تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۸:۰۳  ، 
کد خبر : ۸۱۴۰۰

فلسطین در منگنه


خیلی ها می پرسند اگر مرزهای فلسطین تحت اشغال رژیم اسراییل است پس کمک های اختصاص یافته توسط کشورهای اسلامی به فلسطین چگونه به دست آنها خواهد رسید؟
این پرسش به ویژه هنگامی که درمیان اهالی رسانه و افکار عمومی قوت می گیرد که ایران اسلامی نیز در چارچوب کمک های انساندوستانه دیگر کشورهای جهان اسلام، مبلغ 50 میلیون دلار به دولت فلسطینی به عنوان کمک اختصاص داد.
اما این پرسش هنوز نیز مطرح است «آیا این کمک و کمک دیگر کشورهای اسلامی نظیر عربستان، قطر و... و حتی کشورهای اروپایی نظیر روسیه و نروژ به دست فلسطینیان رسیده است؟
پاسخ به این پرسش با توجه به اخبار ناگوار در مورد بروز فاجعه گرسنگی در فلسطین روشن است، کمک ها به دست فلسطینی ها نرسیده است؟
پرسش دیگری مطرح می شود: پس مشکل کار کجاست؟
برای پاسخ به این پرسش ساده باید به نکاتی خارج از اراده جهان اسلام و ملاحظات برخی کشورهای همجوار فلسطین توجه نمود.
1- مصر و اردن
2- غرب به رهبری آمریکا
شنیده ها حاکیست دولت قاهره حاضر نیست کمک های جمع آوری شده ازسوی کشورهای اسلامی برای فلسطینی ها را بپذیرد و آن را ازطریق تنها گذرگاه ارتباطی بین فلسطینی ها با دنیای خارج (گذرگاه رفح) به دولت خودگردان فلسطین تحویل دهد.
در توجیه این اقدام قاهره، گفته می شود که آمریکا، رژیم صهیونیستی و اروپا که اخیرا درمقابله با کمک های جهان اسلام به فلسطینی ها با طرح جدیدی موسوم به تأسیس صندوقی تحت نظارت بانک جهانی وارد گود شده اند، دولتمردان مصری را تحت فشار قرار داده اند.
این فشارها باعث شده است که دولت قاهره از پذیرفتن کمک های جهان اسلام برای انتقال به خاک فلسطین خودداری کند.
اما، آیا این همه می تواند دلایل چنین اقدامی توسط دولت مصر باشد؟ به نظر چنین نمی رسد که دولتی همچون مصر که طی یک دهه گذشته همواره سعی در یافتن نقش گمشده خود (رهبری جهان عرب) بوده به چنین رفتاری مبادرت کند.
جدا از فشارهای غرب، دولت قاهره نمی پذیرد که کمک های جهان اسلام از کانال این کشور به دولت منتخب فلسطین برسد. زیرا دولتی که هم اینک در فلسطین براساس انتخاباتی دموکراتیک تشکیلات خودگردان فلسطین را دراختیار خود دارد اسلامگر است و از نظر ایدئولوژیک با دولتی که هم اینک در قاهره حکومت می کند تضاد دارد. موفقیت چنین دولتی درفلسطین از دید دولت قاهره در ابتدا ممکن است به تقویت گروه های اسلامگرا نظیر اخوان المسلمین و... درمصر کمک کند و ثانیا افکارعمومی مصر را متوجه نحوه انتخابات دموکراتیک در فلسطین نماید. انتخاباتی که به رغم همه حمایت ها از یک جناح خاص(فتح)، درنهایت برنامه های جنبش اسلامی حماس مورد توجه فلسطینی ها قرار گرفت. در چنین شرایطی هم دولت قاهره و هم غرب به رهبری آمریکا می توانند یک انگیزه مشترکی در شکست دولت فلسطینی داشته باشند و مخالف تزریق کمک های مالی جهان اسلام به فلسطینی ها و خروج دولت کنونی فلسطین از بن بست اقتصادی باشند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات