تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۷:۴۷  ، 
کد خبر : ۷۹۴۷۲
صفارهرندی در گفت‌وگو با روزنامه الوسط:

آمریکا اشتباهات بزرگی در خاورمیانه مرتکب شد

مقدمه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آمریکا اشتباهات بزرگی در خاورمیانه مرتکب شد که ما آن را از قبل پیش‌بینی کرده بودیم، لذا این کشور باید «در افکار و نگاه خود» تجدیدنظر کند. به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه الوسط در شماره روز چهارشنبه 25 دی‌ماه خود مصاحبه اختصاصی سردبیر روزنامه الوسط و خانم ریم خلیفه خبرنگار روزنامه را با محمدحسین صفار هرندی فرستاده ویژه رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صفحه اول خود به چاپ رساند که متن کامل این مصاحبه از نظر خوانندگان می‌گذرد.

*س: هدف دیدار شما از ابوظبی و بحرین چیست؟
**با توجه به شرایط جاری و اوضاع فاجعه آمیزی که فلسطین و نوار غزه شاهد آن می‌باشد، جناب آقای احمدی نژاد ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران اینجانب را به عنوان فرستاده ویژه جهت ملاقات با والاحضرت ملک حمد بن عیسى آل خلیفه و تقدیم یک پیام کتبی به ایشان مکلف کرد، دو روز پیش نیز در ابوظبی با رئیس امارات متحده عربی ملاقاتی داشتیم و پیام مشابهی را در رابطه با دیدگاه جناب آقای احمدی نژاد پیرامون نقشی که سران کشورهای اسلامی می‌توانند برای تغییر اوضاع مردم فلسطین که با حملات نیروهای رژیم اشغالگر صهیونیستی مواجه می‌باشند، ایفا کنند و نیز‌ چگونگی رویاروئی با بحران در حال و آینده، را به ایشان تسلیم کردم.
روز گذشته نیز با خانم شیخه می بنت محمد آل خلیفه وزیر فرهنگ و اطلاع رسانی ملاقات کرده و گفتگوهای خوبی را پیرامون راه‌های تقویت روابط فرهنگی بین دو کشور و دو ملت برادر با یکدیگر انجام دادیم.
*س: پادشاه بحرین به برگزاری اجلاس فوق العاده سران اسلامی – عربی دعوت کردند، آیا پیام شما متضمن حمایت از دعوت پادشاه برای برگزاری این اجلاس بود؟
** مسئولان جمهوری اسلامی ایران از آغاز این بحران و فاجعه بزرگی که در غزه شاهد آن هستیم، مواضع قاطع خود را نسبت به مسئله فلسطین به ویژه تحولات اخیر در غزه، اعلام کردند و آراء و نظرات اعلام شده از سوی جمهوری اسلامی ایران با پیشنهاد برگزاری اجلاس فوق العاده از سوی پادشاه بحرین جهت بررسی این مسئله کاملاً مطابق بوده است.
جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌کند که هیچ فرصتی را نباید از دست داد، ما باید از فرصتها برای برگزاری اجلاس‌هایی در سطح سران کشورهای عربی و اسلامی بهره‌برداری کنیم تا بتوانیم از مسئله فلسطین حمایت کنیم و این کمترین کاری است که می‌توانیم در حق آنان انجام دهیم.
*س: آیا ایران از گام‌های دیپلماتیک اتخاذ شده از سوی ترکیه برای فعال کردن تلاش‌ها در خصوص غزه حمایت می کند؟ .. چنانچه ملاحظه می‌شود ایران برای حمایت از ملت فلسطین بر بعد مردمی تکیه کرده و در جهت دیپلماتیک تلاش نکرده مگر طی مدت اخیر، ‌به نظر شما علت این اتفاق چیست؟
**ما از کلیه فعالیت‌های سیاسی و بین‌المللی که به پایان دادن حملات وحشیانه علیه غزه و نیز تامین کامل منافع ملت فلسطین منجر شود، حمایت می‌کنیم، این اقدامات از سوی هر طرفی که باشد در صورتی که نتیجه دهد و به جلوگیری از حملات ددمنشانه و وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین، لغو محاصره مردم غزه و ارائه کمک و حمایت بویژه در رابطه با درمان مجروحان، ارائه دارو و مواد غذائی منجر شود، ما از آن حمایت می‌کنیم، ولی اقدامات به عمل آمده باید در این چارچوب بطور عملی و جدی و در جهت تامین منافع ملت فلسطین باشد.
من از این گفته که جمهوری اسلامی ایران تنها در مدت اخیر شروع به تلاش‌های دیپلماتیک کرده تعجب می‌کنم، این گفته صحت ندارد زیرا رئیس جمهوری اسلامی ایران از همان روزهای اول با انجام تماسهای گسترده با بسیاری از کشورها در سطح جهان، تحرکات انبوهی را آغاز کرد و برای حمایت از مسئله فلسطین فرستادگانی را به کشورهای متعدد اعزام کرد، اقدام آقای هوگو چاوز رئیس جمهور ونزوئلا به اخراج سفیر اسرائیل بعد از یک روز از استقبال فرستاده رئیس جمهور و از آثار این تحرک دیپلماتیک ایران بوده که برای همبستگی با ملت فلسطین و در اعتراض به جنگ اسرائیل علیه نوار غزه صورت گرفت.
سهم من در این تلاشها و تحرکات دیپلماتیک این بوده که از دو کشور برادر یعنی بحرین و امارات دیدار و با سران آنان رایزنی نمایم، متأسفانه زمانی که شروع به فعالیت برای حمایت از مسئله فلسطین کردیم، سکوت بسیاری از کشورها را به ویژه در منطقه، ملاحظه نمودیم ما شاهد تحرکی در جهت ایستادگی در کنار ملت فلسطین نبودیم بلکه دیدیم بعضی‌ها در انتظار آنند که حملات اسرائیل مسئله فلسطین و نوار غزه را از بین ببرد، از اینرو بعضی‌ها بر خلاف آنچه اتفاق افتاد پیش‌بینی می‌کردند. شورای امنیت سازمان ملل نیز در این راستا حرکت نکرد و متأسفانه نشست‌ها به تعویق افتاد و در جهت جلوگیری از حملات وحشیانه اسرائیل اقدامی صورت نگرفت. جمهوری اسلامی ایران در ابعاد و سطوح مختلفی شروع به کار کرد، از کشورهای مختلفی از جمله آمریکا و اتحادیه اروپا و آنهائی که دارای روابط قوی با رژیم صهیونیستی هستند خواستار تحرک برای مهار آن شدند،‌ تحرک ما از آ‌غاز بحران بوده و به همان منوال تاکنون ادامه دارد.
باید اضافه کنم که اولین عکس العمل ایران در سطح رسمی پیامی بود از سوی رهبر معظم جمهوری اسلامی حضرت آیت الله خامنه‌ای که برای یک روز در ایران اعلام عزای عمومی کرد و به تمامی کشورهای جهان پیام فرستاد و از نیروهای مقاومت در نوار غزه خواست تا ایستادگی کنند و بر ایستادگی و جانبداری ایران با ملت فلسطین تاکید کرد.
*س: فرمودید که رئیس جمهور ایران، فرستادگانی را برای کشورهای مختلف جهانی و نیز کشورهای عربی اعزام نموده است، چرا تاکنون فرستاده‌ای را به قاهره برای باز کردن گذرگاه رفح اعزام نکرده است؟
** برای ما در ایران هیچ مانعی از اعزام فرستادگانی به هر پایتختی به استثنای رژیم صهیونیستی وجود ندارد، مبادله هیات‌ها ابتدا باید با توافق دو دولت انجام گیرد، ما معتقدیم که شرایط باید فراهم باشد و کشورهایی که فرستاده برای آنها اعزام می‌کنیم باید آمادگی همکاری را از خود نشان دهند، ایران پیامی را در رابطه با حملات اسرائیل به نوار غزه به مصر تسلیم کرد، ما آمادگی خود را برای درمان مجروحان از طریق فراهم سازی زمینه ایجاد یک واحد بیمارستانی در نزدیکی غزه اعلام کردیم، ولی متأسفانه ملاحظه کردیم که دولت مصر برای تغییر شرایطی که ملت فلسطین از آغاز حملات صهیونیستی در آن بسر می‌برد، همکاری نمی‌کند. ما ارسال مواد غذائی و داروئی از طریق هواپیما برای ملت فلسطین را آغازکردیم ولی با تأسف شدید این کمک‌ها به نوار غزه نرسید، حتى از رسیدن لوازم پزشکی به دست نیازمندان به آن در نواز غزه جلوگیری به عمل آمد، ما انتظار این سکوت و ممانعت را از مصر نداشتیم و از سوی دیگر مسئولان اسرائیلی«رژیم صهیونیستی» قبل از اقدام به حمله وحشیانه علیه نوارغزه در قاهره بودند و این مسئله سئوال برانگیز و مورد انتقاد می‌باشد.
*س: باراک اوباما رئیس جمهور منتخب آمریکا در 20 ژانویه جاری کاخ سفید را تحویل خواهد گرفت، بعضی از اظهارات وی نشان می‌دهد که دارای رویکردی متفاوت نسبت به ایران می‌باشد، آیا شما نسبت به روابطی بهتر با آمریکا خوش بین هستید؟
**ما از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران در سال 1979، نسبت به هیچ یک از دولت‌های متوالی آمریکا خوش بینی نبوده‌ایم، زیرا آنها مدیریت کشور بدست مردم ایران را قبول ندارند و تاکنون نتوانسته‌اند مفهومی را که جمهوری اسلامی ایران بر آن مبتنی است درک کنند، زیرا نمی‌خواهند هیچ ملتی به طور مستقل زندگی کند و روی پای خود بایستد.
در رابطه با باراک اوباما رئیس جمهور منتخب، آقای احمدی نژاد ریاست جمهوری پیامی را به مناسبت انتخاب وی در نوامبر گذشته فرستاد و طی آن پیروزی وی را تبریک گفت، آقای احمدی نژاد یک فرصت بسیار تاریخی به رئیس جمهور منتخب جهت حل بحران روابط نامناسب بین دو کشور که در طول سه دهه گذشته ادامه داشته، دادند و ما در انتظار پاسخ به آن هستیم. آمریکا اشتباهات بزرگی را در خاورمیانه مرتکب شد که ما آن را پیش‌بینی می‌کردیم، ما از آنها خواستیم تا نظر و دیدگاه استعماری، سلطه گرایانه و مستکبرانه خود را نسبت به ما تغییر دهند، آنها باید «در افکار ونگاه خود » تجدیدنظر کرده و به ملت‌های منطقه اجازه تعیین سرنوشت خود را به دست خودشان بدهند و اینکه روابط فیما بین خود را بدون دخالت انتخاب کنند، بهترین کمکی که می‌توانیم به آنها بکنیم ادامه نصیحت به آنهاست مبنی بر ضرورت تجدید نظر در سیاست نادرست خود.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات