وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قدرت سازماندهی و تنظیم نقشه راه بازار کار کشور را مهمترین راهبرد معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال در دولت چهاردهم عنوان کرد.
با سرکوب مزدی کارگران,کشور دچار بحران نیروی کار شده است و به گفته ی کارشناسان اقتصادی درآمد در اقتصاد دلالی بیشتر از صنایع و تولید است.
وزیرکار درباره دستمزد کارگران گفت:کارگران برای دریافت دستمزد بیشتر و کارفرمایان برای پرداخت دستمزد کمتر چانه زنی میکنند، اما درکی که از بهره روی نیروی انسانی و نقش کارگران در بهره روی داریم ما را به این سو میکشاند که به هر دو طرف مسئله نگاه کنیم.
بازار کار کشور در حال حاضر نرخ بیکاری ۷.۷درصدی را تجربه می کند و در ۲سال گذشته ۲ میلیون و ۷۰۰هزار شغل ایجاد شده ومطابق تحلیل کارشناسان، شرایط محیط کسب و کار رو بهبود است و بازیگران اصلی کار و تولید شرایط بهتری دارند.
آمارها حکایت از این دارد که سه نرخ بیکاری فارغ التحصیلان و بیکاری کل و بیکاری جوانان طی سال های ۱۴۰۰ تا۱۴۰۳ روند کاهشی داشته است.
یکی از اقدامات دولت سیزدهم برای ایجاد اشتغال و رونق تولید نهضت ملی احیا و راهاندازی مجدد واحدهای تولیدی و صنعتی راکد و غیرفعال یا افزایش ظرفیت تولید، رفع مشکلات و اعطای تسهیلات است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: در سال ۱۴۰۲ از محل تفاهم نامه های صندوق با دستگاه های اجرایی تخصصی، بیش از ۶۰ هزار شغل خرد و کوچک در کشور ایجاد و یا تثبیت شده است.
رئیس جمهور گفت: احیا و راهاندازی هزاران کارگاه و کارخانه تعطیل و نیمهتعطیل به ایجاد شغل کمک میکند. طبق آخرین آمار، حدود ۹۰۰۰ کارخانه در سراسر کشور به چرخه تولید بازگشته که جای خرسندی دارد.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور از ایجاد ۲.۵ میلیون شغل و کاهش ۱.۵درصدی نرخ بیکاری از آغاز دولت سیزدهم تاکنون خبر داد.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از رشد بیش از ۲۲درصدی تعاونیهای زنان در دولت مردمی سیزدهم خبر داد و گفت: دولت توجه ویژهای به فعالیت بانوان در قالب تعاونی دارد.
معاون روابط کار خبر داد، لایحه پیشنهادی اصلاح موادی از قانون کار برای تعیین مزد کارگران به زودی به دولت ارائه میشود.
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران گفت: خواسته ما که اجرای ماده ۴۱قانون کار مبنی بر حفظ قدرت خرید مردم است باید مورد توجه قرار گیرد و مزد بدون لحاظ تورم واقعی و سبد معیشت تعیین نشود.