* کنفرانس آشتى ملى عراق چه هدفى را دنبال مى کند؟ این کنفرانس به نظر شما چه نتایجى در بر داشت؟
**در کنفرانس آشتى ملى عراق که به مدت ? روز ادامه داشت، بیشتر گروه هاى عراقى و حتى افسران پیشین حزب بعث عراق که جرمى را مرتکب نشده بودند، شرکت داشتند. هدف از این کنفرانس ایجاد توافق و مصالحه و انجام اقدام هاى عملى و جدى براى جلوگیرى از عملیات تروریستى و در نهایت برقرارى آسایش و امنیت درعراق بود. جزئیات نتایج این کنفرانس هرچند منتشر شده اما نشان از مثبت بودن اقدام هاى رایزنى هاى انجام گرفته در راستاى تحقق اهدافى که بیان شد، دارد.
* آیا برگزارى این کنفرانس فقط ابتکار شخص آقاى مالکى بود؟
** اکثریت طیف هایى که هم اکنون در دولت آقاى مالکى حضور دارند بر سر برگزارى این کنفرانس توافق داشتند. تقریباً تمامى گروه هاى عراقى جز چندگروه مانند مقتدى صدر، حارث الضارى و صالح الحوار بر لزوم برگزارى این کنفرانس تأکید داشتند.
* ولى همین گروه هایى که اشاره کردید خود طیف گسترده اى را درون عراق تشکیل مى دهند...
** ببینید؛ بیشتر گروه هاى عراقى در این کنفرانس شرکت داشتند اما نمى توان انتظار حضور صد درصدى همه گروه ها را در این قبیل کنفرانس ها داشت. نظر ما این بود که همه گروه هاى عراقى در این کنفرانس شرکت کنند اما اگر از من بپرسید مى گویم که افرادى مانند صالح الحوار اصولاً به دنبال برقرارى ثبات و امنیت و مصالحه در عراق نیستند.
* آیا گروه هاى مسلح عراقى در این کنفرانس شرکت داشتند.
**خیر
فکر نمى کنید که شرکت نکردن گروه هاى مسلح عراقى در این کنفرانس به مفهوم ادامه نا امنى ها و عملیات تروریستى در عراق باشد؟
شاید این طور باشد؛ اما من به صورت کلى مى گویم که اگر گروه هاى شرکت کننده در این کنفرانس به توافقى رسیده باشند، این امر مى تواند به کاهش اقدام هاى تروریستى در عراق کمک کند.
* براى نخستین بار پس از سقوط دولت صدام شاهد حضور اعضاى حزب منحله بعث در یک کنفرانس بودیم. آیا حضور آنها مورد توافق گروه ها بود؟
**فکر مى کنم نظر همه گروه هاى مشارکت کننده در این کنفرانس بر لزوم حضور بعثى ها بود. البته بعثى هاى شرکت کننده به نام تشکیلات بعثى سازماندهى نشده بودند و معتقدیم که آنها تنها مى توانند با پوشش جدید و به صورت افراد حقیقى به ساختار سیاسى عراق بازگردند.
* آنها به عنوان افراد حقیقى و نه اعضاى تشکیلات حزب بعث شرکت کردند؟
بله.
* اما اگر این گونه بوده چرا حضور آنها تا این حد سبب بروز تشنج شده است؟
** آنها براى حضور در ساختار سیاسى عراق باید از تمام اندیشه هاى بعثى خود دست بردارند. به طور مثال ایاد علاوى هم از بعثى هاى سابق بود، اما هم اکنون مى بینیم که وى با یک شخصیت اعتقادى دیگرى و نه براساس آرمان هاى حزب بعث سخن مى گوید. ما دیگر نباید نام حزب بعث صدام را زنده کنیم.
* آیا مى توانید از چهره هاى شاخص بعثى این کنفرانس نام ببرید؟
**من اطلاعى از نام افراد شرکت کننده ندارم.
* آقاى مالکى همچنین گفته اند که برگزارى کنفرانس مى تواند در نهایت به واگذارشدن امنیت عراق به نیروهاى امنیتى بینجامد. شما چگونه فکر مىکنید؟
** این حرف درست است. حضور افسران ارشد سابق حزب بعث عراق در این کنفرانس در نهایت مى تواند مقدمه اى براى کاهش اقدام هاى تروریستى در این کشور و برقرارى امنیت و در نهایت واگذارى امور امنیتى به نیروهاى عراقى باشد.