تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۲:۳۸  ، 
کد خبر : ۹۹۳۹۹

درس اعتدال


بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
اگر بخواهیم برای انتخابات 24 آذر توصیفی جامع و دقیق ارائه دهیم واقعیت اینست که از میان اظهارنظرها بیانیه ها مصاحبه ها مقالات و بیاناتی که درباره این انتخابات گفته یا نوشته شده این فراز از پیام رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای جامع ترین روشن ترین واقع بینانه ترین و دقیق ترین توصیف است آنجا که فرمودند : « جهت گیری آرا که نشانه دلبستگی به مبانی انقلاب است و افزایش حضور مردم که سند حضور پرانگیزه آنان در صحنه های اساسی است به همه دوستان و دشمنان ملت ایران در سراسر جهان پیامی رسا و روشن داد. این پیام پاسخ شفافی به همه تردیدافکنی ها و وسوسه هاست این پیام آنست که ملت ایران زنده و پرنشاط و پرامید هدف های بلند خود را همچنان پی می گیرد و میدان ها را پی در پی در می نوردد این ملت تا دستیابی به حقوق حقه خود از پای نمی نشیند و پیوند خود را با نظام اسلامی که هدف آن عدالت و عزت و اقتدار ملی است روز به روز مستحکم تر می سازد » روزنامه جمهوری اسلامی 29 آذر 85 صفحه .3
علاوه بر نکات مهمی که پیام در مورد دلبستگی مردم به مبانی انقلاب حضور در صحنه های اساسی پاسخ شفاف به تردیدافکنی ها و وسوسه ها پرنشاط و پرامید بودن ملت و پیوند مستحکم مردم با نظام اسلامی در بر دارد جهت گیری خود این پیام اینست که به همه اعلام نماید هدف اصلی حفظ « اقتدار ملی » است اقتداری که زمینه را برای تامین عدالت و عزت فراهم می سازد و طعم شیرین حاکمیت نظام اسلامی را به ذائقه آحاد ملت می چشاند.
اینهمه تمجید و تجلیل مربوط به مردم است مردمی که در انتخابات به وظیفه خود عمل نمودند ومثل همیشه که در میدان های سخت از آزمون ها سربلند بیرون می آیند حجت را بر مسئولان و فعالان سیاسی تمام کردند. اکنون نوبت مسئولان و فعالان سیاسی است که به این وظیفه شناسی مردم پاسخی مناسب بدهند و با عمل خود ثابت کنند که شایسته اعتماد مردم هستند.
مسئولان و فعالان سیاسی اگر بخواهند در جهت حفظ و تحکیم « اقتدار ملی » حرکت کنند باید در همه حال به راه اعتدال بروند و از افراط و تفریط بپرهیزند. امروز نظام جمهوری اسلامی ایران یکی از حساسترین مقاطع تاریخ خود را پیش رو دارد. آمریکا و چند کشور اروپائی با کشاندن پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل درصدد وارد آوردن فشار برای وادار ساختن ملت و مسئولان به عقب نشینی از حق قانونی خود در زمینه انرژی هسته ای و متعاقب آن در همه زمینه های دیگر هستند.
ما قدرت مقابله با این فشارها را داریم البته بشرط آنکه مسئولان و فعالان سیاسی کشور به جهت گیری اساسی مردم در انتخابات 24 آذر که رهبر معظم انقلاب در پیام مهمشان اوج این جهت گیری را « اقتدار ملی » دانستند توجه نموده و به الزامات آن پای بندی عملی نشان دهند. این پای بندی عملی فقط از طریق پیمودن راه اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط قابل تحقق است . چه آنها که خود را برنده این انتخابات می دانند و چه آنها که بازنده محسوب می شوند همه باید به این فرموده خدای متعال توجه نمایند که : « لکی لاتاسوا علی ما فاتکم و لاتفرحوا بما آتاکم » (سوره حدید آیه 23 ) نه بخاطر آنچه از دست می دهید نگران و غمزده شوید و نه به بخاطر آنچه بدست میآورید شادمان گردید. درس روشن این آیه شریفه اینست که در شرایط بظاهر پیروزی و شکست همواره یکسان باشید و از خود بیخود نشوید و به راه افراط و تفریط نروید. به عبارت روشن تر همیشه معتدل باشید.
این توصیه ایست که همه باید به آن توجه کنند. هاضمه انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی در طول 27 سال گذشته همواره افراط و تفریط ها را پس زده و غیر از اعتدال چیزی را قبول نکرده است . ماجراهای بنی صدر منافقین لیبرال ها تندروهای دوم خردادی و افراطیون اخیر ـ بدون اینکه درصدد مقایسه اینها با همدیگر و یکسان دانستن آنها باشیم ـ همه نشانگر همین واقعیت هستند. ممکن است مردم در یک مقطع به دلایلی به یک جریان روی آور شوند ولی چون طبع مردم با افراط و تفریط مخالف است به مجرد اینکه متوجه شوند همان جریانی که به آن روی آورده اند اهل افراط یا تفریط است و از جاده اعتدال خارج می شود از آن روی برمی گردانند و در صدد جبران برمی آیند.
فقط در صورتی که مسئولان و فعالان سیاسی خود را با طبع معتدل مردم منطبق نمایند خواهند توانست در جهت « اقتدار ملی » حرکت کنند. امروز باید دولت و همه مسئولان در مجلس قوه قضائیه و شوراها و همینطور رسانه ها احزاب گروه های سیاسی روحانیون ائمه جمعه مجلس خبرگان مجمع تشخیص مصلحت نظام و هر کس در هر جایگاه که قرار دارد چه رسمی یا غیر رسمی همه از هر امکانی که در اختیار دارند برای حفظ وحدت و همدلی استفاده کنند تا در برابر دشمنان مشترک به پیروزی برسیم و از گردنه ای که در پیش داریم عبور نمائیم .
ملتی که متحد باشد و قدر نیروهای باتجربه و کاردان خود را بداند و مسئولان مورد اعتماد ملت از همه امکانات برای پیشبرد اهداف جمعی و تامین مصالح ملی بهره بگیرند چنین ملتی قطعا از سخت ترین آزمون ها پیروز و موفق بیرون خواهد آمد. نامهربانی ها قدرناشناسی ها بی حرمتی ها بددهنی ها تخریب ها کنار زدن نیروهای باتجربه و کارآمد غرورها و خودشیفتگی ها که تاکنون ضربه های سختی به نظام و مصالح ملی وارد ساخته باید کنار گذاشته شوند و مخاطبان این بی مهری ها نیز باید گذشته ها را فراموش کنند و « اقتدار ملی » را همه باید اصل و اساس و مبنای کار قرار دهند. این راهی است که کشور را به سوی اعتدال و سعادت و موفقیت به پیش خواهد برد . انتخابات 24 آذر نیز همین درس را به همه داد درس اعتدال.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات