تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۸۸ - ۱۲:۵۲  ، 
کد خبر : ۸۸۴۸۰
لس آنجلس تایمز:

سیاست خارجی آمریکا را ایپک ترسیم می‌کند


براساس نوشته‌های دو کارشناس آمریکایی، لابی صهیونیست ها در آمریکا، سیاست خارجی کاخ سفید در قبال سایر کشورها به خصوص کشورهای مسلمان را ترسیم می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه لس آنجلس تایمز در شماره امروز خود به نوشته های دوکارشناس آمریکایی در کتاب "بازبینی لندن" (London Review) که درباره تاثیر و نفوذ لابی صهیونیست ها در آمریکا معروف به ایپک یا کمیته امور عمومی آمریکا - اسرائیل نوشته شده پرداخت و اعلام کرد : تاثیر پذیری از توصیه های ایپک موجب ازبین رفتن منافع آمریکا در جهان شده است.

مطالب موجود در این کتاب توسط پروفسور "استفان والت" از اساتید اموربین الملل دانشگاه هاروارد و "جان میرشیمر" از اساتید دانشگاه شیکاگو نوشته شده و در آن اعلام شده است : این لابی می گوید بر اساس منافع آمریکا گام بر می دارد اما حقیقت ماجرا آن است که اقدامات این لابی کاملا بر اساس حفظ منافع اسرائیل در جهان انجام می شود و آمریکا به دلیل حمایت از منافع اسرائیل متحمل خسارت های سنگینی شده که از مهمترین این خسارت ها می توان به افزایش تنش ها میان آمریکا و کشورهای مسلمان اشاره کرد.

به اعتقاد این دو کارشناس، ایپک از گذشته در آمریکا حضور داشت و در سال های اخیر و بخصوص در دوره ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش شاهد آن هستیم که این لابی حضور خود در تمام نقاط اصلی و حیاتی آمریکا را افزایش داده است.

بر اساس نوشته های این دو کارشناس آمریکایی، اعضای ایپک در تمام دستگاه ها حضور دارند و علاوه بر آنکه جمعی از سیاستمداران و نومحافظه کاران آمریکایی در آن فعالیت می کنند، جمعی از روزنامه نگاران نیز از اعضای آن محسوب می شوند.

در بخشی از این نوشته ها، به ایران و مسئله هسته ای تهران اشاره شده که به اعتقاد نویسندگان این مطالب، دلیل اصلی مخالفت آمریکا با فعالیت هسته ای ایران، مخالفت صهیونیست ها با آن است و چون اسرائیل نمی تواند به هیچ وجه ایران هسته ای را تحمل کند در نتیجه آمریکا نیز با آن مخالف است.

نویسندگان این مطالب حتی پا را فراتر از این گذاشته و نوشته اند : حتی اگر ایران بمب هسته ای نیز در اختیار داشته باشد این مسئله منافع آمریکا را تهدید نمی کند اما چون اسرائیل به هیچ وجه نمی تواند با این مسئله کنار بیاید آمریکا در برابر فعالیت هسته ای ایران مقاومت می کند.

در همین رابطه امروز اعلام شد که درحدود یکصد فعال عضو کمیته امور عمومی آمریکا - اسرائیل موسوم به ایپک در ادامه تلاشهای خصمانه خود علیه تهران بر کنگره آمریکا برای تصویب لوایح ضد ایرانی بیشتر فشار می آورند.        

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات