تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۸۷ - ۰۸:۲۹  ، 
کد خبر : ۸۳۱۴۶
یک موسسه غربی:

ایران به یک قدرت منطقه‌ای جدید تبدیل شده است


برخی تحلیلگران با بیان اینکه تهران و پکن به روابط استراتژیک محکمی نیاز دارند اعتراف می کنند که ایران به یک قدرت منطقه ای تبدیل شده و موضوع هسته ای عاملی است که مردم ایران را متحد می‌کند. موسسه مطالعاتی غربی در تحلیلی نوشت: تصمیم چین برای اعزام هزار نیرو به جنوب لبنان با ماموریت یونیفل تازه ترین نمونه مشارکت رو به افزایش پکن در خاورمیانه است . اهمیت کلی خاورمیانه برای ژئواستراتژی چین در حال افزایش است . چین در جستجوی همپیمانان جدید منطقه‌ای است زیرا می خواهد اهداف استراتژیکی را دنبال کند اهدافی همچون دسترسی پرسود به ذخایر نفت خام یافتن بازارهای جدید برای تولیدات و فناوری خود و رقابت با برتری آمریکا در عرصه ای که بخش اصولی سیستم بین المللی است . به نظر می رسد که ایران بهترین همپیمان برای چنین دیدگاهی است بنابراین رابطه استراتژیک بین دو کشورطی چند سال گذشته به شدت گسترش یافته است .
این موسسه اعتراف می کند : ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای جدید در حال ظهور است و یک نقش رهبری را در تعادل دیپلماتیک خاورمیانه ایفا می کند. بحران اخیر در لبنان نشان داد که تواناییهای ایران برای نفوذ بر فعالیتهای منطقه ای بیش از گذشته است . از سوی دیگر درزمانی که بازارهای انرژی جهان بر افزایش وابستگی قدرتهای صنعتی به بهای نفت تاکید می کنند تهران یک ابزار مهم فشار ژئوپلیتیک را به عنوان یک تولید کننده مهم نفت و کنترل کننده تنگه هرمز در اختیار دارد.
نویسنده اذعان می کند : با وجود تلاشهای سخت برای ایجاد ناهماهنگی سیاسی و اجتماعی داخلی موضوع هسته ای عاملی است که این ملت را متحد می کند جدایی سیاسی و اجتماعی را به حداقل می رساند و پروژه قدرت برون مرزی ایران را تقویت می‌کند

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات