تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۸۸ - ۱۲:۲۰  ، 
کد خبر : ۹۹۰۵۴

سنگینى بحث حقوق بشر در انتخابات آمریکا


گروه سیاسی
حسن کربلایی / hassankarbalaei@gmail

فردا انتخابات میاندوره‌اى کنگره آمریکا برگزار مى‌شود و نمایندگان 435 کرسى مجلس نمایندگان و 33 کرسى مجلس سنا انتخاب مى‌شوند.
آخرین نظرسنجى‌ها حکایت از پیروزى دموکراتها در این انتخابات دارد. رسوایى‌هاى کاخ سفید در نقض حقوق بشر در افغانستان و عراق و افتضاح مامورین ارتش آمریکا در زندان ابوغریب و گوانتانامو زبانزد مردم است، شنود غیرقانونى مکالمات تلفنى و وجود زندانهاى مخفى سیا در اروپا و برخى کشورهاى عربى نقل محافل سیاسى و روزنامه‌هاى آمریکاست. شیوع این بحثها به گونه‌اى است که بوش از هر نماینده‌اى حمایت کند، براى او نه تنها ارزش راى آورى ندارد بلکه به ضرر او هم تمام مى‌شود. جنگ عراق و ناتوانى ارتش آمریکا در حفظ امنیت حتى بغداد روى تبلیغات انتخاباتى سایه افکنده است. مفسران رسانه‌ها مرتب از خطاها و اشتباهات کاخ سفید در این جنگ خانمانسوز سخن مى‌گویند. حتى مفسرى مثل توماس فریدمن سرمقاله‌نویس معروف روزنامه نیویورک تایمز راى دادن به جمهورى‌خواهان را حماقت دانسته‌ است.
در نظر سنجى‌هایى که چند روزنامه انگلیسی، کانادایى و مکزیکى انجام داده‌اند، مردم این کشورها همگى جرج بوش را یک خطر جدى براى امنیت و صلح جهانى تلقى کرده‌اند.
جنگ سالاران کاخ سفید طى سالهاى سلطنت بوش جز نفرت مردم جهان از حکومت آمریکا چیزى به ارمغان نیاوردند. دموکراتها کاملا بر موج نارضایتى مردم از دولت بوش سوارند. احتمالا هر دو مجلس نمایندگان و سنا و یا احتمالا یکى را در اختیار خواهند گرفت.
کیسینجر و برژینسکى دو استراتژیست آمریکا در گفتگو با سى ان ان جنگ عراق را یک فاجعه تلقى کرده‌اند. کیسینجر مى‌گوید: دولت آمریکا هیچ گاه فکر نمى‌کرد مسئله عراق تا این حد پیچیده باشد. او تاکید مى‌کند راه‌حل کوتاه مدت براى مشکل عراق وجود ندارد.
همچنین برژینسکى مى‌گوید: من بارها گفته‌ام جنگ عراق فاجعه براى آمریکاست و با برداشتهاى اشتباه صورت گرفته است.
به هرحال مبارزه براى حقوق بشر و نیز نبرد با تروریسم که در دستور کار دولت آمریکا قرار داشت، امروزبه میزانى براى سنجش اعتبار رفتارهاى کاخ سفید در دوران ریاست جمهورى بوش تبدیل شده است. دولت آمریکا اکنون چهره یک تروریست را به خود گرفته و با نقض حقوق بشر در جهان و حتى داخل آمریکا در معرض نارضایتى ملت خود است و به زودى این داورى در نتایج انتخابات فردا رخ نشان خواهد داد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات