تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۰:۲۴  ، 
کد خبر : ۹۰۹۴۶

درباره مصاحبه رئیس‌جمهور


عبدالله کشاورز
مصاحبه تلویزیونی دکتر احمدی‌نژاد با شبکه دوم تلویزیون جمهوری اسلامی که نزدیک به دو ساعت به درازا کشید حائز نکاتی بود و از این رو توجه فراوانی را برانگیخت اما بعضی از نکات گفته و ناگفته:
1- تسلط رئیس‌جمهور بر مسایل اقتصادی کشور و آرامش ایشان در تحلیل شرایط اقتصادی کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار بود اینکه رئیس‌جمهور بدون نیاز به مراجعه به دست نوشته آمار اقتصادی کشور را با دقت ریاضی بداند و در همان حال با تطبیق آمار نتایج روشنی به دست آورد و از قدرت انطباق آمار با سند چشم انداز و برنامه پنجساله توسعه اقتصادی کشور و نیز بودجه یک ساله کشور برخوردار باشد به مردم اطمینان می دهد که سکان کشور به دست تیمی است که می داند چه می کند و قرار است به کجا برسد.
2- دفاع روشن از سیاست های داخلی و خارجی دولت یکی دیگر از ابعاد مهم مصاحبه دکتر محمود احمدی‌نژاد بود. او بخصوص به شبهاتی که مخالفانش وارد کرده بودند با طمأنینه و استدلال پاسخ داد و مشخص کرد که برخلاف دیدگاه های تبلیغ شده، دولت نه بر مرکب احساس که بر بنیانهای کارشناسی تکیه دارد. سخنان او بخصوص در دفاع از سیاست های ایران در قبال آمریکا و نیز صهیونیسم از منطق روشن و متقنی برخوردار بود.
3- احمدی‌نژاد در این مصاحبه کسی را متهم نکرد و پاسخ بسیاری از سخنان گزنده را نداد. او بخصوص در عرصه اقتصادی می توانست به بعضی از کارکردهای تخریبی سالهای گذشته که آثار آن در این سالها و سالهای آینده ظاهر می شوند، اشاره کند و کمی از مسئولیت وضعیت کنونی شانه خالی کند ولی این کار را نکرد و در عین حال تلاش کرد تا روند عمومی کشور را آن گونه که هست تشریح نماید.
4- یکی از فرازهای مهم سخنان احمدی‌نژاد تبیین نسبت میان کاهش سهم نفت در بودجه و در عین حال افزایش درصد رشد سرمایه گذاری در کشور بخصوص در پروژه های کوچک بود. این همان معمایی بود که تاکنون حل نشده بود. احمدی‌نژاد بودجه کشور را از 194 هزار میلیارد تومان به 229 هزار میلیارد تومان در سال آینده رساند و این درحالی است که قیمت نفت را از 8/39 دلار در هر بشکه به 7/33 دلار رسانده است. با این وصف افزایش صادرات غیرنفتی و نیز درآمدهای مالیاتی و... اینک 47 درصد بودجه کشور را شامل می شوند که رقم کاملا مناسبی است.
5- بنا به آنچه در مصاحبه رئیس‌جمهور آمد در طول ده سال گذشته 3000 میلیارد تومان به بخش خصوصی واگذار شده است و دولت احمدی‌نژاد فقط در یک سال گذشته 15000 میلیارد تومان از سهم بخش دولتی به بخش خصوصی داده است. این پاسخ روشنی به اتهامات باندهایی است که روند دولت را در تعارض با سیاست های اصل 44 قانون اساسی تبلیغ می نمایند.
6- از نکات بسیار بااهمیت مصاحبه سه شنبه شب رئیس‌جمهور افشاگری ایشان درباره نسبت سیاست های دولت و موضوع فرار سرمایه بود. بنا به آماری که دولت بر مبنای داده های قابل اعتماد بانک مرکزی کشور ارائه داد علیرغم هیاهوی فراوان دشمنان و جو روانی ضد ایرانی که با سردمداری آمریکا و صهیونیسم به وجود آمده است در 9ماهه اول سال 85 سرمایه گذاری نسبت به همین مدت در سال قبل 91 درصد رشد داشته و امسال به 13 میلیارد دلار سرمایه گذاری داخلی و 8 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی رسیده است. دکتر احمدی‌نژاد در این مصاحبه از قراردادهای جدیدی با کشورها و بلوک های اقتصادی دنیا ـ علیرغم توصیه قطعنامه 1737 و پیگیری آمریکایی ها ـ خبر داد و به درستی مشخص شد که آمریکایی ها حتی در وارد کردن فشار اقتصادی به ایران با محدودیت های فراوانی مواجه خواهند بود. وقتی وی گفت امسال نسبت به سال قبل کار عمرانی در کشور به دو برابر رسیده است مشخص شد که جامعه ما از چه استحکام و ظرفیتی برخوردار است و چگونه می تواند هر تهدید دشمن خارجی را در خود هضم و بی اثر نماید.
7- اما در این مصاحبه، مصاحبه گران از مقوله فرهنگ سخن نگفتند و دکتر احمدی‌نژاد هم از مقوله فرهنگ سخنی نگفت. ادامه سکوت درباره عرصه فرهنگی کشور که مومنین را آزار می دهد، نوعی بدبینی در میان کسانی که توقع دارنددولت گزارش خود را که بیانگر تلاش برای اصلاح روند فرهنگی ـ اجتماعی جامعه است، ارائه دهد، قابل انتقاد جدی می‌باشد.
8- یکی از نکات مصاحبه سه‌شنبه شب رئیس‌جمهور با شبکه دوم سیما بحث راجع به مسکن و گرانی آن در ماه های اخیر بود که البته دکتر احمدی‌نژاد با توسل به بیلان گرانی های سالهای 1350 تا 1385، روند موجود را در ادامه روند گذشته ارزیابی کرد! این موضوعی است که مخاطب از رئیس‌جمهور نمی پذیرد و بدون تعارف سخنان و پاسخ های رئیس‌جمهور مخاطب را قانع نکرد. بالاخره نباید قیمت و نرخ افزایش مسکن را با بقیه اقلام مقایسه کرد و بعد بیلانی کلی داد که نرخ رشد قیمت ها در سال 85 فقط 15 درصد بوده است. مسکن اساس تشکیل زندگی مردم بخصوص در جامعه ای که نزدیک به 70 درصد آن را جوانان تشکیل می دهند می باشد دولت حتما باید برای آن فکر اساسی کند و از ساده سازی مشکل پرهیز نماید.
9- اما نکته آخر فواید سخن گفتن با مردم است. بدون شک آنان که دو ساعت وقت خود را برای شنیدن سخنان رئیس‌جمهور محترم صرف کردند عمدتا با رضایت از تلویزیون فاصله گرفتند و آرامش خاصی پیدا کردند و مطمئن شدند که دولت با جدیت درپی حل مشکل آنان است. این نعمت «سخن گفتن» نباید فراموش شود ای کاش وعده قبلی رئیس‌جمهور در گزارش سه ماه یک بار شرایط کشور و برنامه های دولت عملی شود. دولت نباید گمان کند آنچه از طریق سخنرانی های عمومی با مردم در میان می گذارد در ایجاد ارتباط منطقی با مردم کفایت می کند و نیازی به گزارش های کارشناسی نیست. دولت باید هم نقد شود و هم نقد کند بدون شک پاسخ نقدهای دولت از سوی دولتمردان هم حق مردم است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات