تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۸:۴۴  ، 
کد خبر : ۷۸۸۴۸

نگاهی به زندگی محمود المشهدانی

اشاره: محمود المشهدانی از مقامات اهل سنت عراق دوم اردیبهشت سال 1385به اتقاق آرا با کسب 159رای، ریاست پارلمان عراق را برای یک دوره کامل چهار ساله بر عهده گرفت اما دیروز در جمع 223 نماینده پارلمان رسما از ریاست پارلمان کناره‌گیری کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، محمود مشهدانی دهه پنجم عمر خود را می گذراند و در منطقه کاظمین در شمال بغداد به دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایی، متوسطه و دبیرستان خود را در این منطقه به پایان رساند و در سال 1972 از دانشکده دندان پزشکی دانشگاه بغداد فارغ‌التحصیل و سپس وارد ارتش عراق شد.
رئیس پارلمان عراق در دهه هشتاد و پس از سه ماه از آغاز جنگ عراق علیه ایران (1980 تا 1988) به علت انتقادهایش از علل جنگ، به اتهام تشویش اذهان عمومی و ترویج افکار مخالف علیه حزب بعث عراق از ارتش اخراج و به دو سال حبس محکوم شد اما پس از یک سال و نیم حبس از زندان آزاد شد.
وی پس از خروج از زندان از ارتش اخراج، اموالش مصادره، ممنوع الخروج و از حضور در همه فعالیت های اجتماعی محروم شد.
مشهدانی به علت وابستگی‌های خانوادگی نتوانست پس از خروج از زندان عراق را ترک کند و به کار پزشکی در مطب خود در بغداد پرداخت و به طور مخفیانه با تمامی گروه‌های معارض نیز ارتباط برقرار کرد.
مشهدانی که از عربهای اهل سنت عراق است فعالیتهای اسلامی خود را شدت بخشید تا این که رژیم صدام وی را بازداشت و به زندان محکوم کرد و پس از آزادی از زندان نیز حزب بعث وی را از ادامه حرفه پزشکی منع کرد.
در سال 1998 به مشهدانی اجازه داده شد که به خارج از عراق سفر کند اما وی ماندن در این کشور را ترجیح داد و به کردستان شمال عراق رفت و در آنجا با جنبش اسلامی به رهبری شیخ "علی عبدالعزیز" آشنا شد.
مشهدانی در این مدت بین بغداد و کردستان در رفت و آمد بود و با گروه های کرد ارتباط داشت تا این که در سال 2000 بازداشت شد.
وی به علت پیوستن به گروه‌های اسلامگرا به اعدام محکوم شد ولی به علت نبود مدارک قانونی این حکم به 15 سال و بعدها به دو سال کاهش یافت.
مشهدانی پس از دو سال گذراندن زندان و پیش از اشغال عراق مشمول عفو عمومی قرار گرفت و از زندان آزاد شد.
وی در جریان اشغال عراق با همکاری برخی گروه‌ها، تشکلات سیاسی و مذهبی هیات عالی "دعوت و ارشاد" را پایه گذاری کرد و سپس به شورای گفتگوی ملی و پس از آن به جبهه سنی التوافق به ریاست عدنان الدلیمی پیوست.
مشهدانی بعد انتخاب شدن به سمت ریاست مجمع ملی عراق قول داد، برای خدمت به عراق تلاش کند و بر اساس مبانی و ارزش‌های این کشور گام بردارد.
چند روزی اخبار و ضد نقیضی درباره کناره‌گیری مشهدانی به گوش می رسید و حتی روزنامه الصباح ارگان رسمی دولتی عراق اخیرا نوشته بود که تصمیم مشهدانی به کناره‌گیری از ریاست پارلمان جدی است.
مشهدانی سرانجام دیروز در نشست فوق العاده پارلمان عراق که ساعت شش بعد از ظهر دیروز برگزار شد طی سخنانی کناره‌گیری خود را از سمت ریاست مجمع ملی عراق اعلام کرد.
وی گفت: به خاطر منافع عمومی از سمت خود کناره‌گیری می‌کنم. در جلسه امروز پارلمان عراق که شاهد استعفای المشهدانی بود، 223 نماینده پارلمان حضور داشتند.
کناره‌گیری وی درپی بحث و مشاجره صورت گرفته در جلسه چهارشنبه گذشته پارلمان صورت گرفت.
محمود المشهدانی هفته گذشته پس از بحث و مشاجرات لفظی نمایندگان درباره قانون خروج نیروهای خارجی از عراق که به تصویب دولت و پارلمان این کشور رسیده‌است و نیز موضوع "منتظر الزیدی" خبرنگار دستگیرشده عراقی تهدید به استعفا کرده ‌بود.
در پی درخواست اعضای فراکسیون جریان صدر در پارلمان، برای آزادی الزیدی که با پرتاب کفش به سوی "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا اعتراض خود را به سیاست‌های جنگ‌طلبانه این کشور اعلام کرد، پارلمان عراق چهارشنبه گذشته به بی‌نظمی کشیده شد.
"ویسام الزوبیدی" مشاور معاون رئیس پارلمان عراق در این زمینه گفت: نمایندگان طرفدار مقتدی صدر با ایجاد وقفه در جلسه‌ رسمی پارلمان خواستار رسیدگی به پرونده الزیدی و مورد ضرب و جرح قرار گرفتن وی پس از دستگیریش شدند، اما دیگر نمایندگان با مخالفت با این درخواست اعلام کردند که این پرونده به دادگاه مربوط می‌شود.
المشهدانی رئیس پارلمان عراق در پی این اعتراض اعلام کرد: ریاست چنین مجلسی هیچ افتخاری برای من ندارد و من استعفای خود را اعلام خواهم کرد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات