانى علنى همه حامیان آشکار و پنهان این حزب را به اتحاد و همکارى براى پشت سر گذاشتن مقطع خاص سیاسى جارى دعوت کرده بود. در پى آن فراخوان، بسیارى از شخصیت هاى مهم اجتماعى با اهداى کمک ها و یا حضور در فعالیت هاى سیاسى حمایت خود را از حزب کارگران انگلستان اعلام کردند و توانستند محبوبیتى نسبى را براى این حزب احیا کنند. کمک مالى هنگفت رولینگ نیز به عنوان دوست خانوادگى گوردون براون و همسرش حرکتى بسیار موثر در این جهت بوده و به عقیده کارشناسان اقدامى تاکتیکى براى کسب محبوبیت محسوب مى شد. حزب کارگر انگلیس در سه ماهه دوم سال جارى میلادى نزدیک به چهار میلیون پوند کمک مالى از اشخاص و سازمان هاى خصوصى دریافت کرد.