تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۰:۳۵  ، 
کد خبر : ۹۵۹۶۴
تذکرات آیت‌الله امینی درباره انتخابات:

خیانت در امانتداری آرای مردم گناهی بزرگ است


گروه سیاسی: آیت‌الله امینی نایب رئیس مجلس خبرگان درباره رعایت اخلاق در انتخابات سخنانی ایراد کرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مسائل مربوط به انتخابات، اخلاق انتخاباتی است گفت: امور اخلاقی در اسلام از جایگاه بسیار والایی برخوردارند و نمی‌توان آنها را کم ارزش دانست و نسبت به رعایت آنها بی‌تفاوت بود. چنان که اجرای کامل احکام و قوانین سیاسی، حقوقی، جزایی، قضایی، اقتصادی اسلام در اسلامی شدن نظام نقش دارد و مسئولین مربوطه باید به پیاده کردن آنها مقید باشند، التزام و رعایت امور اخلاقی نیز همین‌گونه است. مسئولان نظام نیز وظیفه‌ دارند در انجام وظایف خود به رعایت اخلاق اسلامی ملتزم باشند و اگر در این رابطه کوتاهی کنند گناهکارند و به نظام اسلامی نیز خیانت می‌کنند. یکی از کارهای مربوط به نظام اسلامی برگزار کردن انتخابات صحیح است. که با همکاری مردم و همه مسئولین مربوطه انجام می‌گیرد. در انجام این کار مهم و سرنوشت‌ساز باید اخلاق اسلامی کاملا رعایت شود. انتخابات را در صورتی می‌توان صحیح و اسلامی دانست که مسوولین مربوطه در همه مراحل، عدالت و انصاف، امانتداری، حفظ آبرو و حرمت مومن، اجتناب از خیانت و تقلب، خودداری از دروغ و تهمت و اسراف و تبذیر، را جداً رعایت کنند و در انجام این مسئولیت بزرگ اسلامی ارتکاب هیچگونه خلافی توجیه‌پذیر نیست.
امینی مسوولین امر انتخابات را شامل چند دسته دانست و افزود: دسته اول عموم مردم و شهروندان کشور یعنی رای‌دهندگان. در این رابطه چند تذکر دارم
تذکر اول: شرکت در انتخابات یک وظیفه شرعی و ملی است. از این‌ جهت شرعی است که بهترین وسیله است برای بقا و تداوم و اقتدار نظام اسلامی، و حفظ نظام اسلامی بر همگان واجب است و بدین‌جهت یک وظیفه ملی است که استقلال و عظمت کشور بدان بستگی دارد و عموم شهروندان از آن بهره‌ می‌گیرند.
تذکر دوم: انتخاب اصلح- گرچه به همه کسانی که صلاحیت آنان به وسیله شورای نگهبان تایید شده می‌توان رای داد ولی انتخاب شایسته‌ترین آنها اولویت دارد. در انتخاب افراد کاملا دقت کنید. به کسانی رای بدهید که از جهت علم و تقوا و آشنایی با حوادث زمان و موقعیت اجتماعی بر دیگران برتری دارند، یعنی اصلح هستند. چون مجلس خبرگان پشتوانه رهبری است. هرچه وزین‌تر و فعال‌تر باشند موقعیت رهبری نیز قوی‌‌تر خواهد بود.
مقام معظم رهبری در این رابطه می‌فرماید: همچنان که اصل انتخابات یک تکلیف الهی است انتخاب اصلح هم یک تکلیف الهی است. ملت در انتخاب خبرگان باید با بصیرت عمل کند. چشم‌هایتان را باز کنید و از خدا بخواهید و ببینید چه کسانی را انتخاب می‌کنید. افراد صالح و مومن و لایق. افرادی که می‌توانند مصلحت دین و دنیای مردم را تشخیص دهند، افرادی که دارای تقوای کافی هستند و آنها را از لغزش بازمی‌دارد. افراد عالم انقلابی و کسانی را که تجربه‌های گذشته نشان داده است که در خط درست حرکت کرده‌اند و راه درست را شناخته‌اند.
تذکر سوم: اگر شرکت در انتخابات و رای دادن یک تکلیف شرعی و ملی است باید با تحقیق و کنجکاوی فرد اصلح را بشناسید و به او رای مثبت بدهید. رای سفید یا باطله را در صندوق ریختن تضییع فرصت است و تکلیف را ساقط نمی‌کند.
امینی دسته دوم را مسئولین برگزارکننده انتخابات در مراحل مختلف دانست و گفت: شورای نگهبان در تایید صلاحیت کاندیداها و نظارت بر صحت اجرای انتخابات، وزارت کشور، ناظرین بر صندوق‌ها، همه کسانی که در رای‌گیری، قرائت آرا و اعلام نتایج آرا دخالت دارند، به این عزیزان عرض می‌شود که شما امانتدار آرای مردم هستید. امانتداری یک وظیفه اسلامی و اجتماعی است و خیانت در آن به هر صورت، تضییع حقوق و گناهی است بزرگ. همواره خدا را منظور بدارید. حق هیچ‌کس را تضییع نکنید، گرچه با یک رای باشد و بدانید که باید در قیامت پاسخگوی آن باشید. در این مقام که هستید از هیچ یک از کاندیداها جانبداری نکنید، گرچه به او علاقه دارید، خودت به هرکس که میل‌ داری رای بده، ولی حق نداری به نفع او در مراحل مختلف انتخابات تقلب کنیم که تقلب در انتخابات خلاف قانون و شرع است و زیبنده نظام اسلامی نیست.
وی همچنین مسئولین تبلیغات انتخاباتی را دسته سوم مسئولین امر انتخابات دانست و عنوان کرد: برای شرکت گسترده مردم در انتخابات از دو جهت نیاز به تبلیغات است، یکی تبلیغ و تشویق مردم به احساس وظیفه و شرکت در انتخابات، دیگری شناخت صحیح و معرفی افراد انتخاب‌شونده، تا رای‌دهندگان از روی بصیرت وارد عمل بشوند و بتوانند فرد اصلح را انتخاب کنند. در این دو جهت رسانه‌های عمومی مخصوصا صداوسیما بزرگترین نقش را دارند. صداوسیما یک وسیله همگانی است و به عموم مردم تعلق دارد. مسئولین مربوطه در معرفی افراد حق و عدالت و مساوات را رعایت کنند، هیچ‌یک از آنها را بر دیگری ترجیح ندهند. وگرنه شرعا مسئول خواهند بود. افراد انتخاب‌شونده نیز می‌توانند با سخنرانی، تبلیغ در روزنامه‌ها، اطلاعیه‌ها و پوسترها امتیازات و نکات مثبت خودشان را بیان کنند اما شرعا و اخلاقا حق ندارند از رقیب خود عیب‌جویی و آبروریزی و تخریب‌ کنند و شخصیت او را بشکنند. چون توهین به مومن حرام است و زیبنده مسئولین نظام نیست. در تبلیغات از اسراف و تبذیر و پخش پوسترهای رنگی آن هم در حد زیاد نیز باید اجتناب کرد.
وی در خاتمه گفت که عیب‌جویی و غیبت و افشاگری و تخریب چهره مومنین از گناهان بزرگ است که در احادیث شدیدا از آن نهی شده است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات