تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۸۸ - ۰۹:۰۲  ، 
کد خبر : ۹۰۷۶۴

بیانیه اتحادیه اروپا در مورد ایران


وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در پایان نشست خود در لوکزامبورگ با صدور بیانیه‌ای ضمن تاکید بر راه‌حل دیپلماتیک برای حل پرونده هسته‌ای ایران، خواهان توقف فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران شدند.
وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا همچنین شرط از سرگیری مذاکره هسته‌ای با ایران را توقف تمامی فعالیت‌های هسته‌ای ایران اعلام کرده‌اند. این در حالی است که عمل نکردن اتحادیه اروپا به تعهداتشان در قبال ایران عامل اصلی بن‌بست مذاکرات بوده است. اروپاییها طی نزدیک به سه سال مذاکره با ایران در عمل نشان دادند که به دلیل همسویی با آمریکا، نه تنها هیچ تمایلی به اجرای تهداتشان در قبال ایران نداشتند، بلکه درصدد توقف دائمی فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران بوده‌اند.
علاوه بر این پایبند نبودن اتحادیه اروپا به اجرای تعهداتش در قبال ایران باعث سردی روابط فیمابین در تمامی عرصه‌ها شده است. اروپاییها در عمل نشان داده‌اند قادر به حل مسائل مهم نمی‌باشند و این مسائل باعث سلب اعتماد دولت و ملت ایران به اروپا شده است. ایران همکاری مستمر و گسترده‌ای با بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است.
بازرسان آژانس مذکور نیز همواره از همکاری مثبت ایران ابراز رضایت کرده‌اند. با این حال، جک استراو وزیر امور خارجه انگلیس از خودداری ایران از تن در دادن به خواستهای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سخن به میان آورده است. اما قادر به انکار حق ایران برای دستیابی به فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز نبوده است. وزیر امور خارجه انگلیس ادعا کرد اروپا از حق ایران در دستیابی به فن‌آوری هسته‌ای صلح‌آمیز حمایت می‌کند.
این در حالی است که اروپایی‌ها حتی به تعهداتشان در قبال ایران در چارچوب مقررات معاهده ان‌.پی‌.تی عمل نکرده بلکه در صدور تکنولوژی صلح‌آمیز هسته‌ای به ایران نیز محدودیت‌هایی را اعمال کردند. فیلیپ دوست بلازی وزیر امور خارجه فرانسه نیز برخلاف مقررات معاهده ان.پی.تی از ضرورت توقف فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران سخن به میان آورد.
اما دولت و ملت ایران همان طوری که رییس جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است از حق خود در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای نخواهد گذشت. اروپایی‌ها همواره و به طور یکجانبه از ضرورت اجرای تعهدات ایران در قبال آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سخن به میان می‌آورند اما در قبال پایبند نبودن به تعهداتشان در قبال ایران و همچنین عمل نکردن به معاهده ان.پی.تی سکوت اختیار می‌کنند. با این حال خاویر سولانا از احتمال اعمال تحریم‌های محدود علیه ایران سخن به میان آورد. این در حالی است که ایران طی 25 سال گذشته مورد شدیدترین و گسترده‌ترین تحریم‌ها از سوی آمریکا مواجه بوده است و اروپایی‌ها نیز در موارد بسیاری با سیاست تحریم آمریکا علیه ایران همسو بوده‌اند.
بنابراین حربه تحریم ابزار کارآمدی برای اعمال فشار بر ایران محسوب نمی‌شود و زیان تحریم نیز بیش از همه متوجه اروپایی‌ها خواهد بود. زیرا یکی از اهداف عمده آمریکا همواره این بوده است که در مناسبات و رایزنی‌های ایران و اروپا شکاف ایجاد نموده و اروپا را در حل مسائل مهم ناتوان نشان دهد. در جریان پرونده هسته‌ای ایران نیز ضعف و ناتوانی اروپا در قبال ایران باعث شد تا اروپا به مجری سیاست آمریکا در قبال ایران تبدیل شود.
بیانیه وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در مورد ایران نیز چیزی بیش از خواسته‌ها و اهداف آمریکا نمی‌باشد. همان طوری که رییس جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است قدرتهای استکباری تمامی امکانات خود را برای محروم کردن ملت‌های مستقل از حقوق مشروع خود به کار گرفته‌اند. اما دولت و ملت ایران راه پیشرفت و توسعه را به درستی انتخاب کرده است و سیاست تهدید و ارعاب قدرتهای غربی مانع از بازگشت ملت ایران از مسیر رشد و توسعه نخواهد شد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات