تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۸۸ - ۰۸:۴۲  ، 
کد خبر : ۹۹۷۱۱
عباس سلیمی نمین:

تخت‌جمشید را ایرانیان نساخته‌اند

سحر افاضلی اشاره: شنبه 100 تیر) در رسانه‌های مختلف، ‌از جمله روزنامهء «سرمایه» خبری منتشر شد مبنی بر این‌که با حکم یک دادگاه آمریکایی، اموال فرهنگی ایران (شامل چند لوح گلی باستانی) که در موزهء شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو نگهداری می‌شود، برای پرداخت غرامت به اسراییلی‌ها حراج خواهد شد. بنا به ادعای شاکیان، این غرامت بابت بمب‌گذاری حماس در سال 1997 است که به ایران منسوب شده است. در پی انتشار این خبر عباس سلیمی نمین، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی، نظریاتی را ارایه داد که شاید بتوان آن را در ادامهء نظریات او دربارهء کذب بودن قضیهء هولوکاست دانست. سلیمی نمین، که قضیهء هولوکاست را کذب می‌داند پنج سالی است که به مطالعهء‌تاریخ مشغول است و هم‌اکنون نیز مدیریت دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران را برعهده دارد. برای پرس‌وجو دربارهء نظرات سلیمی نمین او ،میهمان گپ آخر امروز است .

*نگرش شما نسبت به تاریخ چیست؟
**تاریخ گنجینه‌ای از تجربیات برای هر ملت است که آن ها را برای زندگی مجرب می‌کند.
*دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در چه زمینه‌ای فعالیت می‌کند؟
**این دفتر در ارتباط با تاریخ معاصر ایران فعالیت خود را دنبال می‌کند و این حوزهء معاصر، شامل چهار دههء اخیر می‌شود; بیشتر هم به نقد کتاب‌های چاپ شده در خارج و داخل کشور در حوزهء تاریخ معاصر می‌پردازد تا مطالعهء پژوهشگران را آسان کند.
*پس به مسایل تاریخ باستان نمی‌پردازید؟
**چرا; چون تاریخ دارای پیوستگی است; این مرکز به بررسی کتاب‌هایی که در چهار دههء اخیر دربارهء تاریخ باستان نوشته شده نیز می‌پردازد. مثلائ دخل و تصرف‌هایی که در دوران پهلوی اول در تاریخ باستان صورت گرفته است و در تاریخ معاصر و زندگی حال نیز اثرگذار است.
*چندی پیش در گفته‌های خود به کشتار 77 هزار ایرانی در زمان خشایار شاه توسط یهودی‌ها اشاره کرده‌اید و دربارهء تاریخ هولوکاست نیز نظریاتی داشته‌اید، این‌ها مطالعات شخصی شما بوده؟
**این‌ها همگی مستندات دارد; تاریخ‌نگاری در دوران پهلوی اول به نوعی صورت گرفت که در دشمن‌شناسی ایرانی‌ها اشکال به‌وجود آمد; یعنی باعث شد دشمن خود را دوست بداریم و ندانیم دشمنان ما کیستند; و این به‌خاطر تحریف تاریخ‌نگاری باستانی رخ داد. تاریخ به‌گونه‌ای نوشته شد که گویی اسلام با قتل‌عام و فرهنگ‌سوزی وارد ایران شده; در صورتی‌که این خلاف واقع است و قتل‌عام قبل از ورود اسلام به ایران توسط «استر و موردهای» دو نفر یهودی در فلات ایران رخ داده است.
این اتفاقات به اطلاع مردم نمی رسد تا عداوت و کینه نسبت به اعراب در دل مردم جای گیرد در صورتی‌که اعراب هم مثل ما تحت سلطه هستند و آمریکا و اسراییل با ایجاد تفرقه بین ما می‌خواهد بر هر دو ملت تسلط داشته باشد.
*پس آتش‌زدن کتابخانه‌های ایران کار چه کسی است؟
**کار یهودیان بود.
*چه اسنادی برای مستندسازی نظر خود دارید؟
**در باب «استر» کتاب تورات آمده است که یهودیان مخالفان خود را در ایران کشتند و جشن «پورین» را در فلات ایران بر پا کردند.
تحریف تاریخ و کتمان واقعیت، در دوران رضاخان اتفاق افتاده است.
*شما علت پس ندادن الواح گلی دوران هخامنشی را که در دانشگاه شیکاگو است پنهادن کردن شواهد تاریخ باستانی ایران می‌دانید، این کتیبه‌ها حاوی چه جور اطلاعاتی است؟
**من حدس می‌زنم این اطلاعات راجع به تمدن عیلامی‌ها باشد، که باستان‌شناسان یهودی این آثار را از بین برده‌اند. عکس‌هایی از این کاوش‌ها وجود دارد که در کتاب تخت جمشید نوشتهء اشمیت چاپ شده است.
*مگر این آثار عیلامی چه ویژگی خاصی دارند که باید از بین برود؟
**آثار عیلامی با تمدن ایران همگونی دارد و ثابت می‌کند که تخت جمشید با آثار ایرانی سازگاری ندارد.
*یعنی تخت جمشید زاییدهء فرهنگ ایرانی نیست؟
**خیر، تخت جمشید با سنگ ساخته شده اما سازه‌های کشف شده عیلامی خشت و گل بوده‌اند. معماری باستان ایران خشت و گلی است در حالی‌که تخت جمشید یک بنای نیمه تمام است که مربوط به تمدن اقوام روسیه بوده است. این الواح گلی هم متعلق به دوران عیلامی است و به همین دلیل هم تا به حال به ایران بازگردانده نشده است. چون این بقایا نشان می‌دهد تاریخ ایران هشت هزار ساله است، نه دو هزار و 500 ساله و تاریخ سازی آن‌ها مشخص می‌شود.
*مگر آمریکایی‌ها چه سودی از این تغییر تاریخ می‌برند؟
**این صهیونیست‌ها هستند که سود می‌برند، اصلائ این کار صهیونیست‌ها است. اشعیت و استر و پوپ‌(باستان شناس‌های تخت جمشید) همگی یهودی بوده‌اند و می‌دانند، اگر بخواهند هویت ملتی را از بین ببرند باید در تاریخ آن دخل و تصرف کنند. بنابراین، پیشینهء تاریخی از رابطهء یهودیان و پادشاهان ایرانی ساختند تا رابطهء خوب ایران و اسراییل را نهادینه و پیوند آن‌ها را همیشگی کنند و دشمنی با اعراب مسلمان را تشویق کردند.
*شما در رشتهء تاریخ تحصیل کرده‌اید؟
**خیر من مهندسی کامپیوتر خوانده‌ام.
*کجا؟
**در انگلستان
*چند سال است مطالعات تاریخی انجام ‌می‌دهید؟
**حدود پنج سال است.
*از چه زمانی با دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران همکاری دارید؟
**از سال 1380
*شما گفته‌اید دولت‌های پیشین هیچ تلاشی برای بازپس‌گیری الواح از دانشگاه شیکاگو انجام نداده اما دو سال پیش تعداد 300 لوح به ایران بازگردانده شده؟
**این تلاش قانع کننده نیست، در ایران هیچ مشکلی برای خواندن آثار عیلامی نداریم. ایران کشور بالغ و فهیمی است و احتیاج ندارد کشور دیگری برای او فعالیت مطالعاتی انجام دهد.
*خروج غیرقانونی اشیای باستانی از ایران، بعد از انقلاب هم رخ داده این مساله چه تفاوتی با خروج الواح هخامنشی در دوران پهلوی دارد؟
**خروج قاچاقی اشیا توسط حفاران غیرمجاز با این مساله فرق دارد، باستان شناسان آمریکایی دزدان با چراغ‌اند. کاوش در تخت جمشید و خروج آثارعیلامی برنامه‌ریزی شده بوده است. در ضمن هم در زمان پهلوی و هم در زمان حاضر بزرگ‌ترین قاچاقچیان آثار عتیقه یهودیان بوده‌اند.
*شما دربارهء هولوکاست هم نظریاتی ارایه داده‌اید;آیا طرح خاصی برای پیگیری تاریخی-علمی موضوع هولوکاست و رویکرد خود به این موضوع دارید؟
**در این مورد هم مستنداتی وجود دارد که تنها به یهودیان بازنمی‌گردد این ماجرا هم تاریخ‌سازی شده، اتفاقات مشابهی هم برای مسلمانان، یهودیان و کولی‌ها رخ داده، پس اگر قرار است احقاق حق صورت بگیرد باید برای همه باشد. این مساله فراتر از یک طرح تحقیقاتی است و باید اطلاع رسانی شود، مثل همین مسالهء لوح‌های گلی هخامنشی که باید مردم بدانند که هدف صهیونیسم غارت فرهنگ و هویت ایرانی‌هاست که از غارت نفت هم وحشتناک‌تر است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات