در پى افزایش تنش ها در افغانستان و ادامه ناامنى در این کشور روزنامه الوطن چاپ عربستان اعلام کرد که احتمالاً حامد کرزى رئیس جمهور کنونى افغانستان استعفا خواهد داد و زلماى خلیل زاد جاى او را خواهد گرفت. براساس گزارش این روزنامه به نقل از رادیو صداى آلمان، آمریکا و اتحادیه اروپا نسبت به توانایى حامد کرزى با توجه به شکست او در برقرارى امنیت و ثبات و در افغانستان اعتماد ندارند. براساس این تحلیل کرزى نتوانسته در کمک گرفتن از جنگ سالاران براى کنترل اوضاع موفق عمل کند. «زلماى خلیل زاد» سفیر آمریکا در عراق که افغانى الاصل و تبعه آمریکا است، در صورت استعفاى کرزى از پستش به عنوان یک نامزد مستقل خود را نامزد انتخابات آتى ریاست جمهورى افغانستان خواهد کرد. بدین ترتیب و براساس این گزارش در صورت ادامه ناآرامى ها در افغانستان استعفاى کرزى بسیار محتمل خواهد بود. براساس قانون جدید افغانستان کسانى که اصلیت افغانى و تابعیت خارجى دارند، مى توانند در انتخابات پارلمانى و ریاست جمهورى مشارکت کنند.
کرزى روز گذشته در گفت وگو با رادیو بى بى سى بر ادامه درگیرى ها و افزایش دامنه آنها در افغانستان صحه گذاشت. رئیس جمهور افغانستان هشدار داد که اگر اردوگاه هاى آموزشى تروریست ها در خارج از مرزهاى افغانستان تعطیل نشود و حمایت مالى از تروریست ها متوقف نشود، ناامنى هاى افغانستان به تمام منطقه سرایت خواهد کرد.
کرزى در مصاحبه خود به محل این اردوگاه ها و یا نام تامین کننده مالى آنها اشاره اى نکرد.
کرزى گفت که دولت او در عین حال که سعى دارد طالبان را تحت کنترل داشته باشد، با پاکستان نیز در حال مذاکره است. وى گفت افرادى که در بخش پاکستانى مرز دو کشور عامل کشتار ها هستند، باید مجازات شوند.
حامد کرزى در ادامه این مصاحبه گفت که وى شخصاً با نیروهاى مسلح طالبان نیز در تماس است. تحلیلگران مى گویند به نظر مى رسد که نیروهاى طالبان در حال حاضر در تهاجم نیروهاى چندملیتى تحت رهبرى آمریکا به جنوب و شرق افغانستان، متحمل تلفات قابل توجهى شده اند.
در همین حال دو سرباز دیگر انگلیسى در اثر انفجار یک نارنجک در جنوب افغانستان کشته شدند. این دو سرباز همراه با مترجم خود در حال دفاع از ساختمان هاى دولت در منطقه «سنگین» ولایت هلمند بودند که هدف حمله قرار گرفتند. این منطقه طى سه شب گذشته تحت حملات نیروهاى طالبان بوده است. ظرف سه هفته گذشته، پنج تن از سربازان انگلیسى در این منطقه کشته شده اند. شمار نیروهاى انگلیسى در افغانستان به پنج هزار تن مى رسد که سه هزار و 500 تن آنها در جنوب مستقر هستند.
روز شنبه نیز دست کم ده تن در اثر حمله راکتى شبه نظامیان طالبان به یک پایگاه نیروهاى ائتلاف در ولایت قندهار افغانستان زخمى شدند.