تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۸۸ - ۱۳:۰۴  ، 
کد خبر : ۹۱۳۲۳
رویکرد ائتلاف اصلاح‌طلبان در گفتگو با نجفی

تحریمی‌ها به پای صندوق بیایند

مهسا امرآبادی اشاره: برخی معتقدند حضور چند نفر از وزرا و مدیران کابینه های هاشمی و خاتمی در لیست انتخاباتی اصلاح طلبان موجب مقبولیت بیشتر این فهرست در سومین دوره انتخابات شوراها خواهد شد. افرادی که در دوران مسئولیت خویش کارایی خوبی از خود نشان داده و آنان را می توان دارای محبوبیت قابل توجهی در میان مردم دانست. دکتر محمد علی نجفی، وزیر آموزش و پرورش دولت هاشمی رفسنجانی و رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت خاتمی، یکی از همین افراد است که اکنون در لیست ائتلاف اصلاح طلبان پا به عرصه مبارزات انتخاباتی گذاشته و از او به عنوان رئیس پیشنهادی شورای شهر تهران در صورت پیروزی اصلاح طلبان نام برده می‌شود. نجفی در آستانه انتخابات شوراها از دیدگاه اصلاح طلبان در مورد انتخابات می‌گوید:

* برخی اخبار حکایت از حضور شما، آقای مسجد جامعی و هادی ساعی در لیست حامیان قالیباف دارد. آیا لیست اصلاح طلبان افراد مشترکی با لیست آقای قالیباف دارند؟
** من اطلاعی از این مورد ندارم در این لیست ارتباط نیز با من صحبتی نشده است البته بعید می دانم افراد مشترک بین این دو لیست وجود داشته باشد. حتی یک نفر هم بعید است که مشترک باشد.
* طیف حامیان احمدی نژاد، این نقد را به قالیباف وارد می کنند که سیستم عملکرد شهرداری همانند سیستم کارگزاران است. به زبان خودمان یعنی این که بیشتر به مسائل زیر ساختی و عمرانی توجه می کند و به مسائل مورد علاقه احمدی نژاد توجهی ندارد. روزنامه‌های اصولگرا نیز در راستای نقد قالیباف می گویند که شهردار، مورد تایید اصلاح طلبان است. آیا امکان دارد که اصلاح طلبان برای هموار کردن راه انتخابات با برخی از اصولگرایان میانه رو ائتلاف کنند؟
** ارزیابی عملکرد قالیباف به گونه دقیق اکنون غیر ممکن است. چون در عملکرد مجموعه شهرداری، شورای شهر نیز دخالت دارد و چون شورای شهر دوم بسیار بسته عمل می کند و ما از بسیاری مصوبات شورا اطلاع نداریم، نمی توانیم تشخیص بدهیم که اگر ضعفی در اداره امور شهر تهران وجود دارد، به تیم اجرایی شهرداری مربوط است و یا به تیم قانونگذار شورای شهر ارتباط دارد. یا مثلاً اگر قوت و عملکرد مثبتی وجود دارد به دلیل برنامه‌های ارائه شده از سوی شورای شهر است و یا از توانایی قالیباف بر آمده. بنابر این ارزیابی عملکرد میسر نیست اما به صورت کلی و اجمالی آقای قالیباف خوب کار کرده است و عملکرد قابل پذیرشی دارد که این عملکرد بر برنامه و عقلانیت متکی بوده است. به هر حال کسانی که افراد را به دلیل عملکرد عقلانی، نفی و طرد می کنند با این استدلال که اینان از وابستگان کارگزاران و اصلاح طلبان هستند، باعث خوشحالی ما می شوند چرا که اسم ما را مترادف با عقلانیت می‌دانند.
* با توجه به وقایع شورای شهر اول که اصلاح طلبان در آن بودند، و با توجه آرای اصلاح طلبان در دو انتخابات شورای شهر دوم و انتخابات ریاست جمهوری؛ فکر می کنید که مردم به پای صندوق های رای بیایند و به اصلاح طلبان رای بدهند؟
**به نظر من باید پتانسیل حضور مردم در انتخابات را ایجاد کرد. ما باید برای مردم توضیح دهیم که یاس و کناره گیری از انتخابات به هیچ عنوان به نفع خودشان، کشورشان و شهرشان نیست. بنابر این باید یک راه حل عاقلانه‌ای که به منافع مردم منتهی می شود در انتخابات کنیم. به نظر من تنها راه عاقلانه در این شرایط این است که مردم در انتخابات شرکت کنند و اجازه ندهند که عده‌ای خاص با رای اندک وارد شوراها شوند. اگر ما در قانع کردن مردم برای حضور در پای صندوق‌های راءی موفق شویم، قادر خواهیم بود با برنامه‌هایی که ارائه می دهیم راءی حداکثری به دست آوریم و شورای شهر را تبدیل به پایگاهی برای خدمت به مردم کنیم.
* تصور می‌کنید که ائتلاف کنونی اصلاح‌طلبان یک ائتلاف تاکتیکی است یا نوعی همگرایی فکری؟
** در کوران تجربیات سال‌های گذشته. اصلاح‌طلبان پختگی و دقت بسیاری در تحلیل مسائل پیدا کرده‌اند؛ یعنی هم کارگزاران و هم گروه‌های دوم خرداد، مراحلی از رشد و پختگی را طی کرده‌اند. در بسیاری از موارد تفکرات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی این گروه‌ها که حول محور اصلاح‌طلبی گرد هم جمع شده‌اند، بسیار نزدیک به هم است. امروز بر کل جریان اصلاح‌طلبی یک تعادل فکری در مورد اکثر مسائل حاکم شده است. به نظر من بر اساس یک خط مشی معتدل باید یک برنامه‌ای داشت و بر اساس آن برنامه باید حرکت کرد. من فکر می‌کنم ائتلافی که اکنون در بین اصلاح‌طلبان ایجاد شده، ائتلافی صرفا تاکتیکی نیست بلکه یک نوع هم‌گرایی فکری است که منجر به این ائتلاف شده است و باید امیدوار بود در حرکت‌های بعدی مثل انتخابات مجلس این همکاری و همیاری و همفکری در بین گروه‌های اصلاح‌طلب ادامه پیدا کند.
* شما در کابینه آقای هاشمی و هم در کابینه آقای خاتمی کار کرده‌اید. به نظر شما این دو شخصیت چه شباهت‌هایی با یکدیگر دارند و رویکرد این دو رئیس‌جمهور را چگونه می‌دانید؟
** یکی از شباهت‌ها، صداقت هر دو بود. من در این دو شخص یک صداقت خاصی برای خدمت به مردم دیدم که بارها در مراحل حساس تاریخ نیز خود را نشان می‌داد. یکی دیگر توجه به عنصر تخصص و عقل بود که هر دو کابینه به شدت از متخصصین و ایده‌پردازان و برنامه‌ریزان عقل‌گرا دفاع می‌کردند. هاشمی امکان حمایت و دفاع بیشتری داشت اما خاتمی به دلیل حملاتی که از بیرون به ایشان می‌شد، توانایی دفاع از همکاران خویش را نداشت. هر دو رئیس‌جمهور محور کار را تخصص و عقلانیت قرار داده بودند و از این جهت کاملا با یکدیگر شباهت داشتند. ویژگی دیگر هر دوی آن‌ها، دلسوزی برای اقشار فرودست جامعه بود. هم هاشمی و هم خاتمی در وجودشان این دلسوزی و همدردی را داشتند و هر دو از وضعیت معیشتی اقشار فرودست احساس نگرانی می‌کردند. اما متأسفانه هیچ کدام به اندازه کافی شعار ندادند تا مردم بدانند جهت اصلی برنامه‌شان بهبود وضعیت معیشت اقشار پایین جامعه است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات