تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۲:۵۲  ، 
کد خبر : ۸۱۹۷۰

تهدیدات بى‌ثمر کاخ سفید


مهدى مروتی
“اوومورالس” رئیس جمهور بولیوى در اظهارات اخیر خود از تلاش مقامات آمریکایى براى ترور وى پرده برداشت. مورالس در عین حال تاکید کرد که همچنان بر مواضع و اصول خود مبنى بر مبارزه با سیاست‌هاى کاخ سفید و همکارى با کشورهایى مانند کوبا و ونزوئلا پایبند است.
“ترور” و تهدیدهاى امنیتى یکى از ابزارهاى ثابت واشنگتن براى تهدید مخالفان خود در سر تا سر جهان محسوب مى‌شود. فیدل کاسترو رئیس جمهور کوبا در سال گذشته از 40 مورد توطئه کاخ سفید براى ترور خود پرده برداشت. “هوگوچاوز” رئیس جمهور ونزوئلا بارها از سوى مقامات آمریکایى به صورت غیرمستقیم مورد تهدید قرار گرفته است.
مبارزه با سیاست‌هاى استعمارگرایانه ایالات متحده آمریکا در آمریکاى لاتین پایه اى استوار و دیرینه دارد. افرادى مانند “ارنستو چه گوارا”، “سیمون بولیوار” و “ارتگا” هم اکنون میراث خود را به افرادى مانند “فیدل کاسترو”، “هوگوچاوز” “مورالس”، “پروال” و ... سپرده‌اند تا این افراد بتوانند با هدایت نسل جدید آمریکاى لاتین به سمت و سوى مبارزه با سیاست‌هاى آمریکاى شمالى از نفوذ اقتصادی، سیاسى و فرهنگى صاحبان استعمار کهن و وارثان لیبرالیسم نوین جلوگیرى کنند. در این راستا تلاش سران کوبا، ونزوئلا، بولیوی، هاییتى و شیلى قابل تحسین است.
سوسیالیست‌هاى مخالف کاخ سفید هم اکنون در آمریکاى جنوبى به یک جریان غالب تبدیل شده‌اند و همین امر موجبات وحشت واشنگتن را فراهم ساخته است. ترسیم قراردادهاى نفتى در قالب پیمان کارائیب و پیمان‌هاى مشابه به هیچ عنوان از سوى مقامات کاخ سفید قابل تحمل نیست چاوز کاسترو و مورالس سعى دارند با ترسیم پیمان‌هاى تجارى در داخل آمریکاى لاتین از نفوذ کارتل‌ها و تراست‌هاى وابسته به واشنگتن در منطقه مذکور جلوگیرى کنند و البته در این راه تاکنون بسیار موفق و استوار عمل کرده‌اند.
شرکت “لورابوش” همسر رئیس جمهور آمریکا در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید کاستاریکا نشان دهنده عمق فاجعه‌اى است که آمریکا با آن دست و پنجه نرم مى‌کند. باتوجه به محدود بودن وزن کاستاریکا در معادلات سیاسی، اقتصادى آمریکاى لاتین حضور مستقیم همسر بوش در مراسم تحلیف رئیس جمهور این کشور در حقیقت پیام عزلت واشنگتن از رخدادها و وقایع جارى در آمریکاى لاتین به حساب مى‌آید.
حدود یک ماه قبل هوگوچاوز و فیدل کاسترو تصمیم گرفتند با خرید سویاى بولیوی، لاپاز را در راستاى حیات اقتصادى خود مورد حمایت قرار دهند. مورالس نیز در پاسخ به حمایت روساى جمهور کوبا و ونزوئلا بر ادامه راه حمایت مقابله با سیاست‌هاى ایالات متحده آمریکا در آمریکاى لاتین تاکید کرده است.
در نهایت این که هم‌گرایى صورت گرفته در آمریکاى لاتین علیه اقدامات جمهورى‌خواهان کاخ سفید ریشه‌اى دیرینه دارد. ریشه‌اى در تاریخ پررنج مردم این سرزمین. ریشه‌ در جان سپردن برده‌هاى این منطقه در مزارع و کشتزارهاى سفیدپوستان آمریکاى شمالى ...
در هر صورت امروزه چاوز، کاسترو، مورالس و دیگران با عزمى راسخ در برابر سیاست‌هاى کاخ سفید در آمریکاى لاتین ایستاده‌اند. عزمى که با تهدیدهاى واشنگتن از بین نخواهد رفت.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات