تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۸:۵۴  ، 
کد خبر : ۷۴۷۵۴
سیاست روز بررسی می‌کند

نقش کشورهای خارجی در حمایت از گروهک تروریستی ریگی


گروه سیاسی ـ اخبار و شنیده‌های هفته جاری حاکی از این بود که پیکر سربازان به گروگان گرفته شده از سوی گروهک تروریستی عبدالملک ریگی موسوم به گروهک جندالله در منطقه‌ای نامعلوم کشف شده است.
ماجرا تیر ماه سال جاری برمی‌گردد، یعنی زمانی که دولت پاکستان برادر سر کرده این گروهک تروریستی یعنی عبدالحمید ریگی را به ایران تحویل داد در همان زمان بلافاصله گروهک تروریستی جندالله اقدام به گروگان‌گیری 15 سرباز ایرانی از یک پادگان مرزی کرد تا از طریق مقابله به مثل بتوانند قدمی در راه آزادی برادر ریگی بردار. عبدالمالک از دولت ایران خواست طی یک مدت زمان تعیین شده عبدالحمید را آزاد کند و در غیر این صورت او اقدام به کشتن گروگان‌ها خواهد کرد و دولت ایران در پاسخ به این درخواست او اعلام کرد که به این گروهک تروریستی باج نخواهد داد. این گروهک تروریستی پس از پاسخ به دولت ایران، در خبری که از طریق شبکه ماهواره‌ای العربیه منتشر شد مدعی شد در صورتی که دولت ایران به خواسته‌های آنها جامه عمل نپوشاند هر هفته دو تن از گروگان‌های خود را به قتل می‌رساند. البته شبکه العربیه مدعی شد که تماسی تلفنی از این گروه داشته است که طی آن تماس اعضای این گروهک این خبر را اعلام کرده‌آند. این شبکه اماراتی همچنین فیلمی آرشیوی از مردانی نقابدار را به نماش درآورد که برای کشتن دو مرد که چشمانشان بسته بود آماده می‌شدند.
خبرگزاری فارس نیز روز گذشته به نقل از پایگاه خبری "نهرین نت" به نقل از منابع آگاه در پیشاور نوشت:
دستگاه‌های اطلاعاتی عربستان سعودی، فعالیت عملیات محرمانه خود را به طور چشمگیری افزایش داده و ظرف سه ماه اخیر بر دامنه شبکه ارتباطی خود در پاکستان به ویژه در پیشاور افزوده است.
فارس نوشت این منابع تاکید کرده‌اند که اطلاعات به دست آمده در شهر پیشاور حاکی است که دستگاههای اطلاعاتی عربستان سعودی به طور مستقیم در حمایت کامل از گروهک تروریستی جندالله در عملیات تروریستی در برخی از کشورهای حوزه خلیج‌ فارس، دست دارند. این خبر حاکی است منابع آگاه در غرب معتقدند که این گروهک تروریستی با نظارت کامل دستگاه‌های اطلاعاتی مرکزی آمریکا (سی.آی.ای) و نیز با دستور دستگاه‌های اطلاعاتی عربستان سعودی و حمایت آنها به وجود آمده است. محافل مخالف عربستان سعودی نیز تاکید می‌کنند که گروهک جندالله، ارتباط مستقیم با دستگاه‌های اطلاعاتی عربستان سعودی دارد و از حمایت مالی ریاض برخوردار است به گونه‌ای که این حمایت تا جایی رسیده است که به رسانه‌های وابسته به آل سعود دستور داده که عملیات تروریستی این گروهک را پوشش خبری دهند که در همین راستا، شبکه تلویزیونی "العربیه" که در دبی مستقر است، به تازگی فیلم یکی از عملیات تروریستی این گروهک تروریستی را پخش کرد.
این منابع افزودند که کمیته مشترکی شامل افسران دستگاه‌های اطلاعاتی در "سی.آی.ای" و نیز افسران دستگاه‌های اطلاعاتی عربستان سعودی برای ارائه تمامی اشکال حمایت از این گروه تشکیل شده است که هدف از آن ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی در ایران است. همچنین وزیر اطلاعات در جمع خبرنگاران از عدم همکاری دولت پاکستان با دولت ایران برای دستگیری و بازداشت اعضای این گروهک تروریستی خبر داد.
در همین زمینه سیاست روز گفت‌وگویی با دو تن از کارشناسان مسائل سیاسی در رابطه اقدامات ایران علیه اینگونه عملیات تروریستی انجام داده است.
مردم باید هوشیار باشند،‌ اسیر دام‌ وسوسه‌های این افراد نشوند
محمد کرامی‌راد عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نماینده مردم کرمانشاه در مجلس هشتم در این‌باره گفت: دولت پاکستان تاکنون رسما و علما از این گروهک تروریستی حمایت نکرده است، یک بخش‌هایی در سیستم دستگاه ارتش و منانند اینها ممکن است که همکاری‌هایی با این گروهک تروریستی داشته باشند.
کرمی‌راد توضیح داد:‌ بخش‌هایی از دولت پاکستان که به لحاظ همگرایی‌های فکری و اعتقادی با این گروهک در یک سطح قراردارند با آنها همکاری می‌کنند ولی دولت پاکستان از همکاری رسمی با آنها خودداری کرده و نمونه بارز این موضوع را می‌توان تحویل برادر عبدالمالک ریگی به ایران نام برد.
وی افزود: برای مقابله با این اقدامات بایستی تعاملات و هماهنگی و همکاری‌های قوی بین دستگاه‌های مختلف اجرایی مانند وزارت اطلاعات، وزارت امور خارجه و نیروهای نظامی و انتظامی حاضر در مرزها وجود داشته باشد تا این اشرار نتوانند به راحتی به پایگاه‌های ما ضربه بزنند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد: بهتر است مردم ساکن در این مناطق نسبت به وجود چنین افرادی در محل سکونت خود هوشیار باشند تا به راحتی اسیر دام و وسوسه‌های این افراد نشوند و با فریب پول و ثروت جذب چنین افراد و گروهک‌هایی نشوند.
نماینده مردم کرمانشاه در خانه ملت در پاسخ به این سوال که چرا تاکنون اقدامی اساسی از سوی دولت برای از بین بردن این گروه‌های تروریستی انجام نشده، خاطرنشان کرد: گروه‌هایی که در قالب چریکی فعالیت می‌کنند نظیر این گروهک تروریستی جندالله، به دلیل اینکه پایگاه ثابتی ندارند و به صورت سیار به انجام فعالیت‌های خود می‌پردازند و به راحتی قابل دستیابی نیستند. کرمی‌راد در پایان گفت: برای مقابله با این دست‌ فعالیت‌های تروریستی از سوی این گروهک تنها باید همکاری‌های فی‌مابین نظامی و انتظامی دولت ایران و پاکستان افزایش پیدا کند در عین حال ذکر این نکته لازم است که اگر این گروهک دارای پایگاه استقرار ثابتی بود به راحتی با اقدامات نظامی علیه آنها می‌توانستیم اقدام کنیم.
اکنون زمان مناسبی برای فشار به پاکستان است
دکتر احمد بخشایشی استاد دانشگاه و تحلیل‌گر مسائل سیاسی نیز دراین‌باره گفت: زمان حاضر زمان خوبی برای اعمال فشار به دولت پاکستان است.
بخشایشی توضیح داد: با توجه به اینکه در زمان حاضر هندی‌ها هم فشار را بر پاکستان زیاد کرده‌اند و مدعی شده‌اند که در انفجارهای اخیر بمبئی پاکستانی‌ها همکاری داشته‌اند؛ پس دولت ایران هم می‌تواند باعث اتفاقات اخیری که گروهک تروریستی ریگی عامل آنجام آن بود به دولت پاکستان فشار وارد کند.
وی تاکید کرد: یک واقعیت تلخ هم که در این رابطه وجود دارد، این است که کشورهای عربی و به خصوص عربستان سعودی ایران را در منطقه رقیب خود می‌دانند و به منظور تضعیف رقیب خود به انجام کارهایی می‌پردازند که مورد خوشامد آمریکا باشد. این تحلیل‌گر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: با احتساب این محاسبات طبیعی است که دولت عربستان به اقدامات حمایت‌آمیز با گروهک تروریستی جندالله به تضعیف ایران بپردازد؛ اما ایران هم باید در این راستا که یکی از دشمنان ما در پاکستان لانه دارد به دولت پاکستان آن هم در زمان حاضر اعمال فشار کند.
دکتر بخشایشی در پایان در پاسخ به این سوال که چرا دولت ایران تاکنون یک اقدام اساسی برای از بین بردن این گروهک‌های تروریستی نکرده؛ خاطرنشان کرد: ایران مشکلات زیادی دارد از یک طرف ما نمی‌توانیم همیشه با پاکستان درگیر باشیم چون دولت پاکستان یا توانایی مقابله با این گروهک‌های تروریستی را ندارد و یا برای ملاحظات عربستان و به تبع آن آمریکا از مقابله با این گروه‌ها خودداری می‌کند تا بتواند از این طریق علیه ایران اعمال فشار کند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات