تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۲:۴۵  ، 
کد خبر : ۹۲۱۴۰
محمد الهندی:

ما و حماس یکدیگر را در پیشبرد مسائل ملت فلسطین تکمیل می‌کنیم

محمد الهندی رهبر ارشد جنبش جهاد اسلامی فلسطین

* آقای محمد الهندی حماس در انتخابات فلسطین شرکت و پیروز شد اما جهاد اسلامی بر موضع خود در مورد تحریم ورود به ساختار اسلو و سازش پافشاری کرد، آیا با توجه به فشارهایی که بر حماس وارد می‌شود جنبش جهاد اکنون خود را در موضع قدرت بیشتری می‌یابد؟
** هدف جنبش جهاد اسلامی فلسطین زمانی که بر اصل عدم شرکت در انتخابات پارلمانی فلسطین تاکید کرد، حفظ اولویت‌های ملت فلسطین بود، زیرا اکنون اشغالگری در این سرزمین وجود دارد، کرانه باختری به طور کامل در اشغال اسرائیل است، نوار غزه نیز به طور غیر مستقیم تحت اشغال ارتش این رژیم است.
در مقابل سازمان فتح از این انتخابات برای انجام اصلاحات در ساختار سازمان آزدیبخش فلسطین استفاده کرد، زیرا برنده در این انتخابات در مجلس ملی فلسطین (عالی‌ترین ساختار قانونگذاری سازمان آزادیبخش فلسطین) هم عضو خواهد شد و یا به حد نصاب رسیدن اعضای این مجلس گام‌های بعدی اصلاحات در داخل آن در زیر سقف توافقنامه اسلو انجام خواهد گرفت.
از اینرو ما به شکل کلی بر موضع خود که این انتخابات در چارچوب روند سازش و توافقنامه اسلو بود پافشاری کردیم اما برادرانمان در حماس نقطه نظر دیگری داشتند و این اجتهاد و نظر آنهاست ولی به هر شکل ما و حماس یکدیگر را در پیشبرد مسائل ملت فلسطین تکمیل می‌کنیم.
* اما برخی جنبش جهاد اسلامی فلسطین را متهم می‌کنند که به دنبال ادامه خشونت و خشونت متقابل بین ملت فلسطین و رژیم صهیونیستی است. چه پاسخی برای این سخنان دارید؟
** ما از ملت خود دفاع می‌کنیم، ما از مقدسات و سرزمینمان دفاع می‌کنیم این رسالت ماست، ملت فلسطین و جنبش جهاد اسلامی اهمیتی به چنین اتهاماتی نمی‌دهد، دغدغه‌ ما در جنبش جهاد اسلامی این است که همچنان در صف اول و در سنگر مقدم در مبارزه و دفاع از مقدسات و ملتمان قرار بگیریم، تجاوزات اسرائیل که با تمامی وسایل و ابزارها انجام می‌پذیرد بر کسی پوشیده نیست.
ما نه هواپیما جنگنده در اختیار داریم و نه تانک اما از اراده‌ای قوی برخوردار هستیم، از اینرو ما پاسخ به هر تجاوز و جنایت صهیونیستی را وظیفه می‌دانیم و به آن می‌پردازیم، ما از زمان امضای توافقنامه‌ قاهره (بین گروه‌های فلسطینی برای آتش بس) شش عملیات شهادت طلبانه در داخل مناطق اشغالی سال 1948 انجام دادیم، اینجا بود که موفاز اعلام کرد هدف اصلی‌اش از بین بردن کامل جنبش جهاد اسلامی فلسطین است، ما با آگاهی کامل چنین تصمیمی را گرفتیم و خوب هم می‌دانیم که بها و تبعات این موضع و تصمیم را خواهیم داد. اما ان‌شاءالله این بها به نفع ملت فلسطین و در راستای تقویت آن باشد.
* شما یکی از شخصیت‌هایی هستید که در راس لیست ترور اسرائیل قرار دارد، زندگی روزمره خود را در داخل غزه چگونه می‌گذرانید؟
**همه می‌دانند که اسرائیل از فن‌آوری جاسوسی و نظامی بسیار پیشرفته‌ای برخوردار است، هواپیماهای شناسایی‌اش طی 24 ساعت بر فراز غزه در پرواز هستند، من تاکنون چند بار مورد سوء قصد قرار گرفتم دفتر و مرکز پژوهش‌هایی که من در غزه آنرا اداره می‌کنم مورد حمله موشکی قرار گرفت اما خداوند باری تعالی حافظ جان مومنان است و من از این سوء قصدها جان اسلم به در بردم. در اینجا باید بگویم که تمامی ملت فلسطین در معرض ترور و کشتار قرار دارد، این سرنوشت ماست، این خداوند است که سرنوشت ما و دشمنانمان را رقم می‌زند پس بهتر است که انسان به وظیفه خود عمل کرده و راضی به رضای خدا باشد.
*در میان فشارهای اسرائیلی و بین‌المللی جنبش حماس طرح اعلام آتش بس 10 ساله را با اسرائیل مطرح و اعلام کرد پس از آن نیز طی یک رفراندوم مساله و سرنوشت بقیه مناطق اشغالی فلسطین را مشخص می‌کند، آیا در صورت توافق بقیه گروه‌های فلسطینی با این طرح جنبش جهاد اسلامی هم و آنرا خواهد پذیرفت؟
**ما فکر می‌کنیم که مجال و زمینه‌ای برای اعلام آتش بس وجود ندارد، در حالیکه تجاوزات علیه ملت فلسطین همچنان ادامه دارد چه جایی برای اعلام آتش بس است؟ اکنون مقاومت و مبارزه در راس اولویت‌های ما قرار دارد.
دیگر نیازی نیست که بار دیگر اسرائیل را تجربه کنیم، اسرائیل نیازی به امتحان کردن دوباره ندارد، تشکیلات خودگردان از سال 1994 با اسرائیلی‌ها وارد مذاکره شده است،‌ بزرگترین و فجیع‌ترین قتل‌عام‌ها در زمانی رخ داد که در فلسطینیان در حال مذاکره با اسرائیل بودند. حتی آتش‌بس‌هایی که حماس، جهاد اسلامی و فتح قبلا اعلام کردند هم نمونه‌های خوبی می‌باشند، اسرائیل بودند. اسرائیل به شرایطی که در این آتش بس اعلام شده بود اعتنایی نکرد. در اعلام آتش بس اول صهیونیست‌ها دست به ترور مبارزان کردند مبارزانی همچون شهید اسماعیل ابو شنب (از رهبران بارز حماس) را به شهادت رساندند. در آتش بس دوم هم صهیونیست‌ها تجاوزارت خود علیه ملت فلسطین ادامه دادند. ما خوب می‌دانیم که صهیونسیت‌ها به دنبال انجام یک طرح مشخص و ویژه هستند و آن واردکردن بیشترین تلفات بر پیکره سازمان‌های مبارز فلسطینی است.
*چرا دیگری خبری از انجام عملیات‌های شهادت طلبانه جنبش جهاد اسلامی فلسطین در داخل مناطق 1948 نیست؟ آیا نوعی توافق بین گروه‌های فلسطین برای عدم انجام آن وجود دارد یا اینکه دلایل لجستیکی مانع از آن شده است؟
**نحوه و زمان انجام عملیات شهادت طلبانه به نظر برادران مجاهدمان در سرایا القدس شاخه نظامی جنبش وابسته است. آنها زمان و مکان و شرایط مناسب را برای انجام چنین کاری انتخاب می‌کنند، در اینجا تاکید می‌کنم که جنبش جهاد اسلامی فلسطین حتی یک روز هم دست از مبارزه بر نداشته است و حتی یک روز هم پرتاب موشک از داخل غزه به سوی شهرک‌ها و پایگاه‌های صهیونیست را متوقف نساخته است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات