نگاهی به آمارها بیانگر این است که تعداد افراد شاغل در کشور در زمستان 1402 بالغ بر 24.1 میلیون نفر بوده است. از این تعداد 84.4 درصد را مردان و 15.6 درصد را زنان تشکیل داده اند. اما از سوی دیگر میزان اشتغال ناقص در زنان کمتر از مردان بوده است.
آمارها بیانگر این است که در زمستان 1402، تعداد افراد دارای اشتغال ناقص به 2 میلیون و 82 هزار و 48 نفر رسیده است. به بیان دیگر در این برهه زمانی 8.6 درصد از افراد شاغل، از حداکثر بهرهوری خود استفاده نکرده و در زمره نیمه بیکارها یا اشتغال ناقص قرار گرفته اند. برآوردها خبر از آن می دهد که شمار افرادی که درگیر اشتغال ناقص بودهاند در گروه مردان بیشتر از زنان بوده است.
حامد ویسکرمی، معاون امور تعاون وزارت تعاون,کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه هدف ارتباط دوسویه جهت بررسی مشکلات و موانع صورت گرفت گفت: تعاونیهای زنان تعاونیهای هستند که حداقل 70درصد اعضا آنها را زنان تشکیل میدهند. تعداد 7هزار و 10تعاونی زنان با عضویت بیش از 66هزار نفر بالغ بر 92 هزار فرصت شغلی در کشور فعال هستند.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: 45درصد از تعاونیهای زنان در گرایشهای فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، 18درصد در گرایش کشاورزی، 23درصد در رشته خدمات و 14درصد در سایر گرایشها فعالیت دارند.
وی گفت: تعاونیهای زنان بیشتر در حوزه صنایع دستی، فرش دستباف، صنایع غذایی، صنایع بستهبندی و کشاورزی فعالیت دارند. در حوزههای گردشگری نیز ظرفیتهای کسب و کار و اشتغال خوبی برای بانوان در بخش تعاونی کشور وجود دارد.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 1223 شرکت تعاونی زنان با 12 هزار و 196 عضو و 18 هزار و 900 فرصت شغلی تشکیل شده است که از رشد بیش از 22درصدی نسبت به مدت دوره مشابه قبل برخوردار است.
وی با تاکید بر تقویت تعاونی های زنان در سال جاری بیان کرد: خوشبختانه سایر دستگاهها نیز همکاری مطلوبی با تعاونی ها دارند و حمایت از تعاونیها منجر به ایجاد اشتغال پایدار و امنیت شغلی خواهد شد.