تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۸۷ - ۰۸:۵۸  ، 
کد خبر : ۸۲۳۳۱

چپ‌میانه قدرت را در ایتالیا به دست آورد


گروه سیاسی خارجی:دیروز پس از پایان شمارش آرای انتخابات پارلمانی ایتالیا مشخص شد که جناح چپ میانه به رهبری رومانو پرودی بر جناح راست میانه به رهبری سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر کنونی ایتالیا پیروز شده و مسئولیت تشکیل دولت جدید را بر عهده خواهد گرفت.
براساس گزارش‌های رسیده در انتخابات مجلس ملی جناح چپ میانه با کسب 341کرسی اکثریت کرسی ها را بدست آورده است. تعداد کرسی های جناح راست میانه نیز در انتخابات این مجلس 277کرسی اعلام شده است. همچنین جناح چپ میانه با کسب 158کرسی اکثریت کرسی های مجلس سنا را به خود اختصاص داده است.
جناح راست میانه نیز 156کرسی مجلس سنا را بدست آورده است.
7 سناتور مادام العمر نیز از بین شخصیت‌های برجسته توسط رئیس کشور ایتالیا انتخاب می‌شوند.
رومانو پرودی رهبر جناح «اتحاد چپ گرای میانه ایتالیا» بدنبال پیروزی درانتخابات پارلمانی دراین کشور گفت : از نظر قانونی می توان پنج سال حکومت کرد و من می خواهم پنج سال با آرامش زمامداری کنم.
روزنامه «کوریره دلاسرا» دیروز به نقل از وی نوشت : ما بااختلاف کمی نسبت به جناح راست پیروز شدیم و حال باید حکومت را آغازکنیم ، ما در مجلس سنا نیز اکثریت را بدست آوردیم .
وی افزود: با این نتیجه بدست آمده می توان با آرامش خاطر حکومت کرد،البته نیاز به همکاری نیز هست.
من قصد دارم تا باآرامش برای همه ایتالیایی ها و نه فقط بخشی ازآنان، زمامداری کنم.
پرودی گفت : ما پیروز شدیم ، همانطور که در تمام دموکراسی های مدرن وعادی اتفاق می افتد و درانتخابات با اختلاف اندکی پیروزی به دست می آید. رهبر جناح چپ همچنین اظهار داشت : منتظر تماس تلفنی برلوسکونی هستم زیرا در دموکراسی مدرن به این صورت برخورد می‌شود.
از سویی نیز جناح راست گرای میانه که درانتخابات شکست خورده است ،بطور یکصدا علیه نتیجه اعلام شده اعتراض کرده است .این جناح در اعتراض خود خواستار بازرسی مجدد شمارش آرا و نتایج آن شده است.
«پائولو بونایوتی» سخنگوی برلوسکونی از نیم میلیون رای باطل شده خبرداد و گفت : شرایط هنوز بسیار پیچیده است و این حتی درباره پیروزی چپ گرایان در مجلس نمایندگان نیز صدق می‌کند.
«خانه آزادی» (جناح راست گرایان ) دراطلاعیه ای اعلام کرد: در مجلس نمایندگان هیچکدام از جناح ها از مرز 50درصد عبور نکرد و اختلاف کمتراز 25هزار رای است و یک اختلاف این چنین پایینی نیاز به بازبینی مجدد شمارش آرا دارد.
چپ گرایان نیز بلافاصله درپاسخ اظهارداشتند: وقتی یکی شکست می خورد باید یک دلیل خوب برای تسلی خود پیدا کند. شکست دردآور است و خانه آزادی حتی نمی خواهد نتیجه رای میلیون ها ایتالیایی را بپذیرد.
کارلو آدزلیو چمپی رییس جمهور ایتالیا هم در اظهاراتی از حضور گسترده مردم ایتالیا در انتخابات سیاسی این کشور، ابراز رضایت کرد.
روزنامه ایتالیایی «لاستمپا» در شماره دیروز خود نوشت : چمپی ضمن ابراز رضایت از شرکت گسترده مردم ( 6/ 83درصد ) درانتخابات پارلمانی این کشور از فضای بوجود آمده درباره شمارش آرا و توازن بی ثبات پارلمان جدید و اینکه گفته می شود چهره کشور به دو نیم شده ، ابراز نگرانی کرد.
«جان فرانکو فینی» معاون نخست وزیر و وزیر خارجه ایتالیا و رهبر حزب ائتلاف ملی نیز بعد از اعلام نتایج انتخابات اظهار داشت :من به معجزه عقیده دارم .
واکنش آمریکا و اروپا
روزنامه ایتالیایی «لارپوبلیکا» در شماره دیروز خود به نقل از «کرت دی والکر» مشاور وزیر خارجه آمریکا نوشت : آمریکا باهر دولتی که درانتخابات ایتالیا پیروز شود، همکاری خواهد کرد.
این روزنامه افزود: برلوسکونی نخست وزیر ایتالیا دراین سالها نه فقط یک متحد با وفای آمریکا بود ، بلکه اغلب ستون پنجم واشنگتن در اتحادیه اروپا محسوب می شد و وقتی که یک پایگاه اینترنتی با درج عکس نخست وزیر ایتالیا بالای آن نوشت درخطر قرار دارد، این مساله باعث یأس و عصبانیت بوش شد.بوش هیچ اظهار نظر رسمی نکرد و حتی واکنش مقامات آمریکایی نیز بسیاراحتیاط آمیز و سیاسی بود.
مشاور وزیر خارجه آمریکا از حضور گسترده مردم ایتالیا در انتخابات (که بیشتر از تمام رای گیری ها درآمریکا محسوب می شود) ابراز رضایت کردو گفت : روابط ما باایتالیا آنقدر محکم و با ثبات است که دلیلی برای تغییرآن وجود ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اظهار داشت : ما با هر کسی که نخست وزیر آینده ایتالیا باشد بخوبی کار خواهیم کرد، ایتالیا کشوری دوست ومتحد است.
همچنین اعلام شده که اتحادیه اروپا پرودی را بر برلوسکنی ترجیح می دهد اما به علت عملکرد بد وی در طول ریاستش بر کمیسون اروپا انتقادهایی بر وی دارد.
درست است که برلوسکونی در طول نخست وزیری اش خطاهای متعددی را مرتکب شد و اقدامات ناسنجیده ای انجام داد اما پرودی نیز نتوانست به امید هایی که در طول ریاستش بر کمیسیون اتحادیه اروپا بسته شده بود، جامه عمل بپوشاند.
یک دیپلمات فرانسوی در این باره گفت: «عملکرد پرودی در طول ریاستش بر کمیسیون اروپا در سال 1999مخرب عملکرد نخست وزیری برلوسکونی نیز بر کشورش فاجعه آمیز بوده است.»
این دیپلمات افزود: با این حال این واقعیت را نباید نادیده گرفت که علی رغم عملکرد بد پرودی در سمت ریاست بازویی اجرایی اتحادیه اروپا، وی از اعتبارها و مزایایی برخوردار است که برلوسکونی از آنها محروم است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات