براساس رويکردهاي فرهنگمحور، افق حرکت يک جامعه را فرهنگ مشخص ميکند؛ يعني اين عناصر فرهنگي – هويتي هستند که تعيين ميکنند که افق پيشرفت و تعالي يک مملکت چگونه تعريف و تعيين شود. به عبارت ديگر، چنانچه يک کشور بخواهد به ارزشهايي مانند استقلال، آزادي، عدالت، پيشرفت، معنويت، مردمسالاري و... دست يابد، در ابتداي امر بايد زمينههاي حرکت به سمت تحقق اين ارزشها در فرهنگ آن جامعه وجود داشته باشد.
در ماجراي انتخاب رييس و هيئت رئيسه بزرگاني وارد ميدان نامزدي رياست و نايب رئيس ميشوند که چهرههايي شناخته شده و علمايي صاحب نام به حساب ميآيند که از سوابق بالاي علمي و انقلابي برخوردارند. اين اعتبار و وجاهت کافي است تا ديگر اعضاي خبرگان براي گزينش فرد مطلوب براي تصدي رياست، بر همين صلاحيتهاي فردي توجه داشته باشند، تا آنکه از نگاه تقليلي جناحي به اين مساله بنگرند.
گفتگوی پایگاه بصیرت با سيدحسين نقوي حسيني
اين تحليل در رابطه با نيمه دوم سال و امر انتخابات نيز وجود دارد که ممکن است دولت و جريانات سياسي مسائل مردم را فراموش کنند و همه ظرفيت و امکانات خود را براي انتخابات سال 96 به کار بگيرند. اميدواريم دولت تحت تاثير فضاي انتخاباتي خدمت رساني به مردم را به کندي انجام ندهد.
بر اساس رويکردهاي فرهنگمحور، افق حرکت يک جامعه را فرهنگ مشخص ميکند؛ يعني اين عناصر فرهنگي - هويتي هستند که تعيين ميکنند که افق پيشرفت و تعالي يک مملکت چگونه تعريف و تعيين شود.
اگر مسئولين بدانند به طور محسوس و نامحسوس با نظارت جدي و بدون تعارف مردم مواجه اند هيچ گاه به خود اجازه کمکاري و کج رفتن نميدهند، آنگاه کار خود را سالم و صحيح انجام داده و به تبع آن بخش مهمي از معضلات اجتماعي از بين خواهد رفت.
مهندس مهدي چمران در گفتگوی اختصاصی با بصیرت:
اتحاد و پيروي مردم از رهبري و به ويژه مسلح بودن به سلاح اعتقادات، و شهادت طلبي همه اين موارد از امکانات انقلاب ما بود. مردم ما چيزي براي خودشان نميخواستند، همه چيز را براي انقلاب و براي خدا ميخواستند و تحت رهبري رهبر انقلاب متحد و متفق جلو رفتند. تا زماني که اين اتحاد، اتفاق، همفکري، همراهي و پيروي از ولايت فقيه وجود داشته باشد و مردم به اصل شهادت طلبي معتقد باشند انقلاب هم پابرجا خواهدماند
دکتر قديري ابيانه در گفتگوی اختصاصی با بصیرت :
انقلاب اسلامي به عنوان تنها انقلاب ديني دوران معاصر، واجد ويژگي هايي منحصر به فرد است و همين خصيصههاي استثنايي آن تحير بسياري از متفکران و انديشمندان جهان و به خصوص غرب را برانگيخته است. انقلاب اسلامي در مقطعي از تاريخ به وقوع پيوست که انديشه ليبرال سرمايه داري با شکست دادن و به حاشيه راندن رقباي خود در عصر مدرنيته همچون نازيسم، فاشيسم و در رقابتي نفسگير با ايدئولوژي مارکسيسم، خود را براي سروري و فرمانروايي مطلق بر جهان آماده ميکرد
گفتگوي اختصاصی سایت بصیرت با دکتر امير محبيان
يکي از نکاتي که باعث اميدواري مردم به نظام سياسي ميشود کارآمدي نظام است، اگر نظامي مقدس و داراي ارزش باشد اما نتواند کارآمدي خود را اثبات کند و در مسير اهداف نهايي خود حرکت کند پس از چندي مردم آن نظام را کنار خواهند گذاشت. انتخابات جايگاهي است که مردم افراد شايسته که توانايي رسيدن به اهداف نظام و مردم را دارند برميگزينند تا اين افراد به عنوان مديران و قانونگذاران جامعه عمل کنند.
دکتر جواد منصوري در گفتگوي با بصيرت:
اگر علتهاي به وجود آورنده انقلاب را شمارش کنيم مانند وحدت مردم، رهبري امام، نگاه اسلامي مردم، انگيزه مردم براي ايجاد يک تحول و امثال اين علل درمييابيم که تا زماني که اين علل وجود دارند انقلاب هم وجود خواهدداشت. به بيان ديگر تازماني که تبعيت مردم ازاسلام و رهبري و همچنين وحدت است و تازماني که رهبري توانايي مديريت حرکت مردم رادارد و اسلام به عنوان يک هدف و انگيزه وجود دارد قطعا انقلاب هم خواهدماند
گفتگوی بصیرت با حسن عباسي
فنته سال 88 يکي از مقاطع بسيار حساس و برهههاي کليدي انقلاب اسلامي محسوب ميشود. در آن دوره هشت ماههاي که نظام تحمل کرد و مردم صبر استراتژيک خودشان را نشان دادند، جرياني از نظام در ابتلائی که رخ داد غربال شدند. برخی مردود و در امتحان شکست خوردند و از گردونه حرکت انقلابي حذف شدند. به تعبير حضرت علي عليه السلام در نهج البلاغه: "فتنه ها ميآيد و شما را غربال ميکند"! مثل صدر اسلام و اتفاقاتي که در صدر اسلام افتاد.
کارآمدي را ميزان موفقيت در تحقق اهداف، باتوجه به شرايط موجود؛ يعني موانع و امکانات تعريف کردهاند. به عبارتي، در ارزيابي کارآمدي دو نظام که به يک ميزان در تحقق اهداف موفق بوده اند، آن نظامي کارآمدتر ارزيابي مي شود که به آن اهداف در شرايط امکانات کمتر و موانع بيشتر نايل شده است. براين اساس، اگرچه جمهوري اسلامي به طور نسبي در تحقق اهدافش و برآورده کردن انتظاراتي که متوجه آن است، موفق عمل کرده است، اما نکته مهم در اين خصوص، شرايطي است که اين نظام در آن عمل کرده است.
گفتگوي بصيرت با حميدرضا ترقي
يکي از عواملي که در ماندگاري انقلاب اسلامي نقش داشته پشتيباني، مشارکت و حضور مستمر مردم در صحنه انقلاب اسلامي بوده است. اين مشارکت از طرفي توانسته خطرات و تهديدات عليه انقلاب اسلامي را برطرف کند و از طرف ديگر نظام را در نيل به سمت اهداف خود ياري کرده است.
وحدت و اتحاد ملت حول محور رهبري يکي ديگر از دلايل ماندگاري انقلاب اسلامي است. نقش ولايت فقيه و سازوکار ولايت در نظام جمهوري اسلامي عامل اصلي ماندگاري انقلاب است.